Wereldbeker sprint Erfurt (6-7 maart 2010)

Discussie in 'Lange baan' gestart door leenstrafan, 23 feb 2010.

  1. sharky

    sharky New Member

    Is er echt volgend weekend al weer een wereldbeker wedstrijd. Pfff dat is toch niet normaal. Een weekje langer pauze zou wel aardig zijn geweest.
  2. Passion-for-Skating

    Passion-for-Skating Well-Known Member

    tja, maar dan zouden we in april nog moeten schaatsen :wink:
    ze hadden gewoon deze sprint world cup ook in Hamar moeten houden, zoals destijds de bedoeling was... maar helaas..geldgebrek enzo
  3. Loes

    Loes Member


    Dat probleem heb ik ook, wilde ook graag kaarten bestellen omdat ik niet het risico wil lopen dat het uitverkocht is. Ik denk dat ik er maar gewoon naartoe ga en er vanuit ga dat ik op de dag zelf kaarten aan de kassa kan kopen.
  4. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Als Erfurt uitverkocht is, dan val ik om van verbazing ;)
  5. Deboor

    Deboor New Member

    De zitplaatsen waren sowieso al uitverkocht en wat ik begreep van de vriendelijke dame aan de telefoon gisteren was dat er nog 500 kaarten waren vopr de staplaatsen. Ik weet niet of dat veel of weinig is. Ik hoop dat jullie gelijk hebben en dat het ons gaat lukken kaartjes te bemachtigen. Gelukkig zijn de kaarten voor de finale voor de week erna wel op tijd geregeld.
  6. Passion-for-Skating

    Passion-for-Skating Well-Known Member

    volgens mij zijn er maar 500 staanplaatsen in Erfurt :wink:
  7. em1205

    em1205 New Member

    Ik heb begrepen dat er mensen zijn die naar Erfurt toe willen om hun idolen te zien schaatsen. Maar naar wie gaan ze kijken? Is er al enige kijk op wie er gaan rijden. Ik kan me voorstellen dat van de Nederlandse top alle rijders zullen komen om een plek bij de WC-finale veilig te stellen. Misschien is Jan Bos er niet vanwege ziekte, maar verder zal iedereen er toch wel zijn denk ik. Hoe zit het met de buitenlanders? Komt Davis en komen de Koreanen en Japanners? Dan vraag ik me nog af hoe het zit met het kwalificatie wedstrijdje in Heerenveen midden afgelopen week. Op de 500 meter ging het om de tweede reserve plek, hoe zit dat bij de 1000 meter mannen? Ik heb nog geen persbericht van de KNSB gezien of komt dat als iedereen weer terug is van de O.S.?
  8. Lars-Lover

    Lars-Lover Active Member

    Zover ik begrepen heb ging het niet alleen om reserveplekken. Waarschijnlijk waren ze daar oorspronkelijk voor bedoeld voor het geval dat alle Olympiërs mee zouden doen. Maar in elk geval valt Jan Bos al af, dat wisten ze woensdag en donderdag al. Ik las net op de Twitter van Willem Kruithof van Control dat zij deze week naar Erfurt gaan. Alleen vraag ik me af of iedereen van Control mee zal doen..
  9. Edwin

    Edwin Active Member

    Twitter rhianket: "Sta weer in het krachthonk. Vanmorgen gehoord dat ik 1000m worldcup erfurt mag rijden. Helaas geen spelen maar verder een top seizoen!!!!"
  10. Lars-Lover

    Lars-Lover Active Member

    Ja, ik las het! Leuk voor Rhian dat hij de 1000 meter mag rijden! :D
  11. dedeut

    dedeut Well-Known Member

    Tuitert wel in ieder geval: http://nos.nl/os2010/video/140647-sluit ... itert.html
  12. Edwin

    Edwin Active Member

    Twitter marktuitert:
    "Maar eerst nog 2 wedstrijden, genieten en wel verdiende vakantie!".
    Of Mark moet plots weer gaan allrounden ;)
  13. dedeut

    dedeut Well-Known Member

    Dat klopt dan toch: Erfurt en WB-finale... Dat is wat ik ook zei.
  14. wereldrecord

    wereldrecord New Member

    Deze wedstrijd is wel heel erg mosterd na de maaltijd. Het nut van deze wedstrijd ontgaat mij dan ook volledig.
  15. em1205

    em1205 New Member

    Volgens wereldrecord:

    Deze wedstrijd is wel heel erg mosterd na de maaltijd. Het nut van deze wedstrijd ontgaat mij dan ook volledig.

    Ik begrijp niet helemaal wat je bedoeld met mosterd na de maaltijd, maar als je bedoelt dat het seizoen na de O.S. maar afgelopen moet zijn, dan ben ik dat niet helemaal met je eens.
    De atleten na de zomerspelen gaan cashen op de atletiekbanen, de voetbalcompetitie gaat na de WK-voetbal direct weer van start, de nacompetitie begint meteen na de europacupfinale en zo zijn er na de grote hoogtepunten steeds weer kleinere wedstrijden waar atleten tegen elkaar in het veld treden.
    Wel is het zo dat de media misschien wat minder aandacht aan deze minder belangrijke cups kan schenken. Maar ja, als er veel mensen naar dit soort wedstrijden gaan kijken .......
  16. wereldrecord

    wereldrecord New Member

    Bij de meeste schaatsers zijn de Olympische Spelen het hoogtepunt in hun seizoen. Voor sommige zijn De Worldcup Finale en het WK Allround ook nog mooie evenementen om aan mee te doen, waar ook nog mooie prijzen zijn te behalen, maar hier zijn geen grote prijzen aan gebonden.
  17. Edwin

    Edwin Active Member

    Ik bevestigde het alleen nog maar extra.
  18. Edwin

    Edwin Active Member

  19. Koen

    Koen Well-Known Member

  20. Duif

    Duif Well-Known Member

    Geen Koreanen en Chinezen dus.

Deel Deze Pagina