WK allround Amsterdam 9-11 maart 2018

Discussie in 'Lange baan' gestart door Mjøsaman, 5 mrt 2018.

  1. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    gelukkig heb je een man die jarig is, want dat is Sven nog lang niet
    ZeeKoei en Monique vinden dit leuk.
  2. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    die val - de SLemielPrijs van 2018?
  3. ZeeKoei

    ZeeKoei Well-Known Member

    moest ik ook de hele tijd aan denken, alle lof voor sverre, maar bokko op zijn best had hier sven en co ook effe ingepakt... heeft gewoon de pech gehad tegen SuperSven te moeten rijden, en als ie viel dan was het op de 500 (ok, wel in eigen huis, maar toch iets minder pijnlijk).
    Het zou zo symbolisch kunnen zijn na dit topjaar voor Noorwegen, stand weer 37-37 met al die grote namen in de tribunes...
    strawbale vindt dit leuk.
  4. Bastiaan83

    Bastiaan83 Well-Known Member

    Mag jij natuurlijk vinden, maar is niet bewezen. Ik geloof dat het een combinatie was van niet kunnen/niet willen. Mentaal en fysiek kon hij het niet meer opbrengen om ervoor te rijden, en dat zegt veel over iemand die normaal altijd tot het uiterste gaat.
    strawbale vindt dit leuk.
  5. ZeeKoei

    ZeeKoei Well-Known Member

    Ik dacht het nog toen Swings moest. Ga er nog maar vol voor, je weet nooit wat er nog kan gebeuren. Bosker zelf haalde het ook aan in een interview, val of 38'ers, alles kan, vol voor zogezegde vierde plaats gaan kan lonen.
  6. strawbale

    strawbale Well-Known Member

  7. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    priem-priem moeten we nu weer minimaal 8 jaar op wachten
  8. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Die nuance had je gisteren natuurlijk niet vermeld. ;):)
  9. ZeeKoei

    ZeeKoei Well-Known Member

    Idem hier! Fles in de kast staan, toppertje. Geen allesoverheersende turf, vind em veel gebalanceerder qua smaak dan zo'n Ardbeg of zo.
    Je weet dat je ook een lapje grond kan claimen als je een fles koopt? Je kan dat dan gaan bezichtigen als je bij de destilleerderij op bezoek gaat ;)
    Laatst bewerkt: 11 mrt 2018
    HaagscheBluf en Monique vinden dit leuk.
  10. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Mennn.... dan maar volgend jaar. Zal Pedersen ooit nog zoo goed voor staan. Ik dacht er steeds aan: iedereen heeft het over 16 sec.. het zijn 7 seconden.. want we moeten Roest niet vergeten.
  11. ZeeKoei

    ZeeKoei Well-Known Member

    heeft niets met choken te maken denk ik, en qua concentratie? Hij leek heel gefocust rond te rijden. Ook knap hoe ie toch de inhaalrace weer inzet, die klap in de boarding leek me niet te onderschatten hard.
    SprintMaster, Joris180 en strawbale vinden dit leuk.
  12. Bastiaan83

    Bastiaan83 Well-Known Member

    Na een teleurstellend seizoen (bizar om te zeggen omdat Sven wel gewoon weer goud heeft gepakt, maar iedereen begrijpt wat ik bedoel). Hij is toe aan een break. Zichzelf weer opladen; nieuwe doelen stellen en plezier moet terugkomen. Want ik denk dat het daar ook wel aan ontbreekt, dat het meespeelt. Is hij nog wel echt eager genoeg om er volledig voor te gaan? Iets houdt hem duidelijk tegen, fysiek en/of mentaal.

    Maar alleen maar respect voor deze man. Hij heeft een lijst om u tegen te zeggen!
    Monique vindt dit leuk.
  13. ZeeKoei

    ZeeKoei Well-Known Member

    schering en inslag hier. Bv in aanloop naar Sochi aan alle buitenlanders vragen hoe goed 'die Swings' wel niet is, waarop die beleefd mompelen dat ie best wel goed is, en alles mogelijk is, waardoor het halve land met verkeerde verwachtingen de spelen in ging. Met alle teleurstellingen achteraf toen ie maar 4de/5de werd (wat voor iemand die pas aan het schaatsen was een prestatie van wereldformaat was)
    Hakkie2 en VorstM vinden dit leuk.
  14. ZeeKoei

    ZeeKoei Well-Known Member

    met de progressie van dit jaar denk ik dat Pedersen Roest zeker nog zal kloppen. Het gevaar komt eerder van dat mannetje een jaar jonger dan Roest.
    strawbale vindt dit leuk.
  15. noam

    noam New Member

    Jammer dat Kramer met excuses blijft komen vanwege zijn slechte presteren:
    De waarheid is als volgt:
    1) De concurrentie nu is gewoon veel sterker als de jaren daarvoor, daardoor kon hij steeds voorheen met 'overmacht' winnen. Jammer dat hij dat niet erkent ipv het steeds bij zichzelf te zoeken
    2) Het statement 'Kramer hield zich in na valpartij Pedersen om Roest te helpen' kan onmogelijk kloppen. Pedersen heeft een tijd van 14:00 neergezet. Om op plek 1 te eindigen voor Roest had hij 8 sec sneller moeten rijden. 8 seconden is niet te repareren met nog maar 4 rondjes. Kramer mag zelfs van geluk spreken dat Pedersen was gevallen, anders had Pedersen hem een ronde ingehaald.
    3) Het blijf een indoor schaatsertje die niet opgewassen is tegen het geweld van buiten. Echte kampioenen kunnen op ieder ijs uit de voeten.
    Kortom, Kramer, accepteert niet dat de concurrentie nu van een ander kaliber is en blijft de schuld elders zoeken (het ijs, de rug, wanneer hij moet starten, we hebben ze allemaal voorbij zien komen en veel meer. Kramer moet blij zijn dat hij de afgelopen 9 wk's nauwelijks concurrentie had waardoor hij alle titels makkelijk binnen kon tikken.
    In het Shani Davis en Hedrick tijdperk was hij er gewoon af gereden. Davis heeft nog steeds de beste puntentelling ooit gereden op een wk, Kramer mag dus van geluk spreken dat David zich is gaan richten op de sprint (waar hij vervolgens ook goed op presteert), een wk sprint en zelfs allround winnen, dat is iets wat alleen voor de echte toppers is weggelegd. Ook had hij geluk dat Hedrick op leeftijd was waardoor hij moest stoppen.
    En daarom zal Kramer zich nooit kunnen mengen in het rijtje Heiden, Davis, Schenk(met zijn goud op de 1500), Hedrick (op 4 individuele afstanden een medaille), ongeacht hoeveel allround titels hij binnen tikt zonder concurrentie.
    (hetzelfde geldt overigens ook voor de 10km waar er eerst ook een gebrek aan concurrentie was en waar daarna pas toppers als Bloemen en Bergsma het Kramer pas moeilijk gingen maken.
    Harwi vindt dit leuk.
  16. ZeeKoei

    ZeeKoei Well-Known Member

    Pedersen-ADJ vs Bosker-Roest vs een Kramer die er nog mee doorgaat en een Swings als ie van zijn knie en ploegtroubles af is, nu nog een Italiaan op niveau en een of ander Amerikaans/Aziatisch talent... laat maar komen dat allrounden. En goddank hebben we er volgend jaar weer 2.
    strawbale vindt dit leuk.
  17. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    Iedere deelnemer vandaag kan 10 keer een 10 km rijden en 10 van de 10 keer blijft die deelnemer gewoon staan. Zeker op de 10km zijn valpartijen (zonder oorzaak: vermoeidheid) uniek. Een kenmerk van het choken is dat er op een beslissend moment iets fout gaat dat normaal niet gebeurd en wat niets met vorm te maken heeft. Hier is sprake van een klein ongelukje, maar eentje die zonder externe factoren komt door een onachtzaamheid van de racer zelf. Dat is het nou eenmaal met choken: op een ander moment zou het nooit gebeuren. Pedersen maakt zelden fouten, zeker in zijn techniek. Pijnlijk dat het juist nu wel gebeurd. Het was echt een fantastische kampioen geweest.
  18. ZeeKoei

    ZeeKoei Well-Known Member

    nou nou, Kramer heeft in zijn beginjaren de bestaande toppers alle hoeken van de ijsbaan laten zien en Bokko was in zijn beginjaren zijn iets jongere uitdager die over vier afstanden ook een hoog niveau haalde (alleen zelden top top in hetzelfde weekend, dat is waar, maar deels ook door het mentale overwicht van Kramer). Toen kwamen Verweij en Yuskov , allebei snellere 500 /1500 en deftige lange afstanden, heeft ie ook mooi gepareerd.
    chicagodude, Koen en Monique vinden dit leuk.
  19. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    De Tumolero van de OS had hier ook best mee kunnen doen om de prijzen, zo gok ik. Met dat lichte postuur had hij hier mooi kunnen flyeren wellicht. Zonde dat hij geblesseerd is. Komend WK in Calgary kan razend spannend worden. Een Bloemen bijvoorbeed liet vandaag zien dat hij met een betere eerste dag via de 1500m de 10km kan halen. Dan zijn er ook veel mooie dingen mogelijk voor hem. En inderdaad de ontwikkeling afwachten van ADJ en Chung.
    ZeeKoei vindt dit leuk.
  20. Bastiaan83

    Bastiaan83 Well-Known Member

    Makkelijk binnen kon tikken? Wow, dan doe je Sven wel enorm te kort. En ook zijn concurrenten om die als nobodies neer te zetten.
    Maar goed, laat ik hier verder maar niet op in gaan... Ik lees het ook al op social media, mensen zijn blij als een grote naam/de favoriet verliest, en hij wordt opeens als een amateur neergezet die amper iets gepresteerd heeft. Jij doet daar zo te lezen ook vrolijk aan mee.

Deel Deze Pagina