Sporter van het jaar 2010

Discussie in 'Schaatscafé 'De Ronding'' gestart door Sabine, 28 nov 2010.

  1. Monique

    Monique Well-Known Member

    In de poll gaat op dit moment (ik heb net gestemd) Mark Tuitert met 43% aan kop, Sven staat op de 2e plaats met 30%. Toch een groot verschil. En echt snappen doe ik het niet, iedereen zegt dat Mark Tuitert een verhaal heeft, maar Sven heeft een minstens zo indrukwekkend verhaal met die foute wissel en zijn blessure van nu. Kortom: het blijft koffiedik kijken. Ik ben wel benieuwd wat het dinsdag gaat worden.
  2. wereldrecord

    wereldrecord New Member

    Het verhaal van Mark Tuitert is toch het mooiste van allemaal en wat de journalist schrijft klopt helemaal. Hij heeft alles opzij gezet om dit te kunnen presteren en hij zou het bij wijze van spreke nog gratis doen. Sven Kramer heeft dat minder, ondanks dezelfde prestaties op OS en de Allroundtitels. Zonder verhalen achter de sporters geen topsport. Daarom Mark Tuitert.
  3. dedeut

    dedeut Well-Known Member

    Het verhaal van Tuitert is positief: winnen ondanks alles. Het verhaal van Kramer negatief. Prachtige vooruitzichten maar wel maar 1 goud plus een blessure.
  4. naomie70

    naomie70 Active Member

    Natuurlijk is het verhaal van Mark heel mooi. Maar sporter van het jaar moet iemand zijn die dat jaar het beste heeft gepresteerd. En de lijst van Sven is toch beter dan die van Mark. Eerlijk is eerlijk. Dus op basis daarvan moet Sven hem gewoon winnen. Dat Sven schaatser van het jaar werd in plaats van Mark zegt ook wel genoeg. Sven was in dat jaar beter dan Mark. Dus alleen om het verhaal zou Mark daarom nu moeten winnen? Zo denk ik in ieder geval niet. Maar de meeste sporters houden er wel van is al gebleken dus verwacht wel dat ze voor Mark kiezen.
  5. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Zo redenerend zou Wesley Sneijder moeten winnen. Schaatsen is leuk, maar wordt maar in een handjevol landen professioneel gedaan. Voetbal is wereldwijd de grootste sport en is slechts in een handjevol landen niet de grootste sport. In sommige landen heb je wel drie of vier competities vol profspelers! Als je dan de uitblinker bent van een clubteam dat zo'n beetje alles wint wat er te winnen valt (nou ja, dat zien we woensdag en zaterdag) en een landenteam dat net tweede wordt is dat eigenlijk een betere prestatie dan in een kleine sport Olympisch kampioen worden (en niet eens helemaal domineren, want Sven won niet de 10km, niet de ploegenachtervolging, niet het wereldbekerklassement en staat niet bovenaan in de Adelskalender).
  6. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Leuk spel, ik had er 12 goed.
  7. RjSports

    RjSports New Member

    Ik hoop gewoon weer kippenvel te krijgen bij de mooie filmpjes. Als vormgever/editor kijk ik er graag naar, stiekem hoop ik het ooit eens te mogen doen. :)
  8. Sabine

    Sabine Well-Known Member

  9. Alex0991

    Alex0991 New Member

    lol, 2 van de 6 genomineerden aanwezig vandaag.
  10. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Eeehhh, Sven heeft toch geen verplichtingen?
  11. Koen

    Koen Well-Known Member


    als ik Sven was dan ging ik ook niet. Sporters zullen wel weer niet op hem stemmen, terwijl hij toch meeste gewonnen heeft
  12. Danielle

    Danielle Well-Known Member

    Dat weet je niet. Misschien is hij wel in het buitenland aan zn herstel aan het werken. Maar misschien heeft hij gewoon geen zin. Dan moet hij dat ook lekker zelf weten.
  13. Monique

    Monique Well-Known Member

    Als ik Sven was dan bleef ik ook lekker thuis denk ik. Hij heeft de polls natuurlijk ook wel gevolgd en weet dat Mark een dikke kans heeft om te winnen. Daarbij komt dat het wisseldrama natuurlijk weer breed uitgemeten gaat worden en dat hij op dit moment noodgedwongen even topsporter af is. Niet echt een fijn uitgangspunt voor een gala lijkt mij zo. Overigens geeft het ook wel aan dat het sportgala niet meer de grandeur van weleer heeft.
  14. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Het is begonnen!
  15. dedeut

    dedeut Well-Known Member

    Superspannend :roll: (maar ik zit toch te kijken)
    Dione lijkt wel zenuwachtig :? En Mart is onderweg naar de hemel :lol:
  16. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    Ik weet inmiddels waarom Sven er niet is:
    Sportarts Vergouwen gaat Kramer begeleiden

    HOOGEVEEN - Sportarts Peter Vergouwen gaat Sven Kramer begeleiden bij het herstel van zijn blessure. Dat maakte TVM, de werkgever van de schaatser, dinsdag bekend.

    Kramer komt dit hele seizoen niet in actie wegens een blessure aan zijn rechterbovenbeen. De olympisch kampioen liet zich door verscheidene specialisten onderzoeken, maar een oorzaak voor de blessure werd niet gevonden.
    TVM en Kramer benaderden Cees Rein van den Hoogenband, chef-arts van sportkoepel NOCNSF. Van den Hoogenband formeerde een nieuw medisch team om de blessure van Kramer in zijn geheel opnieuw te beoordelen. Vergouwen vervult in dat team een centrale rol. Hij zal Kramer in het herstelproces medisch begeleiden. Van den Hoogenband vervult een regiefunctie.
    „Ik heb vertrouwen in de route die is uitgestippeld”, aldus Kramer. „Op aanraden van de betrokken artsen zal de komende periode volledig in het teken staan van mijn herstel. Daar heb ik rust en ruimte voor nodig. Alle activiteiten die geen directe bijdrage aan mijn herstel leveren, heb ik in overleg met de artsen en de teamleiding van TVM tot nader order stopgezet. Daarom zal ik dinsdag ook niet op het Sportgala aanwezig zijn.”
  17. dedeut

    dedeut Well-Known Member

    Sorry Naomi, vanavond niet, dat draagt niet bij aan mijn herstel. :roll: Zeg dan gewoon dat je geen zin hebt.
  18. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Dan ga je toch weer denken: Sven doet niet mee aan wedstrijden waarvan hij weet dat hij ze niet kan winnen. Maar is misschien ook wel een protest tegen de gang van zaken vorig jaar.
  19. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    De NOS herinnert mij er fijntjes aan dat ik het nieuwe album van Eels ergens vandaan moet halen. :wink:
  20. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    Ik vind die filmpjes die de nos maakt altijd zo mooi met die muziek eronder. Kunnen ze echt geweldig.

Deel Deze Pagina