Olympische Spelen TP mannen

Discussie in 'Lange baan' gestart door dedeut, 4 feb 2010.

  1. vergeer

    vergeer Well-Known Member

    Wacht even, misschien heb ik je verkeerd begrepen. Ik ben het ook niet eens met de regel dat je minimaal 1 afstand moet hebben gereden om aan de TP mee te mogen doen. Daar is geen enkel land mee gebaat. Wel vind ik dat de regel van maximaal 10 rijders gehandhaafd moet blijven. Ik zie het nut er niet van in om die uit te breiden ten gunste van de TP, dat zou nl. alleen voor Nederland gunstig uitpakken.
  2. vergeer

    vergeer Well-Known Member

    Je hebt helemaal gelijk natuurlijk, neemt niet weg dat we op dit onderdeel meer te verliezen hebben dan te winnen. En daar worden de mannen nu op afgerekend.
  3. Koen

    Koen Well-Known Member

    Simon zegt op Twitter dat het een mooie plak is en dat hij er erg blij mee is.
    dus dat valt mee
    nu Mark en Sven nog om
  4. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Haha dat was nou niet bepaald aan hem te zien. Vond Jan Blokhuijsen dan wel grappig met z'n opmerking "Als niemand blij is dan zal ik blij zijn" oid.
  5. Nogevendit

    Nogevendit Well-Known Member

    Nu is er heel veel jubel over 3.39.95, tevens olympisch record, maar het is 'slechts' 1,5 sec. sneller dan de VS,
    en slechts 0,5 sec sneller dan Noorwegen. Dus ook als alles wél loopt zoals je denkt dat t moet, dan win je nog maar nét. Dus hoeft er maar een klein ding mis te gaan. We hadden goud kunnen hebben, maar we steken er niet met kp en schoders bovenuit.

    Over de tactiek wil ik nog wel dit kwijt. Ik zag toch meer dat de landen die in het tweede deel van de race opkomen het beter doen. Dat lijkt me ook de logische tactiek, langzaam beginnen. Dan kan iedereen het goed bijbenen, en leidt een klein misslagje er niet meteen toe dat je contact verliest. Je hebt ietsje meer ruimte om wat op te vangen. En tegen het einde van de race kun je beter inschatten wie nog wat extra heeft. Nu zie je soms dat iemand die in het begin nog veel kopwerk deed, later moet lossen.
  6. Koen

    Koen Well-Known Member

    misschien mocht die niet blij zijn van Sven en Mark :wink:
    maar opmerking van Jan was wel grappig ja. maar goed, toch mooi op je eerste OS gelijk een medaille.
  7. Mcat

    Mcat Well-Known Member

    Het is ook de enige plak die hij heeft gehaald en dat met 1x TP schaatsen in tegenstelling tot Tuitert 2x TP en Blokhuijsen + Kramer 3x TP.
    Vond het jammer dat Jan's vreugde getemperd werd door Kramer en Tuitert.
  8. Mcat

    Mcat Well-Known Member

    Prima verwoord!
  9. Mcat

    Mcat Well-Known Member

    Door schaatsers alleen voor de TP mee te mogen nemen, benadeel je kleine schaatslanden die niet zoveel schaatsers kunnen afvaardigen. Maar je benaderd ook grote schaatslanden als er dan nog steeds max. 10 afgevaardigd mogen worden. Schaatsers op de individuele afstanden hebben dan minder kans op deelname, zeker specialisten op alleen 5 of 10 km of 500 of 1000 meter.
  10. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Hoe moeilijk was het nu helemaal? Kramer - Tuitert - Blokhuijsen => Kramer - Blokhuijsen - Tuitert. :!:
    In een formatie met TVM rijders was de opstelling altijd Kramer - Verheyen - Wennemars of Kramer - WOH - Wennemars. Dus waarom is deze logica in eerste instantie omgegooid?
    Verder mooi dat Canada het goud wint, perfect teamwork. Een sterke comeback van Morrison na zijn teleurstellende 1000 en 1500m.

    Bokko zal nu ook wel een beetje een 'Kramer' gevoel hebben: 4e op de 5 km (dankzij minder ijs) en TP (met de 2e tijd).
  11. rja

    rja New Member

    Canada heeft bij de heren goud gehaald.

    Individueel stelde Canada niks voor.

    Kortom, Nederland traint te weinig op de teamachtervolging.
  12. gerrit stevens

    gerrit stevens Well-Known Member

    De Duitse dames kunnen ook niet veel getraind hebben. Toch winnen die ook goud met achillehielen Friesinger en Mattscherodt.
    Ik geloof dan ook niet dat veel trainen een oplossing is. Gerichte training met daarbij een videouitleg ã la Bart Veldkamp zie ik wel zitten en natuurlijk een goede bespreking van de tactiek.
  13. gerrit stevens

    gerrit stevens Well-Known Member

    Als de langzaamste starter (Blokhuijsen) achteraan start dan raakt hij bij de start nog meer achterop. Ik vind het logisch dat die juist voorop start. Aols de anderen hem dan bij de start inhalen heeft hij altijd nog aansluiting. Dat Blokhuijsen niet helemaal vooraan start zal te maken hebben met het feit dat Sven de eerste ronden het merendeel van het kopwerk doet.
    Kortom bij de tweede keer is wel over de tactiek nagedacht.
  14. gerrit stevens

    gerrit stevens Well-Known Member

    Op deze discipline zijn de verschillen nu eenmaal klein en dan is één seconde wel een groot verschil.
    Over je tactische voorstel ben ik het wel eens. Dus in principe in het begin Sven al het kopwerk laten doen (hij lost nooit) en aan het eind kijken of de "zwakkere" schakels nog wat over hebben. De finish van de Duitse schaatsers had toch veel weg van comedy capers. Spectaculair maar hoe serieus kun je in zo'n geval de TP nemen.
  15. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    Maar het eind is juist het sterke deel van Sven, juist dan moet hij op kop rijden. Ik vond de tactiek van gister goed.
  16. rja

    rja New Member

    2 keer met mazzel in de laatste ronde winnen.

    Vind ik nou niet sterk van Duitsland.

    Dat we de sterkste schaatsers, bleek veel te weinig in de race, Sven wint 5 kilometers met een veel groter verschil.

    Canada en Amerika wisselen veel meer en een stuk beter en houden de snelheid erin.

    Misschien Ingrid Paul vragen als ze wordt ontslagen, wat de Canadezen hiervoor hebben gedaan.
  17. dedeut

    dedeut Well-Known Member

    Sorry hoor maar ik vind dit een beetje een rare eindconclusie. In tegenstelling tot wat jij de afgelopen maanden
    meerdere malen hebt beweerd vind ik juist dat dit TP toernooi laat zien dat Kuipers en Tuitert zeer geschikt zijn voor de TP. Kuipers reed gewoon een sterke kwartfinale. De fout lag in de halve finale zeer zeker niet alleen bij Tuitert. En in het duel om brons reed de ploeg met Tuitert een WR laagland. Natuurlijk hadden ze beter moeten oefenen maar met de individuele kwaliteiten van Kuipers en Tuitert is niks mis.

    Ps. Dat betekent dus niet dat we vanaf nu vol moeten gaan inzetten op T. en K. Nieuwe talenten als Verweij moeten zeer zeker ook een kans krijgen.
  18. doddeltje

    doddeltje Member

    Conclusie 1: TP is HET topnummer in het schaatsen, gevolgd door 1000m en dan 1500m

    Conclusie 2: wat een uniek mooie stijl van Canada! Die handjes in de laatste bocht, enig mooi om te zien!

    Conclusie 3: gezien het aantal rondjes op kop, en de tijden, waren Lee, Bokko en Kramer aan elkaar gewaagd, EN staken ze in de TP met kop en schouders boven elkaar uit. Wat zou ik graag een TP zien door die 3 heren samen, gereden in SLC :twisted:
  19. Koen

    Koen Well-Known Member

    ik ben het niet met je eerste twee conclussies eens.
    TP was wel spannend maar dan vooral halve finales en finales, daardoor is het geen topnummer bovendien maar 8 landen die deelnamen, eerste ronde nog wel wat verschil. uittredend kampioen die af gaat als een gieter.
    Ook 5km was zeker spannend en veel kanshebbers dus waarom minder topnummer dan 1000m en 1500m. Toen was ijs alleen schijnbaar nog minder dan later in het toernooi.
  20. Passion-for-Skating

    Passion-for-Skating Well-Known Member

    Volgens de Canadesen was dit het geheim. Ze hebben het een tijdje geheim gehouden en wel erop geoefend maar niet laten zien aan de rest van de wereld. Het is niet zozeer duwen wat ze doen maar meer een schakel van voorwaartse energie voorzetten.
    Je zag bv, toen Tuitert in de laatste bocht een handje kreeg, raakte hij helemaal uit balans, was vast schrikken voor hem.

Deel Deze Pagina