Wereldrecords

Discussie in 'Lange baan' gestart door dedeut, 18 nov 2009.

  1. Passion-for-Skating

    Passion-for-Skating Well-Known Member

    Jeremy Wotherspoon heeft zondag officieel aangekondigd te zullen stoppen na dit seizoen.
    Als hij de 500 meter in SLC kan/mag schaatsen is dat zijn laatste kans om als 1e man onder de 34 seconden barriere te komen.
  2. marc_

    marc_ Active Member


    Ik neem aan dat hij de Oval Finals wel rijdt.
  3. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Het zou niet leuk zijn als er dan een WR word gereden. Dat hoort gewoon in een normale wedstrijd gereden te worden.
  4. Schaatsfan86

    Schaatsfan86 Active Member

    Ik heb ook een hekel aan wereldrecords die niet op beeld staan, ik wil mee kunnen juichen voor de tv. :evil:

    Ik denk niet dat het Wotherspoon dit weekend gaat lukken, dan moet hij 6 tiende sneller dan in Calgary en dat is wel een grote stap. Als hij het niet haalt, dan denk ik dat de 34.03 nog wel een paar jaar blijft staan.
  5. Passion-for-Skating

    Passion-for-Skating Well-Known Member

    Wotherspoon weet nog niet zeker of hij zijn laatste wedstrijd op de OS rijdt of tijdens de World Cup Finale in HvN

    Kan me voorstellen dat als hij goud haalt en volgende week sub 34 rijdt dat hij dan helemaal zegt: Doeiiiii
    Ik vind het wel erg jammer maar het was te verwachten
  6. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Davis 1.41,04 = 3 keer 33,68 :shock: Wolf morgen onder de 37 ?
  7. HA01761

    HA01761 Active Member

    En het is ook geen kleine beetje dat hij er vanaf haalt :shock: :shock:
  8. GlobeskaterIJshaas

    GlobeskaterIJshaas Active Member

    En toch denk ik dat zijn laatste ronde nog wel iets sneller kan...maar het is wel een giga hap van het oude WR af..
  9. Fastman

    Fastman New Member

    Ja heerlijk gemiddelde, ik had van Davis wel zoiets verwacht. Als je laagland overal 1.44.5 kunt rijden, dan is zo'n tijd niet ondenkbaar, het verschil is doorgaans 3 tot 4 sec. op de 1500m.

    Wat betreft Wolf verwacht ik geen wereldrecord, ze heeft de laatste binnenbocht, dat is niet haar sterkste punt. Het zou alleen kunnen als ze op de kruising veel voordeel uit Wang kan halen.
  10. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Maar in de eerste 2 volle rondes wint ie zoveel (24.7 - 25.7) dat dat het verlies (27.3, verval 0.6 sec te veel) in de laatste ronde meer dan goed maakt.

    @ Fastman: verschil tussen hoogland en laagland is doorgaans zo'n 2.5 - 3 sec. Davis profiteerde gisteren waarschijnlijk van een dik lage drukgebied. Daar wint ie ook nog flink wat mee.
  11. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    De 'grap' is dat Shani Davis met een redelijk snelle opening en de rondjes die hij op de 1500 meter rijdt op de 1000 meter al uit komt rond de 1.07. Dat betekent dus dat hij op de 1500 meter snellere rondjes rijdt dan andere mensen kunnen op de 1000 meter en er daarna nog gewoon een rondje aanplakt. De enige die ook onder de 1.07 gereden heeft is overigens Trevor Marsicano.

    Vorige week in Calgary reed hij 16,71 - 24,61 - 25,59 op de 1000 meter, nu 23,28 - 24,76 - 25,69 - 27,31 op de 1500 meter. Tel nou de opening van vorige week 16,71 op bij de eerste twee rondjes van gisteren 24,76 en 25,69 en je krijgt 1.07,16, en dan heeft hij dus nog energie over voor het slotrondje...
  12. dedeut

    dedeut Well-Known Member

    Een nieuwe technische doorbraak kan misschien voor wereldrecords gaan zorgen: http://schaatsen.nl/topsport-langebaan/ ... lapschaats

    Ik heb wel een beetje mijn twijfels bij deze innovatie. In principe voelt werken met magneten namelijk een beetje als valsspelen. Je laat een natuurkracht namelijk het werk doen dat je eerst zelf deed. Aan de andere kant laat je natuurkrachten natuurlijk wel vaker voor je werken in sport (dat is wat de valbeweging in het schaatsen natuurlijk ook doet). Dat brengt me trouwens bij de vraag, waarom levert dit eigenlijk tijdwinst op, want je moet toch ook de weerstand van de magneet overwinnen (als in, het kost toch kracht om de twee delen weer uit elkaar te trekken)? Iemand die er meer over weet?
  13. Passion-for-Skating

    Passion-for-Skating Well-Known Member

    nee helaas niet, maar dat was dus wel wat ik me ook afvroeg.
    a. hoe krijg je die dingen dan weer van elkaar
    b. kost dat dan idd geen kracht? (waarschijnlijk dus minder anders zouden ze dit niet doen)

    heb helaas niet de beschikking over de LC waar als het goed is een groter/uitgebreider artikel instaat.
  14. HA01761

    HA01761 Active Member

    Sounds like BS.
  15. allard

    allard Active Member

    Als het om een systeem gaat dat bestaat uit 2 permanente magneetjes die elkaar aantrekken om dicht te klappen, moet je idd nog steeds weerstand overwinnen om de klapper te openen. Het probleem wat ik hiermee zie, is dat de kracht die de schaats dicht moet klappen steeds kleiner wordt naarmate de schaats verder open is. Een veer daarentegen krijgt een steeds grotere kracht bij een grotere oprekking

    Als het een systeem is met een electromagneet die aan en uit schakelt, dan heb je geen weerstand bij het open klappen. Het enige nadeel aan zo'n systeem is dat het nooit toegelaten gaat worden door de ISU, omdat je energie van een externe bron gebruik(batterij). Leuk dus voor recreanten, maar in wedstrijden kom je het niet tegen.
  16. Schaatsfan123

    Schaatsfan123 New Member

    Ik zal vast ongelofelijk dom zijn maar ik snap echt niks van het hele systeem.
    Voor zover dat het klapmechanisme word tegengehouden door magneten, prima, maar wanneer deze eenmaal los is, verminderd de weerstand van de magneten. Dus hoe komt het ijzer weer terug? Lange afstanden heeft het mechanisme relatief veel tijd. Maar met een sprint zal het ijzer naar mijn idee veel te traag terugkeren naar de oorspronkelijke stand.
    Beetje hetzelfde probleem als wat allard noemt in principe.
  17. Icespeedskater

    Icespeedskater New Member

    En als het principe nou eens omgekeerd is en de magneten elkaar afstoten. Dan zou het klapmechanisme de schaats weer terug kunnen drukken als hij open is geklapt. De weerstand is dan in het begin nihil en pas later als de mageneten dichter bij elkaar komen groter. Dit is denk ik te vergelijken met het veermechanisme. Daar is de weerstand ook steeds groter naarmate de schaats meer open gaat. Ik zie in het principe met de magneet geen extra voordeel.

Deel Deze Pagina