WC Moskou 28 - 30 januari 2011

Discussie in 'Lange baan' gestart door Edwin, 12 jan 2011.

  1. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    B-groep 1000 meter:
    Gerritsen: 1.16,80
    Nuis 1.09,2 (16.7, 25.4, 27.0)

    Allebei geplaatst voor WB-finale!
  2. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    En er zijn nog centjes te verdienen. De winnaar van het WB-klassement ploegenachtervolging krijgt 5000 dollar, de no. 2 3000 dollar en verder 2500, 2000 en tenslotte 1500 euro voor de nummer 5. De USA leidt nu het klassement met 50 punten voorsprong op de nummer 2, dus een van die geldprijzen zit er wel in.
  3. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Sablikova reed 1.18,40 Das 2/3 van haar 1500 m tijd dus dat moet sneller kunnen.
  4. dedeut

    dedeut Well-Known Member

    Laat je niet misleiden door schaatsen.nl, ze zijn nog niet zeker. Ze zijn alleen geplaatst als hun tijden in de top 10 eindigen in een gecombineerd A/B groep klassement. Nu lijkt me dat met deze tijden niet zo'n probleem, maar toch..
  5. andre7

    andre7 New Member

    Als ik goed heb, plaatst Wüst zich nu voor het WK afstanden met 3 punten verschil, omdat Boer en Richardson zich tussen Wüst en van Riessen rijden. Wel terecht natuurlijk, ze is op dit moment de beste Nederlandse.
  6. dedeut

    dedeut Well-Known Member

    Inderdaad. Het is trouwens ook Wust's geluk dat de slechts de beste 5 van de 7 races tellen. Anders was Wust met haar slechts drie gereden races natuurlijk nooit in de top 8 beland.
  7. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Ik dacht "ze zullen wel weer om elf uur beginnen", mis ik de 1000 meter voor vrouwen met Marrit Leenstra... :evil:

    Misschien zou de world cup populairder worden als de begintijden wat meer op elkaar afgestemd zijn!
  8. Joanne

    Joanne Member

    Sjoerd de vries rijd 1.11.30, pff dat valt niet mee..
  9. trapper

    trapper Member

    Opvallend goede tijd van Simionato trouwens bij de vrouwen. Het is nog niet wat het geweest is, maar in vergelijking met vorig jaar is ze toch al weer flink vooruit gegaan. Ik vind het toch wel knap van haar, zeker gezien haar leeftijd en haar verleden, dat ze nu weer een vaste factor in de A-groep lijkt te worden, hoewel ze een jaar terug nog werd weggereden in de B-groep.
  10. Joanne

    Joanne Member

    Kuipers is de vorm echt helemaal kwijt geloof ik?..
  11. andre7

    andre7 New Member

    Groothuis en Kuipers (ondanks deze rit) zijn ook geplaatst voor het WK afstanden.
    Ik neem aan dat Tuitert nu wel een kans krijgt in Heerenveen, of gaan we weer skate-off'en voor de 5 startplek daar?
  12. Joanne

    Joanne Member

    En Nuis dan? Die was 2e geworden?....
  13. dedeut

    dedeut Well-Known Member

    Kuipers en Groothuis zijn voor het WK geplaatst op grond van hun klassement. Nuis niet, je kon je nu alleen plaatsen op basis van het klassement.

    Groothuis, Kuipers (klassement), Nuis en Bos (plek in top 10 snelste tijden), zijn geplaatst voor WB finale. De 5e plek is een aanwijsplek, het lijkt me dat Tuitert daar inderdaad voor in aanmerking komt gezien de tijd van Sjoerd de Vries. Tijdens deze WB finale strijden Nuis, Bos en de aanwijsplek voor het laatste WK afstanden ticket.
  14. Passion-for-Skating

    Passion-for-Skating Well-Known Member

    hier precies hetzelfde, nog net nesbitt kunnen zien winnen.

    Mooie tijd van Groothuis, de rest is gewoon een heel stuk minder. Wel blij met plek nr2 voor Morrison, zag hem eindelijk weer eens een keer een bocht schaatsen zoals het hoort. Verrassende 3e plak voor Flygind Larsen. Eerste keer internationaal podium??

    Kjeld Nuis lijkt toch een waarde te worden om rekening mee te gaan houden hoor. (in het kader van de discussie rondom overtraindheid, denk ik dan: hij heeft wat rust moeten nemen en is meteen BENG terug)
    Goede tijden voor Nesbitt en Wust, Richardson er ook bij, goh waar hebben we dat podium eerder gezien. Ik hoop echt dat Nesbitt het vast kan houden, ze gaf aan gisteren wat vermoeid te zijn...
  15. Joanne

    Joanne Member

    Oké bedankt!
  16. wereldrecord

    wereldrecord New Member

    Ik heb de vrouwen 1000m gemist, maar helaas is Leenstra niet geplaatst voor de WK afstanden op die afstand. De mannen was mooi om naar te kijken, maar je vraagt je af hoe Sjoerd de Vries zich geplaatst heeft. Zeer slechte race van hem. Is de samenstelling van de ploegenachtervolging al bekend? Voor Nederland bij de mannen en de dames.
  17. Joanne

    Joanne Member

    Wust Voorhuis Leenstra
    Olde Heuvel Blokhuijsen De Vries
  18. De Keizer

    De Keizer Well-Known Member

    Overtuigende overwinning van Groothuis. Dat kon ook haast niet anders met dit deelnemersveld. Ook al omdat Kuipers totaal uit vorm lijkt. De Vries laatste... Dat komt natuurlijk deels doordat hij moest inhouden op de laatste kruising, maar als je echt goed bent overkomt je dat niet.

    Bij de vrouwen is het een beetje het bekende verhaal. Weer Nesbitt en daarachter vooral veel Nederlanders.

    Verder een prima 1000m van de Italianen. Zowel Simionato als Anesi reed goed. Verder heb ik de indruk dat Karolina Erbanova zich beter kan richten op de sprint dan de allroundtoernooien. Ik hoop dat Novak toestaat, in plaats van haar talent (dat ze absoluut heeft) ondergeschikt te maken aan haar rol als trainingspartner van Sablikova.
  19. Monique

    Monique Well-Known Member

    En weer zit Wüst heel dicht op Nesbitt, ze begint echt haar heel goede vorm terug te krijgen. Ik krijg steeds meer zin in het WK allround.
  20. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Zo, wat kan die Zjurova kleppen, zeg. Was die ook geen politica geworden?

Deel Deze Pagina