NK Allround - 27, 28 en 29 december

Discussie in 'Lange baan' gestart door leenstrafan, 7 dec 2010.

  1. bandabou

    bandabou Member

    Woh..netjes, degelijk.
    Rotteveel..besefte te laat dat er misschien iets meer in zat.

    Verweij?! Mwah..niet echt de lange neus richting TVM zo he.
  2. De Keizer

    De Keizer Well-Known Member

    Valkenburg is op het juiste moment in vorm en kan bij een in de breedte niet al te sterk bezet EK zomaar top 5 rijden. Zo kan het dus in de praktijk lopen. Ik vraag me wel af waar iemand als Kleinsman de motivatie vandaan blijft halen. Soms je er net bij rijden en op de echt belangrijke momenten falen.

    Na het zien van de 5km mannen denk ik dat Nederland in Collalbo ruim vertegenwoordigd zal zijn in de subtop. Maar met Bokko en Skobrev zal het goud er wel niet in zitten. Bloemen viel me erg tegen. Dit zijn toch de dagen om te laten zien dat het WK allround 2010 geen eenmalige uitschieter was. Verweij lijkt zo ook niet de garantie voor toekomstige allroundtitels.
  3. bandabou

    bandabou Member

    Neeh..inderdaad voor NL hebben de mannen geen visitekaartje afgegeven voor een tijdperk zonder Kramer.
  4. jay

    jay Member

    Een garantie uiteraard niet, maar zo beroerd was de 5000M van Verweij toch niet? Ik vond juist dat hij knap in de buurt bleef van Blokhuijsen en Olde Heuvel.
  5. Elina

    Elina Well-Known Member

    Wennemars zei op tv de omstandigheden zijn goed, daarmee bedoelde hij het ijs. Maar de luchtdruk is wel zeer hoog ong. 1020 hPa. Waarschijnlijk dat laatste rondje dan net te ver terwijl die normaal met die vorm, van bijvoorbeeld Leenstra, dan wel goed door te komen moet zijn.
  6. schaatsenforever

    schaatsenforever New Member

    Die 'machtspositie' zijn wel in elk geval dit seizoen kwijt ja... Dat wordt wel even wennen. Gister miste ik Sven niet zo, maar vandaag toch wel weer. Hij is toch iemand die even een impuls aan zo'n dag ko/kan geven. Maargoed, als WOH en de zijnen de handschoen oppakken zitten er denk ik wel podiumplaatsen in in Collalbo.
  7. Passion-for-Skating

    Passion-for-Skating Well-Known Member

    is voor het eerst dit seizoen dat ik schaatsen via de tv heb gezien, en dus ook Erben.. ik vond hem erg 'pro-TVM' overkomen en eerlijk gezegd vond ik hem niet echt geloofwaardig over wat 'moet' op een 3k of 5k.... ben ik de enige die daar last van heeft en zie ik dit verkeerd of...?

    Ik was blij met de 3k van Diane Valkenburg, dat zag er gewoon goed uit. De tijd van Van Deutekom was ook goed, maar toch zag het er niet echt 'soepel' uit en dan druk ik me nog zacht uit. Het schokt en schud- lijkt alsof ze meer vecht dan glijdt, maar blijkbaar is ze echt weer op de weg terug want gewoon een goede tijd.
    Ik hoop dat Leenstra de 5k idd vlak kan uitrijden... ik vrees voor een paar dramatische slotrondes.

    Bij de heren vond ik vooral Rotteveel erg sterk. Jammer dat Verweij en Blokhuijsen het WOH niet iets moeilijker kunnen maken, maar waren toch enkele interessante ritten
  8. schaatsenforever

    schaatsenforever New Member

    Pro-TVM is me niet opgevallen, wat me wel een beetje stoorde is dat Erben van mening was dat sommige schaatsers niet wilden winnen. Koen Verweij reed volgens hem de eerste twee rondjes niet 'alsof hij echt wilde winnen'. Dat geloof ik echt niet, waarschijnlijk was hij niet in staat harder te gaan of wilde hij iets berekenender rijden. Bovendien denk ik niet dat je op de lange afstand altijd zo erin moet vliegen. Kijk maar naar Leenstra en Blokhuijsen. Een lange afstand is echt wat anders dan een 1000 meter natuurlijk. Verder vind ik het wel vermakelijk, zo samen met Smeets.
  9. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Verwey reed een beetje berekenend, maar misschien juist wel slim aangezien morgen een zware dag wordt. Blokhuijsen en WOH gingen duidelijk stuk in de slotrondes. Toch denk ik dat WOH de titel gaat pakken.
    Bij de dames zijn Valkenburg (eindelijk een keer een afstand gewonnen) en Voorhuis weer terug aan het front. En Leenstra gaat gewoon kampioen worden, wie gunt het haar niet? :wink: Jammer dat Joling het toernooi niet kan afmaken.
  10. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    Ik ben verbaasd over het hoge niveau op de 3 km. vrouwen. Drie dames onder de 4,10 terwijl Ireen niet meedeed. Erg goed! Er is dus toch meer perspectief voor het Nederlandse vrouwenschaatsen op de langere afstand dan we dachten.

    Bij de mannen op de 5 km. gezien wat ik wel verwacht had. Wouter gewoon netjes en stabiel maar geen echte uitschieter naar boven. Gaat denk ik ook gewoon het toernooi winnen. Jan Blokhuijsen was niet super maar dat kan je niet verwachten na een paar dagen ziekte dus ik vond het gewoon prima naar omstandigheden. Renz Rotteveel erg sterk, leuk! En Koen viel een beetje tegen maar die vind ik het hele jaar al wel wisselvallig dus wat dat betreft ben ik niet verrast.
  11. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    De zorgen gaan vooral over de 5000 meter volgens mij, bij de 3000 meter hebben we nog wel een paar middenafstand-specialisten die de toch al bijna bij de wereldtop horen (Wüst) of de capaciteit hebben om heel dicht tegen de wereldtop aan te kruipen (Voorhuis, Valkenburg, Leenstra). De vrouwen staan in de lijst van beste seizoenstijden nu 10 t/m 13, als je even corrigeert voor Calgary-tijden en kleine verschillen niet meetelt springen alleen Sáblíková, Groves, Beckert en Rookard ruim boven onze meiden uit.

    Het probleem is een beetje dat we op het moment geen echte topstayer hebben zoals we aan Groenewold en Smit wel hadden.
  12. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    Nou ik maakte me zelf wel zorgen over de 3 km. na het NK afstanden, waar erg slecht werd gereden.

    Ik ben wel blij om te zien dat Nauta weer goed reed, dat is degene in wie ik op termijn een type Groenewold/Smit zie.
  13. bandabou

    bandabou Member

    Inderdaad..tot 3 km kunnen de Nederlandse meiden nog aardig meekomen...alles wat daarna komt is ellende.
  14. Mcat

    Mcat Well-Known Member

  15. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Vergeleken met de keurige tijden op de 3km vrouwen, vielen de 5km tijden bij de mannen van de drie favorieten me behoorlijk tegen. De vrouwen reden stuk voor stuk duidelijk harder dan op het NK afstanden. Bij de mannen ook veel PR's. Maar W.O'H, Verweij en Blokhuijsen kwamen niet in de buurt van hun beste Thialf-tijden.

    Het is jammer dat de BAM-mers niet meedoen, dan had je een beter beeld gehad van wat deze tijden waard zijn, maar mijn gevoel zegt (ook kijkend naar het verschil met andere rijders) dat dit niet van internationaal topniveau was.
  16. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Hoeveel vrouwen rijden eigenlik de 5km, 10 of 12?

    Ik hoop toch wel Irene Schouten en Carlijn Achtereekte daar terug te zien, maar dat wordt voor beiden nog een lastige klus. Het geeft wel aan dat het niveau bij de vrouwen in de breedte omhoog gaat.
  17. Elina

    Elina Well-Known Member

    10 vrouwen rijden de 5km.
    (bron tijdschema knsb.nl/nk)
  18. RjSports

    RjSports New Member

    Hmm ik heb de 5km niet kunnen zijn, moest oesters (bah) eten in een restaurant, maar zo te zien heb ik niet veel gemist. Rotteveel is voor mij de enige uitschieter. Vandaag maar eens kijken wie er kampioen worden.
  19. cybermier

    cybermier New Member

    Bij de Heren hoop ik, dat Arjan van de kieft nog zich weet te plaatsen voor de 10 km. Dan kunnen we nog een leuke tijd verwachten op de 10 km.

    Ik vrees dat Koen Verweij de 1ste plaats niet kan houden en misschien wel terugvalt naar plaat 3 of 4.

    Voorspelling eindklassement heren Allround:

    1. Wouter Olde Heuvel
    2. Renz Rotteveel
    3. Jan Blokhuijsen
    4. Koen Verweij


    Dames voorspelling einduitslag Allround:

    1. Marit Leenstra
    2. Diana Valkenburg
    3. Jorien Voorhuis
    4. Linda de Vries
  20. Mazter

    Mazter New Member

    Gezien het verleden zou Leenstra het bij de dames makkelijk moeten halen. Haar 1500 is veel beter dan de andere dames en ze moet toch gewoon in staat zijn om haar voorsprong op de 5km te verdedigen.
    Bij de heren gaat het spannender worden. Maar als Olde Heuvel zijn normale niveau haalt zou die kampioen moeten kunnen worden. Tenzij Verweij nog flink kan uithalen op de 1500.

Deel Deze Pagina