Wereldbeker 3, Astana, 2-4 december

Discussie in 'Lange baan' gestart door Elina, 24 nov 2016.

  1. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Heel erg knappe 6.19.40 van Evert Hoolwerf... als die tijd klopt. De rondetijden zijn namelijk bij bijna iedereen incompleet. De Kazak Baklashkin zou 6.22 hebben gereden, maar daar geloof ik niet veel van. Hij heeft 6.38 staan. (Zou wel leuk zijn als het klopt @MasterAJA29) Ook bij de 500m was er al wat geklooi met de rondetijden.

    Edit: Blokhuijsen 0.09 sneller dan Hoolwerf. IJs lijkt snel vandaag.
  2. Aleimon Thimble

    Aleimon Thimble Active Member

    Ik zat ook al met enige twijfels naar die rondetijden te kijken ja. Nagy die 7.08 rijdt lijkt me ook stug, hoewel die natuurlijk altijd een Thorupje gedaan kan hebben.
  3. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

  4. Aleimon Thimble

    Aleimon Thimble Active Member

    http://live.isuresults.eu/2016-2017/astana/l325.htm#2438

    Als je hier kijkt, dan lijkt de 7.08 van Nagy te kloppen. Toch een Thorupje dus. Maar door de 6.22 van Baklashkin kunnen we een rode streep zetten, zijn echte tijd is 6.43.86.

    De tijden van de Nederlanders lijken wel te kloppen, maar nog niet alle rondetijden staan erop, nog even afwachten dus.
  5. MasterAJA29

    MasterAJA29 Active Member

    Wel jammer dat het niet klopt, maar zou ook wel de wenkbrauwen doen fronsen aangezien die Kazach vaker in Astana rijdt. Komt zeker door de kwartetstarts dat gekloot met de tijden?

    Die tijd van Blokhuijsen geeft toch ook wel vertrouwen voor het vervolg.
  6. miquel1983

    miquel1983 Active Member

    Vermoed dat in de A-groep alleen Michael - en eventueel Stroetinga - de tijd van Blokhuisen gaat kloppen. Pedersen, Beckert en Bloemen waren slecht in Harbin en Nagano, dus verwacht niet meteen een verandering. De ISU zou het leuker maken indien plekken in A-groep per land verdeeld worden. Dus al die Hollanders in de A-groep als vervanging in van de afzeggingen van de andere Hollanders. Nu kunnen we vanmiddag naar een fletse A-groep gaan kijken. Vooral Davide Ghiotto gaat straks pijn aan de ogen doen.

    Gelukkig starten bij de dames wel alle grote namen, behalve Wust. Alleen jammer dat De Vries de B-groep mag gaan winnen.
    Duif vindt dit leuk.
  7. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Een zeer vlak schema van Mats Stolteborg, jammer van die laatste ronde. Blokhuijsen houd maar 0.09 over op Evert Hoolwerf. Bob de Vries ook lang vlak maar kan het de laatste 3 rondes niet volhouden.
  8. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Dat deden ze wel bij de eerste World Cup. Dan krijg je dus Kelly Gunther in de laatste ritten bij de 500m en 1000m ter vervanging van Bowe. Dan zou je ook naar de snelste seizoenstijden moeten kijken en vergelijken met Nagano. Stoltenborg (6.20.84) en Blokhuijsen (6.21.94) zouden met hun snelle Inzell tijd wel in de A groep komen. Evert Hoolwerf (6.34.76) en Bob de Vries (6.29.78) met de trage Groningen tijden niet. Met de snelste seizoenstijden van vorig seizoen halen de laatste 2 het ook.
  9. Aleimon Thimble

    Aleimon Thimble Active Member

    Thorup staat bovenaan! Met een tijd die langzamer is dan die van de nummers 2 t/m 7.

    De ISU-site heeft er nog niet zo'n zin in.

    Edit: nu klopt-ie. We hebben een sweep! Alleen ditmaal in de B-divisie. Beste niet-Nederlander is Sinitsyn met 6.25.
  10. MasterAJA29

    MasterAJA29 Active Member

    Vier Italianen in de A-groep bij de 5000m whaha, de B-groep is nu nog bijna sterker. Wie zal winnen? Ik hou het op onze Nieuw-Zeelandse vriend met sowieso een snellere tijd dan de vier Nederlanders in de B-groep.
  11. Aleimon Thimble

    Aleimon Thimble Active Member

    Het zou me niet verbazen als de tijd van Blokhuijsen als snelste tijd van de dag blijft staan. Zo sterk is Peter Michael nu ook weer niet.
  12. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Ik heb de cijfers niet helemaal paraat en precies, maar het lijkt er op dat Nils vd Poel zijn deelname aan de WK afstanden op de 5000m kan vergeten. Astana is immers de laatste kans om dat op basis van de tijdranking te doen. Hij wordt er op 0,02 seconden uitgekickt door de Deen Thorup. Met de A-groep nog te gaan, ligt de grens volgens mij nu op 6.28.30. v.d Poel had 6.28.32. Als ik het goed zie, hebben verder Rusland en Kazakhstan een plekje gewonnen van Noorwegen en Japan. De Japanners hebben in de A-groep nog een kans die plek terug te winnen, Noorwegen niet meer.
  13. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Vergeet niet dat hij in Nagano ook nog 5.5 ronde op kop trok in de team pursuit met rondetijden van gemiddeld 27.5. Hij lijkt gemaakt voor de 5km, een afstand waar hij Bart Swings al voorbij lijkt te zijn.
  14. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Michael reed wel 6.18 in Nagano he.
  15. Jan Blokland

    Jan Blokland Well-Known Member

    Één, twee, drie en vier in de B-groep.
    Mooie prestatie van de Nederlanders.
    Zeker als je dat vergelijkt met de Russen en de Noren.
    De Noren vallen toch wel erg tegen dit jaar tot nu toe.
    Ook de Russen zijn erg matig. Als je ziet wat zo'n Seryaev (6.37.72) en Gryaztsov (6.37.04) nu rijden is toch wel erg triest.
    Blokhuijsen en Hoolwerf rijden bijna 20 seconden sneller.
    En dan hebben we het alleen nog maar over de subtop van Nederland. Want Kramer en Bergsma gaan daar nog eens vier á vijf seconden onder door.
    Internationaal dus allemaal erg matig want in de A groep zijn Pedersen en Semerikov de enige Noor en Rus, ook niet veel beter op dit moment.
  16. miquel1983

    miquel1983 Active Member

    Snelste seizoenstijden gebruiken, lijkt me inderdaad beter, maar ook weer lastig door verschil tussen laagland en hoogland. Mijn grootste kritiek op ISU blijft toch dat ze structureel proberen startplekken voor Nederlanders te beperken. Puur op basis van kwaliteit zouden op de lange afstanden bij dames en heren zeker 8 Nederlanders moeten starten in A-groep van een wereldbeker. Op de lange afstanden vind ik het NK minstens net zo leuk als het WK. Dat zegt genoeg. Mondiale kwaliteitsverbetering is natuurlijk nog beter, maar dat blijkt toch al jaren een lastig verhaal op de lange afstanden. Als toeschouwer wil je gewoon de beste schaatsers tegen elkaar zien strijden, ook al is daarvan 50% een Nederlander.
    Aleimon Thimble en Duif vinden dit leuk.
  17. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Linda de Vries wint in 4.05.69 de b groep. Tweede Graf met 4.08.45 en vierde Beckert met 4.09.95.

    Mooie race van Babenko.
    Na Nagy viel de tijdwaarneming idd uit
    Elina, EenBrabander en Duif vinden dit leuk.
  18. Aleimon Thimble

    Aleimon Thimble Active Member

    Eindelijk iemand die het met me eens is :)
  19. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Maar dan zou ik het geen Wereldbeker meer noemen, maar Superprestige of zo. En alle wedstrijden in Heerenveen houden.
    Mcat, ZeeKoei, Hakkie2 en 1 andere persoon vinden dit leuk.
  20. Duif

    Duif Well-Known Member

    Superprestige ? Daar wordt 49 vast helemaal heppy de peppy van :D

Deel Deze Pagina