NK allround + sprint 2017 (20-22 jan. @ Thialf)

Discussie in 'Lange baan' gestart door leenstrafan, 9 jan 2017.

?

Wat wordt het leukste kampioenschap dit weekend?

Peiling gesloten op 20 jan 2017.
  1. Mannen allround

    2 stem(men)
    8,3%
  2. Vrouwen allround

    11 stem(men)
    45,8%
  3. Mannen sprint

    5 stem(men)
    20,8%
  4. Vrouwen sprint

    6 stem(men)
    25,0%
  1. miquel1983

    miquel1983 Active Member

    Dames allround lijkt me verreweg het leukste toernooi, door de aanwezigheid van Ter Mors en daar achter de grote concurrentie in de breedte. Ik zou niet zomaar stellen dat Ter Mors favoriet is. Okay, indien in topvorm, pakt ze 1-2 secondes op de 500 meter en nog eens 2-3 secondes op de 1500 meter, maar wat kan ze op de 3km (erg nieuwsgierig naar!) en hoeveel verliest ze op de 5km? Mits ze op de 3km dichtbij blijft, kan ze zomaar met 20-25 seconden voorsprong aan de 5 km beginnen, maar daar gaan de andere dames richting de 7.00 dus dan moet Ter Mors nog wel een redelijke 5km schaatsen.

    Dames sprint krijgt veel stemmen maar dat begrijp ik niet, aangezien de titel voor Leenstra me vrij zeker lijkt en het 3e WK ticket weinig interessant, aangezien het niveau in de breedte te laag ligt om op een WK mee te spelen. Wel leuk om Schulting weer in actie te zien.

    Heren allround; geen idee wie Roest kan bedreigen voor WK-ticket. Op het NK afstanden verknalde hij zijn 5km en schaatsen de allrounders geen 500 meter. Alleen al op die 500 meter laat Roest zijn ploeggenoot D. de Vries normaliter dermate kansloos dat de rest van het toernooi een formaliteit is.

    Heren sprint; waarschijnlijk een spannende strijd om 3e wk-ticket; alleen ligt het niveau op de 1000 meter dit jaar in de breedte (dus excl Nuis en Verbij) dermate laag dat ik het niet zo boeiend vind. Ik hoop niet weer op R. Mulder, want die 1000 meter van hem blijft moeilijk om aan te zien. Laat Ronald maar gaan voor de 500 meter op Wk afstanden; dat is zijn domein. Ik hoop dat M. Mulder of Otterspeer weer eens op kan staan, want die zijn in potentie wel wereldtop op de sprint-meerkamp.
    Laatst bewerkt: 10 jan 2017
  2. proeme

    proeme Well-Known Member

    ik verwacht Wust op het NK Sprint

    maar de wereld is groter dan Wust en Kramer toch? Nogmaals: als De Jong, Verbij, Nuis en Blokhuijsen mee gaan doen zou me dat helemaal niks verbazen.
    Ter Mors hoeft het NK sprint niet te rijden en gaat dan doodleuk alrounden. Alsof ze dat wel moet doen... :O
  3. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Leenstra, Wüst en Schulting in actie, hopelijk. Dat maakt voor mij de damessprint toch het leukste toernooi. Al zou het allrounden bij de dames inderdaad wel eens heel spannend kunnen worden.
  4. Duif

    Duif Well-Known Member

    Blokhuijsen gaat als reserve 5km wel mee naar het WK afstanden, bovendien gaat hij er vanuit dat hij aangewezen wordt voor de TP. Waren zijn eigen woorden in een interview bij de NOS.
  5. Yuskov

    Yuskov Well-Known Member

    Het zou vreemd zijn als Blokhuijsen niet werd geselecteerd voor de TP.
    G1ant vindt dit leuk.
  6. gerrit stevens

    gerrit stevens Well-Known Member

    Dit lijkt me een veel logischere volgorde dan bij het afgelopen EK. Alle kampioenen pas op de laatste dag bekend. Zo hoort het.
    fransvanbakel vindt dit leuk.
  7. gerrit stevens

    gerrit stevens Well-Known Member

    Beide WK's lijkt me in verband met de jet-lag inderdaad niet waarschijnlijk.
    Lekker logisch geprogrammeerd door ISU.
  8. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Ik vind het een waardeloze volgorde. Een allroundtoernooi hoort over 2 dagen. Als je een nacht tussen de 1500m en de 5000m/10km gaat doen, haal je een heel groot deel van het effect van een allroundtoernooi weg. Zo hebben schaatsers met een hoog recuperatievermogen niet meer het voordeel dat ze horen te hebben. Alsof de Tour de France na elke rit een rustdag houdt.
  9. gerrit stevens

    gerrit stevens Well-Known Member

    Sven NK allround in 2014, alleen werd hij toen gediskwalificeerd.
  10. gerrit stevens

    gerrit stevens Well-Known Member

    Ik denk dat als ze mee mag doen ze er wel voor gaat. Als ze iemand anders haar plaats afneemt vind ik dat ze de morele plicht heeft haar best te doen.
    Maar waarom zouden er geen schaatsters aan het programma toegevoegd kunnen worden. Waarom zijn er minder deelnemers bij dames allround dan bij heren allround.
  11. gerrit stevens

    gerrit stevens Well-Known Member

    Dat is min of meer waar maar is dat al niet jaren gebeurd. Zeker in Heerenveen.
  12. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    En ik weet ook niet beter dan dat daar door een aantal schaatsers altijd commentaar op is geweest. Nu heeft het afgelopen EK laten zien dat je nu wel mooi drie dagen kunt vullen en alle toernooien over 2 dagen kunt houden, doen ze dat nog niet. Daar kan ik echt niet bij.

    Ze hadden gewoon het programma van afgelopen weekend kunnen overnemen. Desnoods dames/heren omdraaien (anders wordt Wüst boos :p). En als enige aanpassing de zaterdag te eindigen met de afsluitende ritten van het allround- en het sprinttoernooi dat op vrijdag begonnen is.
  13. gerrit stevens

    gerrit stevens Well-Known Member

    Natuurlijk heeft de nadruk de laatste twee jaar op de kortere afstanden gelegen. Maar bij het shorttracken zal ze toch echt wel wat aan duurtraining hebben gedaan.
    Ik weet niet of je je het NK van 2014 herinnert, met dat puntentotaal zou ze op het WK tweede zijn geworden.
    Ze reed toen voor het eerst een 5k en won die in 7.06.
    Zeker gezien haar sterke laatste rondes op de 1500 mits fit (vorig jaar WK slecht 0,53 verval) denk ik dat ze een heel behoorlijk duurvermogen heeft.
    Op de tweede 1000m (slotronde 29,03) liet ze dat al weer zien.

    Toch wel interessant voor degene die het ticket krijgt.
    Bij de heren zou je hetzelfde kunnen zeggen.
  14. gerrit stevens

    gerrit stevens Well-Known Member

    Het commentaar kwam vooral van de dames die op de zaterdag de 1500 en de 3000 moesten rijden. Terwijl de heren op die zaterdag een "makkie" hadden.
    Waarom niet op dag 1 met de 3/5 km beginnen en op dag 2 de 500 en 1500.
  15. gerrit stevens

    gerrit stevens Well-Known Member

    Waarom niet het gehele toernooi op zaterdag en zondag.
    Nu was het op zaterdag 11,00 begonnen en na zessen afgelopen en op zondag tussen 13,00 en voor 18,00.
  16. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Dat is helemaal een beroerd idee...

    En het commentaar kwam van zowel heren als dames. En bij de dames ook dat de zondag te makkelijk werd en zo het toernooi te makkelijk.
  17. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Omdat ze drie dagen kaartjes kunnen verkopen, drie dagen live op tv zijn en drie dagen aandacht krijgen. Waarom zou je dan naar 2 dagen gaan?
    Met 4 toernooien zijn drie dagen goed te vullen, maar dan wel zoals afgelopen weekend.
  18. gerrit stevens

    gerrit stevens Well-Known Member

    Waarom is dat beroerder dan wat het was
  19. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Jouw idee om met een 5000m of een 3000m te beginnen vind ik beroerd. Allrounden begint trillerig op de korte 500m waarbij één misslag je hele toernooi kan verpesten. Waarna de stayers de achtervolging in moeten zetten en dat al dezelfde dag kunnen doen. Zo hoort het wat mij betreft. Afstanden omwisselen lijkt me verschrikkelijk (en lijkt me ook geen draagvlak voor).
  20. proeme

    proeme Well-Known Member

    geeft wel betere ritten op de 10km...

Deel Deze Pagina