EK Hamar 11/12 januari 2014

Discussie in 'Lange baan' gestart door Mjøsaman, 2 jan 2014.

  1. LeeMoZovski

    LeeMoZovski Well-Known Member

    Chapeau voor Blokhuijsen. Prima race. Klasse apart hoor.
    Prachtig tactisch steekspel gezien tussen Verweij en Bokko.
    Mooi zilver voor De Vries. Hij klopt Swings, die er ook weer aan komt.

    Het podium lijkt redelijk vast te staan. Maar je weet het nooit.
    Was wat mij betreft een mooie 5 kilometer. Va het prille begin tot het bittere eind.

    Morgen nog zo'n dag graag.
    Dank aan alle schaatsers.
    En liefhebbers.
    Tot morgen.
    fransvanbakel vindt dit leuk.
  2. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    De top acht van de 5000 staat nu ook (in een andere volgorde) in de top acht van het klassement. Vier Nederlanders, twee Noren, een Vlaming en Szymanski gaan de 10.000 meter rijden tenzij Niedzwiedzki een seconde goed maakt op Szymanski.
  3. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Wordt wel interessant, want Jan Blokhuijsen heeft natuurlijk nog de 10.000 meter als wapen, maar als Bøkko hem en Verweij voorbij gaat mag Bøkko in de laatste rit. Als Verweij of Blokhuijsen na de 1500 bovenaan staat rijden ze waarschijnlijk in de laatste rit tegen elkaar en Bøkko dan tegen Pedersen of Swings.
  4. spook

    spook Member

    Ik sluit niet uit dat Rotteveel nog uit de top 8 valt en één van de Polen (Niedzwiedzki of Brodka) zich naar de 5e plaats in het klassement rijdt. Dan valt Rotteveel nog af. Of is dit heel onrealistisch?
  5. Daniel

    Daniel Active Member

    Het is genieten van je altijd optimistische kijk op schaatsen, wie er moge winnen, wat de toekomst brengen moge, jij blijft altijd enthousiast en dat bewonder ik.
  6. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Op een individuele afstand zie ik het hem niet doen, dus is mooi idd op een allroundkampioenschap.
  7. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Crazy huh? Als Nauta niet als medaillekandidaat wordt gezien, dan...
  8. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Als Swings morgen Pedersen op de 1500 uit de top vier rijdt, dan rijdt hij natuurlijk tegen Blokhuijsen en Verweij tegen Bøkko op de 10.000 meter. Als Verweij óf Bøkko dan de leiding in het klassement overneemt (wat logisch lijkt) rijden ze in de laatste race tegen elkaar en tegen de tijd van Blokhuijsen en Swings. Wordt nog een mooie dag.

    Rotteveel heeft 1,14 s. voorsprong op Niedzwiedzki en 1,64 s. op Bródka. Als hij een matige 1500 rijdt, moet hij hopen dat Szymanski en Douwe wel de snelle Polen voorblijven zodat ze hooguit naar de zevende plek in het klassement klimmen.
  9. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Bij de mannen zijn er achttien plekken voor Europeanen op het WK allround in maart in Heerenveen. Daar staan momenteel Nederland, Polen (vier), Noorwegen (drie), Italië en Rusland (twee) en Letland, België en Zweden er goed voor. Lehmann, Suvorov, Smallenbroek en Fernandez moeten nog flink aan de bak om een plekje op het WK binnen te halen.

    En dan is er ook nog het gevecht om startplekken voor het EK volgend jaar. Wat is er toch altijd veel te beleven rond zo'n allroundtoernooi!
    Patrick John en SprintMaster vinden dit leuk.
  10. Daniel

    Daniel Active Member

    Dankzij het schaatsen eten we pas om 19.30 uur, omdat mijn vrouw ook van schaatsen houdt, er is veel te beleven rond zo'n allroudtoernooi, maar dan wil ik wel op tijd eten....
  11. Daniel

    Daniel Active Member

    Man zoekt vrouw...., eentje die niet van sport houdt, die kookt en aan één woord genoeg heeft......bierrr...... maar mijn vrouw is me zo lief, dan maar later eten.
  12. kritischkijker24

    kritischkijker24 Well-Known Member

    wat levert zo n wk titel de schaatser nou eigenlijk op??

    als de wk dart titel al 3 ton oplevert dan moet de wk allround titel toch wel het 2 voudige opleveren?
  13. sarah

    sarah Active Member

    Alleen jammer dat je Verweij als eindwinnaar hebt. ;)
  14. Krizz

    Krizz Well-Known Member Medewerker

    Blokkie krijgt een Disq op de 1500 ivm Dr Bibber
    sarah vindt dit leuk.
  15. Nogevendit

    Nogevendit Well-Known Member

    het zijn allemaal 1 of 0 puntjes, maar als Blokhuijsen z'n kickfinish net iets meer afmaakt, krijgen de Verweij-stemmers plotseling 3 punten meer
    dan de Blokjeshuijsen-fans.
    Je gok dat Wüst zou winnen is erg gelukkig uitgepakt door een val van Erbanova, die anders gewoon gewonnen zou hebben. en drie punten...Blokhuijsen en Wüst had iedereen toch wel als winnaars ? Bokko op de 500, dat zou ik pas stoer vinden.
  16. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Ik kreeg vlak na de rit van Natalia een bericht dat als ik thuis was te horen, Natalia het zeker hoorde..... Ik zag toen dat er twee microfoons naast mijn stoel staan. Ik wilde me gedragen maar tijdens de rit van Puszkarski (die vast niet uitgezonden is) werd ik beetje wild door Mazur die ook wild werd en ik merk dat alles was geoorloofd om Piotr naar een PR te krijgen. Nou ik geloof dat alle Poolse woorden die goed/best/super betekenen gebruikt zijn :p Als ik een hartslag meter om had gehad, was die kapot gegaan. Tijdens Brodka en Szymanski had ik de minder wilde coach voor me dus ik had een soort van natuurlijke rem.

    Ik besefte wel dat ik het jammer vind dat de trainer van Puszkarski dit dus niet mee heeft kunnen krijgen, met een beetje geluk haalt hij nog een plek op het WK.
    Tsuki en LeeMoZovski vinden dit leuk.
  17. WindVlaag

    WindVlaag Member

    Mooie eerste dag gezien. Helaas niet alle ritten kunnen volgen ivm een verjaardag. Het meest genoten van de 5k van Blokhuijsen. Fantastisch geschaatst van die jonge en nu al op p1 na de eerste dag. Wüst ook fenomenaal goed bezig en dat terwijl dit geen piepmoment is. Geniet dus. Grote complimenten voor Nauta wat een prachtige 3k liet ze zien. Ook die van Joling mocht er wezen. Ik vond Verweij er op de 5k niet helemaal lekker uit zien maar dat vond hij zelf ook niet. Ik hoop dat hij er even een super 1500 uit knalt. Er staat ons morgen weer een mooie dag te wachten. Ik heb er nu al zin in.
  18. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Ik vond trouwens grappig om veldkamp te horen tijdens het coachen van Swings. 'nu moet je aanvallen' 'nu moet je echt gaan'

    Sent from my RM-821_eu_netherlands_315 using Tapatalk
  19. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    Sterke 5 km van Jan, knap na die matige 500 meter. Als ik naar de andere tijden kijk zijn de omstandigheden niet super en schaal ik deze tijd hoog in. Als Jan doorgroeit is hij straks misschien wel beter dan Bergsma op de 5 km op de Spelen.

    Renz reed prima, Koen viel tegen. het blijft me maar verbazen hoeveel Douwe de Vries zich de laatste tijd verbeterd heeft, mooie tijd!


    Verzonden vanaf mijn iPhone met behulp van Tapatalk
  20. Nogevendit

    Nogevendit Well-Known Member

    even een domme vraag stellen hoor, die ik ook elders wel kan vinden natuurlijk...
    hoeveel man/vrouw rijden de slotafstand ?
    En hoe worden die nu gevuld ? Is dat weer van die twee lijstjes (3/5 km en klassement) om en om eentje pakken ?
    Patrick John vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina