World Cup #1 Calgary 13/14/15 november

Discussie in 'Lange baan' gestart door EenBrabander, 30 okt 2015.

  1. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Ook de eerste Chinese vrouw viel, maar dat was wel bij het ingaan van het rechte stuk. Het lijkt er op dat dit onderdeel tot valpartijen lijdt, maar statistisch kan ik het nog niet onderbouwen.
  2. HaagscheBluf

    HaagscheBluf Well-Known Member

    Jammer, jammer, jammer van die start.
    Ik zou Floor 'we want more" hier wel als 1e startster willen zien en dan idd een Boer als 3e ronde rijdster.
  3. De Goudsche Doorloper

    De Goudsche Doorloper Well-Known Member

    Japan wint de eerste team sprint. Kodaira superblij!

    De Nederlanders vergooiden het al bij de start.
  4. De Goudsche Doorloper

    De Goudsche Doorloper Well-Known Member

    Maar jongens, we hebben toch nog twee nieuwe WERELDRECORDS kunnen bijschrijven op het razendsnelle Canadese ijs!

    Dat is 4 op 1 dag. Waanzin!
    SprintMaster, mhp1988 en EenBrabander vinden dit leuk.
  5. LeeMoZovski

    LeeMoZovski Well-Known Member

    Hmm ...
    Ik weet niet of ik meteen razend enthousiast moet zijn.
    Het onderdeel heeft potentie. Zeker. En het is leuk om de Sprinters nu ook in teamverband te zien rijden. Als je een sterke ploeg hebt, ziet het er echt wel spectaculair uit als drie mannen of vrouwen keihard door die eerste binnenbochten razen. Maar het lijkt me in vergelijking met de TP lastig in beeld te brengen vanwege de grotere snelheid, kortere duur, snellere wissels en (inderdaad) ook vele valpartijen. Ik moet ook nog echt wennen dat ik de laatste ronde 1 schaatser in beeld zie, zonder dat ik ook een tegenstander zie.

    Goed, dit was pas de eerste echte serieuze keer. Ik moet het nog vaker zien. En leren wat nu een goed team is en of er wel genoeg landen zijn die zo'n competitief team op de been kunnen brengen. Het ziet er nu toch naar uit dat je naast 1 echte 500 meter sprinter toch vooral ook 2 goede 1000 meter rijders op moet stellen, want een tweede 500 meter schaatser zit na de eerste aflossing al vol in de verzuring.

    Benieuwd naar meer meningen!
  6. De Goudsche Doorloper

    De Goudsche Doorloper Well-Known Member

    Eerlijk gezegd vind ik t nu al leuker om naar te kijken dan de TP. Vooral omdat je verschillende typen schaatsers nodig hebt om dit zo efficiënt mogelijk te doen. De eerste rijder moet uiteraard een snelle starter zijn, een rasechte sprinter. Vervolgens wordt t kiezen tussen een sprinter-1000 meterrijder of een 1000 meterrijder met een goede slotronde. En de derde kan 1000 met goede slotronde of misschien nog wel een 1500 meterrijder zijn.

    Een interessante combinatie lijkt mij Mulder-Nuis-Jorritsma. Mulder is t snelst weg, Nuis moet het hebben van z'n tussenrondje en Jorritsma powert t m een hele ronde door. Ben benieuwd wat dat zal opleveren.
  7. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    Ik heb het (uiteraard) ne gezien, maar dat was het eerste dat in mij opkwam toen ik hier las dat Stroetinga niet kon volgen.
  8. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Ik vind dat Dijkstra daar duidelijk op zinspeelt.
    Letterlijk zegt ie onder andere:

    (vlak na de start) "Nu moet blijken of ze gaan samenwerken of daar ze elkaar een beetje gaan flikken"

    (na de start, vlak voor de val) "Het zou maar zo kunnen zijn dat ze Stroetinga er in de toekomst niet bij willen hebben"

    Verstuurd vanaf mijn GT-I9515 met Tapatalk
  9. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Het kan. Maar even de motieven...

    Douwe heeft vorig jaar twee keer met Stroetinga gereden en was toen twee keer duidelijk beter. Hij schommelt in de hyrarchie een beetje rond plek 3 tot 5, als iedereen fit is, en wil zich dus bewijzen. Bovendien is t een erg vriendelijke man die met iedereen overweg kan.

    Blokhuijsen. Kan. Ongrijpbare jongen. Maar altijd loyaal in de TP. Rijdt altijd en doet altijd zijn best. Ook met Bergsma in de ploeg twee jaar geleden. Toen was er een sterker motief om iemand te flikken. Hij hoeft, als ie in vorm komt, ook niet bang te zijn voor Stroetinga. Is tegenover Bergsma en ander verhaal.

    Geert Kuiper. Onwaarschijnlijk. Stroetinga moet hem olympisch goud op de massstart gaan opleveren.

    Verstuurd vanaf mijn GT-I9515 met Tapatalk
    strawbale, Lisan en Sidekick vinden dit leuk.
  10. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Wel opvallend. Roxanne Knetemann, vriendin van Wim Stroetinga en dus schoonzus van Arjan, zegt op twitter, als reactie op een tweet van @skeedspate

    Bedankt Herbert! Ik denk dat je helemaal gelijk hebt! https://t.co/Ytx23BE1ov


    Verstuurd vanaf mijn GT-I9515 met Tapatalk
    ZeeKoei en FuGeE_Volkova vinden dit leuk.
  11. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Ja, ik geloof dat ik het niet erg zou vinden als de ploegenachtervolging ook met een A-groep (van 8 landen) en een B-groep gereden zou worden. Het programma van gisteren was sowieso niet zo aantrekkelijk (en zou ik dan in ieder geval op de vrijdag plannen).

    Volgens mij was het gisteren het eerste wereldrecord van een rijder van Anema!
  12. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Raar dat dit soort beginnersfouten nu weer gemaakt worden. Laat Stoetinga dan als tweede inschuiven achter de starter.
    G1ant vindt dit leuk.
  13. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Nog even over de 1000 meter van gisteren.
    1. H. Richardson: 17.63 + 26.68 + 28.20 = 1.12.51
    2. Brittany Bowe: 17.58 + 26.71 + 28.25 = 1.12.54
    3. Zhang Hong: 18.06 + 26.38 + 28.21 = 1.12.65
    4. J. Ter Mors: 17.95 + 26.68 + 28.03 = 1.12.66
    Bowe had de snelste opening, maar daarna twee keer het minste rondje (maar was toch goed genoeg voor een wereldrecord). Zhang en Ter Mors waren beduidend langzamer in de opening maar kwamen toch nog heel dichtbij door hun eerste respectievelijk tweede rondje. Richardson was in geen enkele van de drie stukken parcours het snelst, maar wint het uiteindelijk toch met een miniem verschil.

    Als je trouwens de opening van Bowe optelt bij het eerste rondje van Zhang en de slotronde van Ter Mors krijg je: 17.58 + 26.38 + 28.03 = 1.11.99. ;):rolleyes:
    Tuttifrutti, rhalbersma, Elina en 11 anderen vinden dit leuk.
  14. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Blijf me wel afvragen wat er nou gebeurt als iemand valt. Er zijn er gister een hoop gevallen en nergens staat een DQ'tje. Anders kun je net zo goed één iemand alle 3 de rondjes laten rijden en de anderen er wat achteraan laten hobbelen. Maar dat zal dan wel weer niet mogen volgens de reglementen.
  15. De Goudsche Doorloper

    De Goudsche Doorloper Well-Known Member

    Dat rondje van Zhang... Is dat niet één van de snelste rondjes ooit? Ik dacht dat alleen Sang-Hwa Lee bij haar wereldrecord sneller reed (26.27).

    Maar met name Jorien en Zhang kunnen nog zoveel winnen met de opening...
  16. LeeMoZovski

    LeeMoZovski Well-Known Member

    Zhang reed vorige week bij de Trials ook al een rondje 26.35 op de 500 meter. Ik blijf het altijd schitterend vinden om te zien hoe zij zich vanuit de bochten het rechte stuk op weet te lanceren. Er gaat zoveel power vanuit. En dan is er die haarlok die er vaak langs waait. Geeft de snelheden zo mooi weer. Heerlijke schaatster is het.
  17. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Ik geloof dat Zhang bij haar 37.27 ook een rondje 26.3 reed. Het is inderdaad één van de snelste rondjes ooit.
  18. Passion-for-Skating

    Passion-for-Skating Well-Known Member

    Haarlok? Al heur haar wapperde eruit. Ik moet nog even de rit van Richardson terugkijken want ik was ergens vannacht wakker en toen bedacht ik me, dat het me helemaal niet zo opgevallen was, dat ze nog zo lelijk schaatst. Met de armen als wieken die elk moment los lijken te schieten en dat sturen van dr benen. Misschien deed ze het wel maar was het me niet opgevallen of ze is toch anders gaan schaatsen de afgelopen 2 jaar.



    www.passion-for-skating.com
  19. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Als ik nu op ISUresults kijk zijn bij de mannen China en Canada inderdaad gediskwalificeerd. Bij de vrouwen geen DQ voor China (want die viel zo laat in de bocht dat ze alsnog als eerste het rechte stuk op gleed), maar wel voor de Russinnen.
  20. LeeMoZovski

    LeeMoZovski Well-Known Member

    Wat (persoonlijke) krentjes uit de pap voor vanavond:

    1500 dames: Njatun-Sablikova (beide aardig in vorm), Leenstra-Richardson (dat zal hard gaan), Joling-Bowe (en dat zal nog een keer hard gaan)
    1500 heren: Trofimov-Davis (Leerling van Yuskov tegen de Grote Meester), Min-Seok Kim-Kramer (16-jarig knulletje tegen Grootheid), Silovs-Yuskov (Oh Denis wat kun je?), Mantia-Niedzwiedzki (Hou die Joey in de gaten), Swings-Krol (Top Belg met goede vorm tegen een jonge specialist), Nuis-Jorritsma (wisselde op de 1000 en 1500 stuivertje in Enschede, is het nu andersom?) en DeHaitre-Pedersen (Jong Talent tegen Grote Noorse Hoop)

    500 dames: Bowe-Richardson. Een moderne klassieker. Lee-Zhang. De snelste opening tegen het snelste rondje. Wie gaat er winnen?
    500 heren: Loting klopt niet. Kulizhnikov en Dutton zouden weer vanuit de binnenbocht starten en Poutala weer vanuit de buitenbocht ...

    Mass Start Ladies: Lekker sterk veld met Schouten, Blondin, Sablikova, Pechstein, Kim, Lollobrigida, Takagi en Takagi, Ensing, Zlotkowska, Zueva, Voronina (!) en Richardson (!!)
    Mass Start Men: Heel veel gebundelde kracht en talloze tactische opties met Lee, Swings, Francolini, Stroetinga, Williamson, Bokko (?), Joo, Silovs, Bergsma, Sun, Watson, Giovannini, Boutiette (!), Szymanski, Belchos, Wenger, Mikhailov en en de frisse nieuwe Kiwi Combi Michael/Kay.

    Ja, je kunt wel zeggen dat ik er alweer heel veel zin in heb.
    G1ant vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina