NK Allround - 27, 28 en 29 december

Discussie in 'Lange baan' gestart door leenstrafan, 7 dec 2010.

  1. bandabou

    bandabou Member

    Dat geld dan ook voor Leenstra? Misschien maakt zelfs betere kans op Wk sprint dan Ireen.. Wust de betere allroundster en Leenstra beter op de kortere afstanden. Alleen krijgt Leenstra niet de kans om voor allebei te gaan, maar Wust wel. IS toch gewoon voortrekkerij..
  2. Danielle

    Danielle Well-Known Member

    Maar die noemde je niet ;)
    Ja, ik weet het ook niet. Misschien iets met wat die in het verleden bereikt heeft. Hoewel dat geen garanties geeft natuurlijk.
  3. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Het afzeggen van Ireen Wüst is volgens mij dubbel voordelig voor Marrit Leenstra als we even puur naar het NK Allround kijken, dat is voor mij een lichtpuntje na de beslissing van de KNSB (die wel in het nadeel van Marrit was).

    1. Ireen Wüst was de nummer één favoriet voor het NK allround, Marrit is haar belangrijkste concurrente kwijt.
    2. Door afwezigheid van Ireen Wüst mag Marrit vrijwel zeker in de laatste rit starten op de 5000 meter.
    (De nummer 1 in het klassement na 3 afstanden rijdt in de laatste rit van de 5000 meter, tegen iemand waar die persoon op de 3000 meter aan gewaagd was. De kans was met Ireen erbij nogal groot dat Marrit na 3 afstanden 2e zou staan achter Ireen, maar dat ze bijvoorbeeld 3e of 4e was geworden op de 3000 waardoor bv. Jorien Voorhuis in de rit na Marrit had kunnen starten en wist wat ze had moeten rijden om Marrit voor te blijven.)
  4. Danielle

    Danielle Well-Known Member

    Waar staat dat zij zich heeft afgemeld?
  5. Passion-for-Skating

    Passion-for-Skating Well-Known Member

    volgens mij staat ze nog steeds op beide startlijsten. Miranda Dekker heeft via twitter Ireen al gevraagd wat ze gaat doen omdat ze 1e reserve is (hint hint)
  6. Mazter

    Mazter New Member

    Veel mensen verkijken zich op het NK Afstanden. Daar was Leenstra op de 500 en 1000 sneller dan Wust. Maar men vergeet even voor het gemak dat Wust eind september nog geopereerd was en ze eigewnlijk 1 maand rust moest houden. Dat werden er uiteindelijk slechts 2 weken waarna ze op tijd fit was voor het NK. haar 500 was in tegenstelling tot haar concurrenten haar eerste wedstrijd en logisch dat je dan een iets mindere tijd zet.

    In de wereldbekerwedstrijden 1000 in Heerenveen en Berlijn was Wust Leenstra gewoon 2x de baas en daar hoor je dan weer niemand over.
  7. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    De eerste keer in Heerenveen was ze een halve seconde sneller en in Berlijn nog maar twee tiende, als je die trend doorzet had Leenstra de derde wedstrijd weer gewonnen en dan heeft Arie Koops het nota bene over de ontwikkeling in het seizoen. En bovendien (ja, flauw argument), de 1000 meter maakt geen onderdeel uit van het allrounden. :p En ook, niemand is Marrits baas! :p

    Maar dan nog, ik denk dat er weinig mensen zijn die meervoudig kampioene en EK-topfavoriete Wüst niet een plek aanwijsplek op het EK gunnen, maar het is zo ontzettend willekeurig dat ze haar wel aanwijzen en anderen niet.
    • Marrit Leenstra had op basis van beste seizoenstijden een grotere kans gehad om zich plaatsen voor beide toernooien.
    • Wouter Olde Heuvel had op basis van wereldbekerprestaties en beste seizoenstijden 1500 en 5000 veel meer recht op een aanwijsplek, hij heeft een veel grotere voorsprong op de nummer 2 dan Ireen.
    • Margot Boer heeft op allebei de cruxafstanden op het WB-podium gestaan, Ireen Wüst niet.
    • Stefan Groothuis heeft twee wereldbekerwedstrijd gewonnen, Ireen Wüst niet.
    Stel dat ze de bovenstaande vier mensen ook hadden aangewezen, dan was er uiteraard ook kritiek op gekomen, vooral vanuit de hoek van Laurine van Riessen, Simon Kuipers en Jorien Voorhuis, die de volgende in de rij waren om zich benadeeld te voelen. Bij de vrouwen was dan bijvoorbeeld het gevaar onstaan dat er (mits Wüst en Leenstra allebei het NK allround hadden laten schieten, wat logisch zou zijn) geen aanwijsplek mee zou zijn voor een DQ of val en Van Riessen en Kuiperrs zaten niet zo heel ver achter hun nummer ééns.

    Conclusie: De KNSB doet het nooit goed, maar ze moeten óf goed in regels vastleggen wanneer mensen aangewezen worden, óf heel duidelijk en met goede argumenten uitleggen waarom persoon 1 niet en persoon 2 wel.
  8. bandabou

    bandabou Member

    Dus je denkt dat Wust beter is dan Leenstra EN op het allrounden EN op de sprint?! Interessant. Bovendien...Leenstra was zo kapot getraind bij TVM. Had net zo goed haar eerste wedstrijd van het seizoen geweest kunnen zijn.
  9. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Vergeet niet dat Leenstra in Hamar de 1500m maar net verloor van Nesbitt (onder zware omstandigheden) en dat ze in Berlijn niet sneller hoefde om de B-groep 3km te winnen. Op het NK was Leenstra ook maar net langzamer op de 1500m. Dus dat verschil had net zo goed kleiner dan 0.5 punt kunnen zijn. Mijns inziens te weinig om een aanwijzing te rechtvaardigen. Als het verschil groter dan 1 punt was geweest dan was er geen discussie geweest. Misschien dat Hofmeier maar in beroep moet gaan.
  10. bandabou

    bandabou Member

    Oh maar je vergeet dat Wust vanuit het niets goud heeft gewonnen vorig seizoen. Dat telt.. :lol:
  11. dedeut

    dedeut Well-Known Member

    Mooi betoog. Ik ben het alleen niet met je conclusie eens. De KNSB had het wel goed gedaan als ze:
    - de Wust/Leenstra allround/sprint problematiek hadden opgelost door beiden ook één 1000 meter te laten rijden en de 500 meter van de allround te laten meetellen voor het sprintklassement (dat had misschien een beetje gemorrel van de sprinters opgeleverd, maar ik denk niet dat dat echte serieuze kritiek zou zijn geweest).
    - of wanneer ze gewoon de NK allround en sprint niet tegelijk hadden georganiseerd.
  12. dedeut

    dedeut Well-Known Member

    Ze heeft zich inderdaad nog niet afgemeld. Het is alleen een zekerheidje voor haar dat ze naar het EK allround mag, zodat ze zonder risico ook het NK sprint kan rijden. Ik verwacht echter dat ze ook gewoon het NK allround gaat rijden, ze wil natuurlijk ook gewoon Nederlands kampioen worden.

    Overigens is het EK-allround ticket nu ook enigszins een nadeel voor Wust. Ik kan me voorstellen dat ze gewoon beide toernooien wilde rijden (en dan had ze zich toch wel geplaatst, ondanks het dubbele programma). Nu ze het ticket heeft gekregen ontstaat echter de druk om zich af te melden voor het NK-allround. Als ze zich niet afmeldt, dan lijkt de KNSB regel namelijk helemaal voor niks geweest.
  13. bandabou

    bandabou Member

    Dus eigenlijk hadden ze Ireen vanaf het begin al moeten aanwijzen, he?! Ireen was helemaal niet klaar..en bovendien had ze al internationaal gepresteerd. :lol:

    Zou de Knsb dan Gerrittsen ook niet meteen moeten aanwijzen?! Die is ook maar net hersteld van haar blessure..en ze heeft al internationaal gepresteerd in het verleden. Maar neeehhh dat doen ze natuurlijk niet he.
  14. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Er is niemand die voor het NK afstanden dit jaar zoveel wedstrijden heeft gereden als Marrit Leenstra. Het lijkt erop alsof er ze na twee jaar TVM weer wat zelfvertrouwen nodig had in de aanloop naar het seizoen en ik mag toch wel zeggen dat het gewerkt heeft.

    En @dedeut: Dat van die extra 1000 meter was geen gek idee geweest, vijf afstanden in drie dagen is nog wel goed te doen.
    TOEVOEGING: Marrit rijdt morgen (dinsdag) een 1000 meter in de warm-up wedstrijd voor de NK's volgende week. :roll:
  15. bandabou

    bandabou Member

    Precies mijn punt..ze had misschien wel wedstrijdjes gereden, maar ze had ook nodig na 2 jaar stilstand.
  16. Zenschaatser

    Zenschaatser New Member

    NK sprint laatste wedstrijd voor Demian Roelofs

    Demian Roelofs stopt na het KPN NK sprint met schaatsen. Dat bevestigde de 20-jarige schaatser deze week tegenover SchaatsENZO.nl. Roelofs wil meer tijd besteden aan zijn studie biomedische technologie aan de universiteit Twente. Vorige week plaatste de schaatser van gewest Overijssel zich voor het KPN NK sprint door negende te worden op de Utrecht City Bokaal. Op de tweede dag wist hij tweede te worden op de 1000 meter.

    Nadat Roelofs als B-junior tweede werd op het NK junioren allround in Groningen werd hij uitgenodigd voor Jong Oranje. Naast meerdere podiumplaatsen en de Nederlandse titel op de 1500 meter bij de junioren (2009) werd Roelofs vorig jaar zevende op het WK junioren. Na twee jaar Jong Oranje kwam de 20-jarige schaatser deze zomer terug in het gewest Overijssel. Roelofs sluit zijn schaatscarrière volgende week af op het KPN NK sprint in Heerenveen.
  17. Elina

    Elina Well-Known Member

    Ted-Jan Bloemen heeft ook ieder weekend een wedstrijd gereden voor het NK Afstanden zijn reden.
  18. dedeut

    dedeut Well-Known Member

    Nu maar hopen dat hij zich niet voor het WK sprint plaatst :lol:
  19. cindycinderella

    cindycinderella New Member

    Ik verwacht dat Ireen Wust niet gaat deelnemen aan het NK Allround, op haar twitter heeft ze het over voorbereiden op het NK Sprint. Jammer voor het toernooi, kansen voor Leenstra.
  20. dedeut

    dedeut Well-Known Member

    Het zou kunnen dat je gelijk hebt. Volgens deze (http://www.knsb.nl/nk/sprint-allround/inschrijven/) pagina hebben de volgende mensen zich nog niet aangemeld voor het NK allround: Joling, Wüst, de Jong, Bloemen, Blokhuijsen, van der Kieft. Ze hebben nog tot woensdag 20.00 om zich aan te melden. Overigens zegt dit niet zoveel, want Wust heeft zich ook nog niet aangemeld voor het NK sprint (http://www.knsb.nl/nk/sprint-allround/inschrijven/) evenals 10 anderen.

Deel Deze Pagina