Jong Oranje seizoen 2010-2011

Discussie in 'Lange baan' gestart door tijssen-r, 15 feb 2010.

  1. pureskater

    pureskater New Member

  2. xRedStar

    xRedStar New Member

    Waar heb je dat gehoord? Van wie?
  3. tijssen-r

    tijssen-r New Member

    wat is het schaatswereldje toch klein!
  4. wilcozandstra

    wilcozandstra New Member

    hoorde afgelopen weekend júist dat Jong oranje nog heel geinteresseerd is in van der Veen...
    als de keuze er is ben ik benieuwd wat hij zal kiezen
  5. bas89

    bas89 New Member

    Bij de dames lijken mij Lotte van Beek, Letitia de Jong en Irene Schouten inderdaad al zijn ingevuld. Verder hoop ik dat Bo van der Werff ook een plaatsje krijgt. Zij liet tijdens de Viking race een heel sterk toernooi zien. En misschien met oog op de sprint maakt Mandy Groot een kleine kans, maar twijfel ik of zij nog veel progressie kan maken.
    Bij de heren blijft alleen Maurice Vriend over. Daar lijken Thomas Krol en Frank Hermans bij te komen, en heeft Jeroen Negenman de beste papieren om de ploeg compleet te maken.
  6. Regenboog

    Regenboog Member

    Dat kun je absoluut niet weten. Zelfs de mensen die al vrijwel zeker zijn, weten nog van niets.
  7. wilcozandstra

    wilcozandstra New Member

    Hermans wil niet naar jong oranje...
  8. bas89

    bas89 New Member

    Hoezo wilt hij niet naar Jong Oranje? Dat lijkt mij een erg aparte beslissing.
    Of voelt hij zich zo goed in het gewest, en wilt daar niet weg?
  9. Duif

    Duif Well-Known Member

    Das toch niet zo raar ? Hij traint bij Wim den Elsen. Een betere trainer is er niet volgens mij in Nederland, zou tenminste niet weten wie.
    Het gewest ZH heeft natuurlijk wel minder financiële middelen als JO maar daar wordt je als jonge schaatser heus niet minder van.
    Misschien met het oog op de toekomst juist wel beter als je in je jeugdjaren wat minder in de watten wordt gelegd.
  10. bas89

    bas89 New Member

    Ik kan mij niet voorstellen dat je als jonge schaatser er niet van droomt om in Jong Oranje te mogen schaatsen. Als jonge schaatser is dat iets waar je vanaf jongs af aan al naar toe werkt, hoe goed je het ook hebt in je eigen selectie. Bovendien heeft hij daar ideale trainingspartners.
    En als je naar de statistieken gaat kijken, zie je toch dat een oud wereldkampioen/olympisch kampioen vaak in Jong Oranje geschaatst heeft.
    Al zijn er natuurlijk uitzonderingen.
    Maar misschien werkt het voor sommige schaatsers inderdaad wel om wat minder in de watten gelegd te worden. Maar dan krijg je misschien hetzelfde probleem dat van Deutekom al 2 seizoenen met haar meesleept..
  11. Nick Name

    Nick Name New Member

    Wat je nu dus in feite zegt, is dat Van Deutekom haar 'probleem' de afgelopen twee jaar heeft, doordat ze een aantal jaar daarvoor niet in de watten is gelegd?

    Zeer goede vergelijking, chapeau!

    :S

    Natuurlijk zijn er Olympisch Kampioenen te vinden die in jong oranje hebben gezeten. Het zou zelfs schandalig zijn als dit niet zo was. We hebben het hier tenslotte over de nationale en internationale top bij de jeugd. Het beste van het beste. Als je daar dan geen kampioenen uit krijgt, mag je jezelf als trainer wel achter de oren krabben.

    Nee, dan misschien eerder respect voor de trainers die ondanks de mindere faciliteiten, maar vooral ook ondanks de vaak mindere fysieke mogelijkheden van een schaatser toch grootse prestaties halen. Hoe dan ook, prestaties van een gewest op eenzelfde schaal beoordelen als van jong oranje is absoluut niet reeel.

    Datzelfde geldt voor de opmerking over de 'watten'. Het lijkt mij logisch dat dit niet de hoofdreden zal zijn van een schaatser. Ik mag hopen dat deze eerst kijkt naar trainer, ploeggenoten, schema's en vervolgens naar faciliteiten. Soms wegen die eerst genoemde punten nou eenmaal zwaarder. Stellen dat Hermans in jong oranje ideale trainingsmaatjes heeft is ook redelijk naïef. Wellicht is het verstandig om even naar de ploegsamenstelling van het gewest ZH te kijken?

    Het kan een jongensdroom zijn, maar Hermans werd vorig jaar nog niet goed genoeg bevonden, dat vergeet je waarschijnlijk ook niet. En hij heeft dit jaar gezien wat hij kan bereiken onder de trainer waar hij nu schaatst. In mijn ogen dus absoluut geen onverstandige beslissing, mocht hij bij het gewest blijven.
  12. 41O

    41O Member

    Ik vind het niet zo slim dat Hermans niet naar Jong Oranje wil. Wim den Elsen is inderdaad een goede trainer, maar al zijn pupilen rijden voornamelijk op kracht en vaak kan er aan de techniek nog veel verbeterd worden. Dus mischien een jaartje voor Hermans aan zijn techniek sleutelen en hij gaat nog veel harder.
  13. wereldrecord

    wereldrecord New Member

    Dat ben ik niet helemaal met je eens. Valkenburg en Van der Geest hebben best wel een goede techniek en doen het niet alleen maar op kracht.
  14. ThomvanBeek

    ThomvanBeek New Member

    Meerdere speculaties over Hermans en den Elsen kloppen niet.
    Hermans rijd niet op kracht en is een echte flyer, ook al is hij oersterk.
    Den Elsen geeft zomers zowel kracht/conditie trainingen als techniek trainingen, en er worden zowel s'winters als zomers vele uren in de week gestoken in het verbeteren van techniek. Zo zal er geen training voorbij zonder meerdere aanwijzingen hoe jouw techniek beter kan. Den Elsen maakt het niet uit of je nou op kracht of techniek rijd, zolang de combinatie van de 2 jou naar een zo goed mogelijk resultaat zullen helpen. Zo zal hij ook de balans er tussen vinden en voor jou persoonlijk een schema schrijven. Hierbij wordt dus de gedachte dat den Elsen iemand alleen maar op kracht laat rijden verworpen. Ook heeft Hermans perfecte trainingsmaatjes in Zuid-Holland, op elke discipline, zowel sprint als lange afstanden. Op de korte afstanden heeft hij o.a Michael Poot, Hein Otterspeer en Jesper van Veen. Op de lange afstanden heeft hij: Renz Rotteveel, Joost Kool en Bart v/d Berg. Deze jongens zijn zelfs zo goed getraind dat zij de trainingsmaatjes die hij zou kunnen krijgen in Jong Oranje tot niets doen lijken. Want hoe goed ook dat ene trainingsmaatje is, met meerdere goede trainingsmaatjes kom je verder. Het enige onderwerp waarbij er misschien een kleine twijfel zal komen is het financiele gedeelte. Maar wetende dat Hermans naast zijn steunende ouders ook nog wel een sponsor heeft zal dit niet een kritiek punt zijn in zijn beslissing.
    Waar misschien niet veel aan gedacht wordt is de sfeer in een groep, en waar ik vaak klachten hoor over die van Jong Oranje is de sfeer bij Zuid-Holland alleen maar iets waarover verteld kan worden!

    Als afsluiter wil ik nog vertellen dat, niet alle olympische kampioenen bij Jong Oranje hebben gezeten. Bob de Jong heeft vele jaren bij Wim den Elsen getraind en er zijn nog meerdere topschaatsers en sters op te noemen.
  15. bas89

    bas89 New Member

    In feite, zeg ik dat niet. Ook had ik graag een wat volwassener reactie hierop kunnen krijgen ipv deze nutteloze reactie.
    Wat ik in feite wel zeg: dat het naar mijn idee goed is voor een jonge schaatser, met veel talent, in een trainingsgroep te zitten met Nederlands grootste talenten. Wel wordt alles geregeld, en is het enige waar zij zich druk om hoeven te maken is hard rijden.

    Naar mijn idee heeft van Deutekom vóór haar wereldtitel erg hard moeten vechten om op het niveau/erkenning te komen. Waarna er een situatie kwam die ze nog niet kende, namelijk: in de watten gelegd worden. Ze kreeg een mooi contract bij TVM (werd dus flink in de watten gelegd), en was opeens kopvrouw.

    In JO worden de rijders opgeleid tot de rol die ze later zullen gaan vervullen: kopman/kopvrouw.
    Ik ben ervan overtuigd dat een dergelijke "opleiding" elders niet te vinden is.

    En nogmaals: wat is de reden dat Hermans niet naar JO zou willen?
  16. KlaasJan

    KlaasJan New Member

    Ik wil niet op de zaken achteruit lopen. Maar zouden de uitnodigingen al verstuurd zijn voor het NK afstanden junioren?
  17. Duif

    Duif Well-Known Member

    Mooie reactie van een direkt betrokkene die zich zelf niet noemt als één van de perfecte trainingsmaten van Frank Hermans en van wie ik verwacht dat hij de komende jaren misschien samen met Hermans de top van het Nederlands allroundschaatsen gaat bereiken.
    Ben trouwens benieuwd hoeveel van de zogenaamde kenners op het forum precies weten wie Thom van Beek is zonder eerst uitgebreid te googelen....
  18. bas89

    bas89 New Member

    @ThomvanBeek
    Goed om een reactie te horen van een schaatser die er intern mee te maken heeft.

    Dit moet ik helaas onderuit halen. Bob de Jong heeft wel bij JO getraind onder leiding van Leen Pfrommer. Pas na een aantal jaren jaren ging hij bij Wim den Elsen trainen, wat hij als een gezellige en gemotiveerde ploeg beschouwde. En wat hem wederom naar de wereldtitel heeft geholpen.

    Kortom, of Hermans naar JO of naar den Elsen gaat, hij komt/blijft in goede handen.
  19. lilyleaf

    lilyleaf New Member

    Onder Leen Pfrommer en ook Jan de Kok naar ik me meen te herinneren
  20. Lindekh

    Lindekh Member

Deel Deze Pagina