EK Allround - 7 - 9 januari

Discussie in 'Lange baan' gestart door leenstrafan, 7 dec 2010.

  1. cybermier

    cybermier New Member

    Helaas vandaag gewoon de hele dag aan het werk. Zal dus mbv streams de wedstrijden moeten gaan volgen.

    Voorspelling:

    Dames:

    1 Wust
    2. Leenstra
    3. Sablikova
    4. Njatun
    5. Valkenburg
    6. Voorhuis

    Heren:

    1. Bokko
    2. Olde Heuvel
    3. Skobrev
    4. Verweij
    5. Blokhuisen
    6. Rotteveel
  2. eddy

    eddy Well-Known Member

    Blessure Sablikova

    Zelf denk ik dat Sablikova wel meedoet,ik schaatsbeeelden gezien waarin ze erg met haar linkerbeen trekt, dus helemaal fit is ze niet. En ik denk ook niet dat zij dit simuleert,want wat waar tegenstand heeft ze eigenlijk nog op de lange afstand. Hopelijk kapt Wust veel op de kortere afstanden zodat de 5km weer eens ouderwets spannend kan worden.
    We zullen zien.
    Vanmiddag eerst de mannen, dat wordt weer eens 3 dagen voor de buis zitten.
    Veel plezier allen.
  3. Monique

    Monique Well-Known Member

    Hij zegt dat als Leenstra niet op het podium komt, dat ze dan teleurstelt. Hij zegt niet dat Leenstra boven Wüst gaat eindigen, dat maak jij er weer van. Je blijft er een kei in om woorden te verdraaien, vreselijk irritant.
  4. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    Dat zou prachtig zijn, maar dan moet er wel echt iets bijzonders gaan gebeuren ;) als dat zou gebeuren zou het als enige een beetje goed maken voor mij dat Sven niet meedoet. Want ik mis echt een stukje spanning bij mezelf voor het mannentoernooi.
  5. cybermier

    cybermier New Member

    WIJ WILLEN EEN BAN VOOR BANDABOU!!!

    ik heb al eens gepoogd via de moderator een ban te geven, maar dit wordt niet gehonoreerd. Blijkbaar zijn er nog te weinig klachten van andere forummers voor deze ras-negatieveling jegens TVM en andere schaatsers.

    @ Bandabou Je bent vreselijk irritant en je kunt beter op een voetbalforum gaan zitten oid.
  6. bandabou

    bandabou Member

    Jullie beginnen het echt persoonlijk te maken en bekijken. In de TVM-thread...IEDEREEN zegt dat Kemkers het niet goed heeft gedaan..sommigen vaker dan ik. maar nu wordt ik uitgepikt als te negatief? Wa's dit voor flauwekul?
  7. bandabou

    bandabou Member

    kennelijk ben ik in de war geraakt door de toevoeging van de poster..die zei dat Leenstra en Bokko uitgepikt worden door Kramer. heb het teruggelezen en je hebt gelijk. Maar echt het moddergooien moet echt ophouden.

    Ik mag niet zeggen dat Leenstra helemaal opleeft bij Hoffmeier..terwijl ze zelf aangeeft dat haar succes alleen te wijden is aan Hoffmeier? :? :?:
  8. cybermier

    cybermier New Member

    @Bandabou

    Tuurlijk mag je zeggen dat Marit Leenstra is opgebloeid bij Hofmeijer, maar om dan meteen van alles te vinden van TVM vind ik te ver gaan.

    Marit Leenstra had hoogstwaarschijnlijk een ander soort aanpak nodig. Niet iedre trainer is geschikt voor een bepaalde Top-sporter. De ene past nu eenmaal beter bij de een dan een ander. Echter betekend dat niet dat Gerard Kemkers een slechte trainers is. Voor vele schaatsers heeft hij gezorgd voor successen.

    Wat ik wil zeggen is dat je eens respect moet tonen voor trainers, schaatsers en teams. Een mening mag je hebben en natuurlijk ook geven, maar wat jij doet is op iedere reactie een negatief commentaar geven. Wees eens positief en geef eens "leuke '" reacties
  9. Jan Blokland

    Jan Blokland Well-Known Member

    Helemaal mee eens hoor. Kramer, Wust, Olde Heuvel doen het prima bij Kemkers. Toen Van Deutekom wereldkampioen werd hoorde je ook niemand klagen. Wie zegt als Wust en Olde Heuvel naar bijvoorbeeld een andere ploeg gaan het dan beter zouden doen. Achteraf is het allemaal zo makkelijk praten maar kennelijk waren Verweij en Leenstra niet geschikt voor de aanpak bij TVM en anderen misschien weer wel. Bij Hofmeijer gaat het nu goed maar neem nou maar van mij aan dat daar ook wel weer eens de klad in komt. Aan de top komen is niet zo moeilijk maar aan de top blijven wel. Voorlopig lukt dat Kemkers toch aardig met Wust en (Kramer 8 titels).
  10. svdveen

    svdveen New Member

    Kramer doet het prima?? Een jaar uit de roulatie vind ik niet te rijmen met prima doen... Is van alles over te zeggen, maar de verantwoordelijkheid in een ploeg is altijd een gedeelde. Hier is de ploegleiding dus ook iets te verwijten. Waarmee ik voor de duidelijkheid niet zeg dat dat bij andere ploegen niet ook zou kunnen gebeuren.

    Sander.
  11. bandabou

    bandabou Member

    Ik zeg niet dat Gerard Kemkers een slechte coach is..hij heeft immers veel kampioenen geproduceerd. Alleen vind ik dat hij een beetje a la Phil Jackson is..hij maakt mensen niet beter, hij laat de echte talenten wel pieken op de juiste momenten..is ook een kunst.
  12. svdveen

    svdveen New Member

    Ik ben een enorme fan van Sablikova, ik hoop dan ook dat ze wint.
    Dit komt nog uit de tijd dat ze zonder enige luxe en op karakter zich wist te meten met de professionals en er zelfs van wist te winnen. En dat ook nog met een vernieuwende techniek.
  13. svdveen

    svdveen New Member

    Zelfs dat vind ik niet echt.... Je kunt je vast wel 'de wissel' herinneren....
  14. cybermier

    cybermier New Member

    @svdbeen

    Wat er gezegd wordt is dat TVM met Gerard Kemkers veel successen heeft behaald. * titels Kramer ene diverse voor Wust. Daarvoor Groenewold, Deutekom, Uitdenhaege en Verheijen. En zo zijn er nog een hele rits.

    Dat iemand geblesseerd kan raken kan altijd gebeuren. Ligt niet altijd aan de trainer. Als een sporter zo gedreven is om Topprestaties te willen verrichten, dan neemt ie pijntjes voor lief. De trainer zal altijd evolueren hoe het is gegaan na een trainingsperiode (ook tijdens een periode). Als de sporter aangeeft dat er pijntjes zijn, dan zal ongetwijfeld de rem erop gegooid gaan worden. Alleen hebben Paulien en Sven dit misschien wel verzuimd en gedacht dat dit nodig meost zijn om de beste prestaties te maken. (En dat hebben ze ook gedaan)
  15. cybermier

    cybermier New Member

    @svdveen

    Wat heeft een onjuiste wissel te maken met het verkeerd Pieken????
  16. Jan Blokland

    Jan Blokland Well-Known Member

    Natuurlijk doet Kramer het prima. De blessure die hij nu heeft moet je wel in zijn perspectief zien en heeft niets met het beleid van TVM te maken. Kom zeg. Als dat zo is wordt je geen vier keer europees en vier keer wereldkampioen. Kramer heeft zelf ook gezegd dat het gewoon pech is wat hij heeft. Ik denk zelfs dat hij zelfs met deze blessure nog mee zou kunnen doen voor het podium maar hij neemt gewoon geen risico. Hij wil alleen voor de eerste plaats gaan en dat gaat nu even niet vandaar de rustperiode.
  17. bandabou

    bandabou Member

    En kennelijk zijn mensen beetje te gevoelig voor Leenstra succes-story tot nu toe. Gaan het nu zelfs misgunnen ( aan de top komen is makkelijker dan aan de top blijven.. :( :cry: ) Terwijl ik niks over Leenstra heb gezegd.
  18. svdveen

    svdveen New Member

    Er wordt gezegd dat hij topsporters laat pieken op het juiste moment, voor Kramer waren de OS het topmoment, en daar is dat niet gelukt. Dat is alles wat ik zei. Ik betwist niet dat Kemkers veel successen heeft gehaald.

    Het gaat niet om de schuld vraag. Het gaat om de vraag wie verantwoordelijk is en of daar achteraf gezien (vandaar geen schuld, want dat impliceert enige mate van bewuste actie of uitblijven daarvan voorafgaand) anders mee omgegaan had moeten worden.
    Maar ook door terug te kijken kun je gewoon zeggen dat iemand niet heeft kunnen doen wat er verwacht werd. of het nu wel of niet zijn schuld is. En het feit dat Kramer geen goud won op de OS 10k kun je onmogelijk pieken op het juiste moment noemen.

    Onderschat de capaciteiten van een moderne sportploeg niet trouwens. Denk aan Robben, hij hoorde dat 'ie geblesseerd was zonder dat 'ie het zelf wist. Gezien de ernst van de blessure van Kramer had dat zeer waarschijnlijk ook eerder opgemerkt kunnen worden.
  19. svdveen

    svdveen New Member

    Pieken is gelijk aan successen halen.
    Het grootste succes is goud op de OS.
    Geen goud is niet gepiekt.

    Pieken is niet alleen lichamelijk fit zijn, maar alles onder controle hebben en tot in het maximale laten bijdragen aan het resultaat. Is helaas niet 100% feilloos gegaan hier. Hoezeer ik het hem gunde.
  20. svdveen

    svdveen New Member

    Ik betwijfel of dat altijd zo is. Sablikova heeft een hele andere weg moeten bewandelen om aan de top te komen dan onze NL schaatsers en schaatsters.

Deel Deze Pagina