Olympische Spelen 10 km. mannen

Discussie in 'Lange baan' gestart door dedeut, 4 feb 2010.

  1. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Over Lee: hij verbeterde zijn 5 km tijd van januari met bijna 10 sec. Dus zou hij er op de 10 km 20 sec. af kunnen halen. Dan zou hij op een tijd van net boven 13.00 uit kunnen komen.
  2. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    Nogmaals, in alle schema's staat dat de wedstrijd tot 22:45 duurt.

    Ik ben wel blij met laatste rit voor Sven, kan hij misschien nog een klein beetje sparen voor de TP.
  3. arsimo

    arsimo Active Member

    Het past in theorie precies inderdaad: 8 ritten en 3 dweilpauzes van een kwartier is exact 20:00 tot 22:45. Maar het zal wel 23:00 uur worden, kan haast niet anders.

    Kramer moet wel een flinke voorsprong op Skobrev opbouwen, of die hem op een andere manier slopen, want Skobrev kan nog de geest krijgen in de laatste ronden. Zijn brons op de 5km en zijn mooie finale op de 1500 (net geen brons) zal hem moed geven.
  4. kernploegfusie

    kernploegfusie Active Member

    Ik ben het helemaal met je eens. Volgens mij is de Jong de enige die een echte kans heeft tegen Kramer. De rest moet echt hopen op een fout van Sven. Behalve Lee dan. Die geef ik ook nog een kans op goud, maar dan omdat ik echt geen idee heb van wat hij kan. Hij kan eerste worden, maar ook tiende.
  5. Robinson

    Robinson Member

    Het belangrijkste voor mij is niet dat Kramer goud pakt (want dat mogen de Jong of van der Kieft net zo goed doen), maar dat er tot het laatste moment spanning in de wedstrijd is en daarom heb ik liever dat Kramer als eerste van de favorieten moet rijden en dus niet van te voren weet wat voor tijd hij moet rijden. Het mooiste is dat één of meerdere schaatsers, wie het dan ook zijn (uit NL of niet), zo dicht mogelijk op de tijd van Sven blijven rijden zodat het tot de laatste ronde erom spant wie er goud wint. Als Kramer zich op de tijd van de nr. 1 op dat moment kan richten en er ruim voor de finish al dik onder zit en dus de spanning er al gauw af is vind ik er juist niet veel meer aan. Liever een heleboel schaatsers dicht bij elkaar, dan eentje die met overmacht wint.
  6. Robinson

    Robinson Member

    Heel misschien dat Contin nog om de derde plek mee kan strijden.
  7. Mars

    Mars New Member

    Dat weet Seung-Hoon Lee waarschijnlijk zelf ook niet. Hij heeft pas twee keer een officiele 10.000 meter gereden.
    De eerste keer vlak voor Kerstmis 2009 tijdens het Zuid-Koreaanse allround kampioenschap. 14.01,64 op een Koreaanse baan, waar Carl Verheijen het record heeft met 13.37.
    De tweede keer op 10 januari 2010 in Obihiro, Japan tijdens het Aziatische kampioenschap per afstand. 13.21,04 (baanrecord).
    De dag ervoor klokte hij 6.26,38 op de 5km.
  8. vergeer

    vergeer Well-Known Member

    Het zou mooi zijn wanneer Skobrev Kramer enigszins kan volgen. En dat hij dan aan het eind nog een gekke versnelling heeft. Hij heeft het moraal en bovendien niks meer te verliezen. Ik verwacht wel wat van hem, maar Kramer hoeft zich geen zorgen te maken. Voor mij is Lee ook de grootste buitnelandse concurrent.
  9. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Kramer zal zo hard rijden dat het sap al ver voor de finish uit Skobrevs benen is getrokken. :twisted:
  10. schaatskees

    schaatskees Active Member

    Wat is de reden om altijd maar die stomme evil smiley achter al je posts te plakken? Zodat je ze makkelijk terug kan vinden?
  11. Bartttje

    Bartttje New Member

    Hmm, heb alles is doorgelezen en vooral dat filmpje van van der Kieft zet me aan het denken. Hij zegt dat hij de bronzen medaille kan halen? Ik denk dat hij, als hij lager dan een vijfde plek rijdt, spijt gaat krijgen van die uitspraak. Vandaar dat ik zeker denk dat hij het in zich heeft. Ik denk zelf dat de Nederlanders het hele podium van de 10.000 meter mannen in beslag gaan nemen:

    1. Sven Kramer
    2. Bob de Jong
    3. Arjen van der Kieft

    Eerlijk gezegd hoop ik dat van der Kieft ons spectaculair gaat verassen en nog hoger dan brons haalt. Een stunt van van der Kieft is misschien onwaarschijnlijk, maar in mijn ogen zeker mogelijk.
  12. Zonnebloem

    Zonnebloem Member

    Tja, die Lee heeft 13.21 als beste tijd staan, dus ik vind het toch wat vreemd dat hij nu ineens tot voornaamste concurrent van Sven wordt gebombardeerd. Het kan, maar ik zou het erg vreemd vinden als die Lee ineens op het podium van de 10 k. zou staan. Mij lijkt dat het toch echt wel ervaring vereist om de 10 k goed te rijden en ik denk dat Lee die ervaring nog niet heeft. Maar we zullen zien.
  13. Bartttje

    Bartttje New Member

    Ben ik het mee eens, ik zie Lee eerder ergens in de middenmoot eindigen, een podiumplaats lijkt mij onwaarschijnlijk.
  14. vergeer

    vergeer Well-Known Member

    Die jongen heeft de vorm, een medaille, (dus minder druk) en een enorm (nog niet ontgonnen) talent. En als je 2e wordt op de 5k lijkt het me niet onlogisch dat je hoge ogen kunt gaan scoren op de 10k. Ik zie hem trouwens niet als concurrent van kramer, daarvoor is Kramer te goed op de 10k. Ik beschouw hem meer als een goede kandidaat voor de 2e plek.
  15. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Haha, leuk toch, maar lang niet altijd. Het zou toch mooi zijn als Skobrev eens helemaal op een hoop gaat.
  16. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Het gevaar van Lee Seung-Hoon is dat niemand weet wat hij kan... Zoals gezegd heeft hij pas twee keer een 10km gereden en 13.21 op de niet bepaald indrukwekkend snelle baan van Obihiro is zeker niet slecht. Vergeleken met de 5km reed hij toen ongeveer 28 seconde langzamer dan de dubbele 5km-tijd dus dat zou in combinatie met de zilveren 6.16,95 leiden tot een tijd rond de 13.02... Sven Kramer reed in datzelfde weekend het EK in Hamar waar hij met 6.19,78 en 13.19,32 dus een dubbele 5km + 40 seconden reed en als je dat gaat doorrekenen aan de hand van de 5000 meter kom je uit op 13.09...

    Natuurlijk zijn het maar berekeningetjes en vorig jaar in Richmond reed Sven Kramer een veel indrukwekkendere 10km (12.55, 2 keer 5km + 23 sec.) dan afgelopen EK in Hamar, maar ik zou Lee niet afschrijven omdat zijn PR boven de 13.20 ligt.

    Bob de Jong en Arjen van der Kieft doen mee voor het podium, maar ze zullen een tijd moeten zetten waar Skobrev niet aankomt, en die is in een goede stemming. Ook Alexis Contin (tweede op de 10km op het EK in Hamar onder superzware omstandigheden) zou ik niet afschrijven. Verder noemen maar weinig mensen Bokko, die toch na zijn medaille op de 1500 meter ook heeft laten zien terug in vorm te zijn.
  17. FuGeE_Volkova

    FuGeE_Volkova Well-Known Member

    Skobrev pakt ze allemaal :p
  18. Duif

    Duif Well-Known Member

    Volgens Telegraaf.nl wordt er gedweild na de 3e en na de 6e rit.
  19. dedeut

    dedeut Well-Known Member

    Bovendien zijn Veldkamp en Hersman erg te spreken over Lee's prestaties op de trainingen. Hij zou enorm sterke 10 kilometers neerzetten daar waarbij het op het einde nog kan versnellen. Bovendien heeft zijn trainer gezegd dat Lee de 20k (wanneer die zou worden gereden) zeker zou winnen. Hoewel dit natuurlijk indirect bewijs is lijkt het er toch op dat er geen reden is om aan te nemen dat Lee slechter zou presteren op de 10k dan op de 5k.
  20. Whieee

    Whieee New Member

    @leenstrafan:

    vergeet niet dat Kramer de afgelopen jaren vrijwel nooit voluit heeft moeten rijden. Het wordt tijd dat we het achterste van Kramers tong gaan zien op die 10km, en als hij kan waarmaken wat hij zegt (26sec openen, en daarna strak 29'ers) dan moet het WR laaglandbaan volledig aan flarden gaan. We zullen zien.

Deel Deze Pagina