advies gewenst: gold 2005 vs skeeler 2002

Discussie in 'Materiaal Discussie' gestart door kmeijer, 15 feb 2010.

  1. ijsmonster

    ijsmonster Member

    Lol, dit was helegaar geen quote van Taan :shock:
    Ben ik het niet mee eens. Je suggereert extremiteit in genoemde modellen. Er is er wel verschil met de Gold 2000 en de 2005 (echte schaatsschoenen) maar de 2002 zit beslist niet aan het andere uiteinde van het spectrum. Ik heb op zowel de 2002, de 2000 als de Bont Lt geschaatst. De Bontschoenen -schaatsschoenen- zijn zelfs veel harder dan de Golds 2002. Kortom: er zijn ontzettend veel verschillen tussen schoenen onderling. Ik heb op de 2002's in ieder geval meer ijsgevoel dan op de Bonts. Mogelijk is dat persoonlijk. Ik ben voor alle duidelijkheid beslist geen rammer; ik ben een pure stylist.

    De Gold 2002 wordt wel vaker gebruikt als schaatsschoen. Voor veel schaatsers bleek de Gold 2000 te smal. Zoek je een schoen waarmee je zowel prima kunt skeeleren als schaatsen, dan kan ik je de 2002 van harte aanbevelen (mits voorzien van max. 84mm wielen). Ik raad je af om op de 2005's te gaan skeeleren.

    Je budget speelt een belangrijke rol, heb je laten weten. Custommades kosten je hoe dan ook veel meer geld. Het resultaat is wellicht prima, maar als je geen problemen met je voeten hebt en je daarnaast thuisvoelt op Vikings Gold serie, lijkt me dat een minstens even goede oplossing.
  2. kmeijer

    kmeijer New Member

    Lol, dit was helemaal geen quote van Taan :shock:

    vreemd, ik heb gewoon geciteerd; ik zal het aanpassen.

    Kon je al die schaatsen maar eens testen...
  3. ijsmonster

    ijsmonster Member

    Bij schoenen blijft dat helaas moeilijk. Jammer want het is het belangrijkste deel van je schaatsen. Ik heb echter het idee dat je je keuze al voor en groot deel bepaald hebt hoor. :) Ga ze eens passen. Bij goeie speciaalzaken kunnen ze worden verwarmd maar nog niet direct vacuum gevormd. Dat geeft al wel een aardige indruk van de pasvorm. M.b.t. de andere wensen heb je denk nu redelijk wat bruikbare informatie van ervaringsdeskundigen.
  4. kmeijer

    kmeijer New Member

    zeker, en ik dank jullie hartelijk. Het is altijd goed subjectieve verhalen van ervaringsdeskundigen te horen naast de subjectieve verhalen van iemand die graag wil verkopen.
    In Wezep zeiden ze trouwens dat ze vaak niet meer vacuüm trekken. Volgens mij omdat je dan een probleem hebt als je voeten uitzetten en frictie op je enkelknobbel. Ik zal binnenkort nog eens Rouveen en de winkel bij Thialf bezoeken en gewoon eens passen. Omdat kleine wielen relatief goedkoop zijn ben ik eerst 'maar' ongeveer 600 euro kwijt en kan ik nog even verder sparen voor de ijzers (ik neem denk ik de 2005 sprint versie).
  5. Eelco

    Eelco Well-Known Member

    Ben ik het niet mee eens. Je suggereert extremiteit in genoemde modellen. Ik ben voor alle duidelijkheid beslist geen rammer; ik ben een pure stylist. [/quote]

    Het gaat er in dit geval om dat duidelijk is wat de verschillen tussen de schoenen zijn. Dat heb ik bewust wat extreem neergezet. Dat maakt het wat eenvoudiger te kiezen.

    Ga je puur voor het schaatsen dan is een 2005 een fijnere schoen. Als je skeeleren als ondersteuning wilt gebruiken dan is het een goede keus om de 2002 te nemen. Degene die hier de vraag stelt heeft andere mogelijkheden. Die dienen ook afgewogen te worden.

    Voor mij is het zo dat skeeleren mijn schaatstechniek niet bepaald ondersteunt. Daarom is het voor mij handiger om te fietsen/ lopen/ schaatsoefeningen/ kracht en core-trainingen in de voorbereidingsperiode te doen. Kan ik na 1 schaatstraining tenminste weer vertrouwd over het ijs gaan. Na het skeeleren heb ik toch wel een week of 2-3 nodig voordat het echte gevoel er weer is.
  6. kmeijer

    kmeijer New Member

    Ik heb besloten niet overhaast schaatsen te gaan kopen. Ik heb ook nog niet helemaal helder in hoeverre ik met skeeleren mijn schaatstechniek verpest, ik zal het forum er eens over naspitten. Ik pak straks in het voorjaar eerst m'n Wilier fietsje maar weer eens uit de kelder en zie dan wel verder. Waarschijnlijk koop ik direct in het nieuwe schaatsseizoen gewoon een mooie set 2005 en houd ik het eerst bij fietsen en enkele specifieke spieroefeningen bij de sportschool.

    Bedankt voor alle advies en het meedenken!
  7. ijsmonster

    ijsmonster Member

    Lijkt wel of ik een ouwe trainer van me hoor. Die is nu overigens waar 'ie hoort: met pensioen... :twisted:
    Aardappelschillen, hardlopen en fietsen doen dat mogelijk ook. :wink:
    Dat zou kunnen. Na het vacuumgedoe is een aanpassing of 2, 3 overigens heel gebruikelijk hoor. Succes met je beslissing.

Deel Deze Pagina