WK Afstanden Inzell 10-13 maart 2011

Discussie in 'Lange baan' gestart door Edwin, 30 dec 2010.

  1. wereldrecord

    wereldrecord New Member

    Hoe was die 1-minuut stilte vlak voor de wedstrijden op vrijdag en hebben jullie uberhaupt nog wat meegekregen van die verschrikkelijke ramp in Japan?
  2. Passion-for-Skating

    Passion-for-Skating Well-Known Member

    ik vond het vrij indrukwekkend, maar heb (nog steeds niet) veel meegekregen van de ramp in japan. Ja, de berichtgeving in algemeenheid maar zoiets wordt toch 'echter' met beelden en heb me daar eigenlijk bewust een beetje voor afgesloten
  3. villaweb

    villaweb New Member

    vond het ook wel indrukwekkend; écht ....zó stil heb ik het nog nooit gehoord in een stadion, waar dan ook. Heb de neiging om te denken dat dat alleen bij schaatspubliek kan, maar dan ben ik misschien bevooroordeeld.

    Alles meegekregen omdat er mensen met internet waren en de TV's allemaal CNN hadden.

    Het maakte indruk, maar 'de wereld draait door' zo ook een WK..........
  4. Koen

    Koen Well-Known Member

    bij voetbal kan het ook indrukwekkend stil zijn. dus niet alleen schaatspubliek (en voetbal nog veel meer personen en ook nog thuis en uit)
  5. dedeut

    dedeut Well-Known Member

    In Glasgow was het inderdaad indrukwekkend stil zonet, maar in Moskou bij Spartak was het een minuut lang lawaai.
  6. wereldrecord

    wereldrecord New Member

    In Sint-Petersburg was het ook helemaal stil, maar dat kwam misschien ook doordat de vrouw van de keeper was verongelukt.
  7. dedeut

    dedeut Well-Known Member

    Interessante passage in de column van Geert Kuiper in de volkskrant van vandaag:

    "Arjan had de transponders niet om. Dat kostte hem meer dan alleen een zilveren medaille. Het NOC*NSF honoreert een plek bij de beste acht van het wereldkampioenschap met de A-status. Dat is een belangrijke (financiële) ondersteuning. Zeker voor een sporter als 'Kieft, die veel uit eigen zak betaalt. Ivan Skobrev opperde tijdens het afsluitende banket de diskwalificatie als niet gegeven te beschouwen. Bob de Vries mocht zijn bronzen medaille hebben als hij zijn zilveren aan Arjan van der Kieft zou geven. Sven Kramer maakte de geste een deel van de prijzenpot voor volgend seizoen beschikbaar te stellen. Dat zijn momenten van sportiviteit die eigenlijk ook een medaille verdienen."

    Erg vervelend dat van der Kieft hierdoor een A-status misloopt, want dat had hij natuurlijk verdiend. Erg aardig ook van Skobrev en Kramer om dit aan te bieden, al weet Kramer natuurlijk hoe het is om een DQ te krijgen tijdens een belangrijke 10k.
  8. Guusp

    Guusp Active Member

    Maar die verloor er zijn A-status niet door.
  9. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Geert is de mooiste grap van Skobrev vergeten. Als Bob de Vries namelijk de volgende keer op het hoogste treetje zo staan, dan zou Skobrev zijn medaille krijgen ;). En Skobrev stak hem iets anders in. Hij zei letterlijk dat als hij zilver had gewonnen, hij zijn medaille aan Arjen had gegeven, maar hij had geen zilver gewonnen en toen keek hij Bob de Vries aan en vervolgens kwam de opmerking van de bronzen medaille.

    Verder gebeurde er voorafgaand aan deze opmerkingen nog iets veel mooiers. Aanvankelijk zou alleen de echte top 3 naar voren zijn geroepen totdat Slawomir Chmura het podium oprende en riep:"ARJEN VAN DER KIEFT WAS SECOND!" en de hele zaal "ARJEN ARJEN ARJEN" liet roepen. Toen pas werd Arjen bij het podium gehaald. En ik vond dat echt een kippenvel moment. Een zaal vol schaatsers die overtuigend de naam van Arjen scanderen als zilveren-winnaar. Maar ik snap dat het veel indrukwekkender is dat een Skobrev een gebaar maakt i.p.v. een Poolse schaatser die de 10k niet eens haalde ;)
  10. Icespeedskater

    Icespeedskater New Member

    Even wat statistieken:

    Om te kijken of het schaatsen en m.n. welke afstanden echt internationaal zijn:

    TOP 10 per afstand:
    500m heren: 8 nationaliteiten
    1000m heren: 7 nationaliteiten
    1500m heren: 6 nationaliteiten
    5000m heren: 9 nationaliteiten
    10000m heren: 8 nationaliteiten

    500m dames: 6 nationaliteiten
    1000m dames: 6 nationaliteiten
    1500m dames: 4 nationaliteiten
    3000m dames: 7 nationaliteiten
    5000m dames: 6 nationaliteiten

    Conclusie: internationaal doen er meer mannen mee in de top dan bij de vrouwen. M.n. de langere afstanden zijn internationaal beter dan de kortere afstanden. Het probleem ligt bij internationaal bij de 1500m Hier zijn zowel bij de vrouwen als bij de mannen de minste aantal landen vertegenwoordigd.
    Hoe komt dit?????
  11. wereldrecord

    wereldrecord New Member

    Gek genoeg is de 1500m wel een van de spannendste afstanden bij het schaatsen. Ook voor het publiek.
  12. Mazter

    Mazter New Member

    Dit komt omdat je de verkeerde conclusie trekt. Als bij wijze van spreken elke land buiten Nederland slechts 1 10km schaatser heeft bestaat de top 10 natuurlijk uit 3 Nederlanders en 7 andere nationaliteiten, maar dat wil niet zeggen dat het internationaler is. Op de kortere afstanden hadden meerdere landen 3 deelnemers en dat betekent dus ook dat de kans groter is dat er minder nationaliteiten in de top 10 zitten.
  13. Monique

    Monique Well-Known Member

    Ik vind zowel de actie van Skobrev als van Chmura erg tof! Ook leuk dat Sven nog wat wilde bijdragen. Echt ontzettend zonde dat Kieft hierdoor de A-status misloopt, verdorie wat kan het vergeten van die transponders tot een hoop na-ellende leiden.
  14. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Deze lijst is leuk, maar zegt weinig. De 100 meter in de atletiek is enorm internationaal. Toch zijn er in de top-10 op de Spelen maar weinig verschillende nationaliteiten. Vier of vijf misschien. Drie of vier Amerikanen, drie of vier Jamaicanen,

    De tiende plek op de 10km is relatief van een veel en veel langer niveau dan de tiende plek op de 1500 meter. Dat is factor 1 die meespeelt.
    Ten tweede zegt een top-10 op zo'n toernooi niet zoveel over echte breedte. Toevalstreffers hebben teveel invloed.
    En ten derde zijn de drie deelnemers per land natuurlijk een beperkende factor. Had iedereen mee mogen doen op de 10km, had je veel minder nationaliteiten in de top-10 gehad.

    Om dit echt te kunnen inschatten moet je bijvoorbeeld het aantal nationaliteiten tellen dat in de seizoensranglijst binnen (bijvoorbeeld) 2 procent van de snelste seizoenstijd ligt.
  15. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Gisteren een mailtje gekregen van het Commissariaat van de Media, de instantie die de Mediawet moet handhaven, n.a.v. mijn klacht. Ze hebben inderdaad overtredingen geconstateerd bij het WK Afstanden en de NOS daarop aangesproken. Men vond het echter niet genoeg voor een sanctie.
  16. Edwin

    Edwin Active Member

    Net zoals het seizoen ervoor bij het EK Allround. Het is zeg maar dat je op de Afsluitdijk 138km/h mag rijden, maar ook geen boete (sanctie) krijgt.

Deel Deze Pagina