Trollende buitenstaanders en/of trollende forumtypetjes

Discussie in 'Over het forum' gestart door ZeeKoei, 31 jan 2014.

 1. ZeeKoei

  ZeeKoei Well-Known Member

  Dit is een ziekte die plots is opgekomen en zich manifesteert in drie symptomen waarvan er 2 dezelfde registratiedatum hebben.
  Iemand is serieus met onze kl*ten aan het rammelen, onze trollen zijn veel te 'af' om gewoon willekeurig trollende buitenstaander te zijn. IP-spoofen is kinderspel tegenwoordig dus erachter komen wie is niet zo evident, tenzij iemand zich geroepen voelt schrijfstijlen te vergelijken? Of gewoon kortweg bannen die handel voor elke topic verziekt is?
  Niveau is hier onwaarschijnlijk hoog als je dat vergelijkt met andere sportfora, zou jammer dat te zien wegglijden in actie/reactie op trollen, waar ik me helaas te vaak ook zelf aan bezondig. :(

  Workarounds: negeerfunctie, maar werkt niet op tapatalk, en teveel mensen blijven reageren waardoor je steeds maar halve discussies ziet.

  Ik zit al te lang op internetfora om nog te geloven dat dit goedbedoelende, maar misbegrepen communicantenzieltjes zijn. En heb het gevoel dat ik niet alleen ben.

  Actie bitte, waarvoor dank ;)
  Laatst bewerkt: 31 jan 2014
  Bokito, Tuttifrutti, dedeut en 1 andere persoon vinden dit leuk.
 2. Krizz

  Krizz Well-Known Member Medewerker

  Op zich zijn afwijkende meningen van harte welkom op ons forum het moeilijke is te bepalen waar de grens ligt.
  Gelukkig is er veel sociale controle op ons forum en hoeft er (op spammers na) nauwelijks geband te worden.
  BiJ problemen melden via meldknop of PB aan een moderator.
 3. dedeut

  dedeut Well-Known Member

  Oneens. Afwijkende meningen zijn zeker welkom. Maar deze trollen hebben geen afwijkende mening, ze vertonen afwijkend (onfatsoenlijk) gedrag. De vorm is het probleem, niet de inhoud. En in dit geval is het helemaal niet moeilijk om te bepalen waar de grens ligt; 95% van de mensen hier is het volgens mij wel met ons eens dat deze figuren echt trollen om het trollen en dat dit storend is.
  Laatst bewerkt: 31 jan 2014
  Bokito, ZeeKoei, Koen en 1 andere persoon vinden dit leuk.
 4. SprintMaster

  SprintMaster Manager van De Sterke Diesels. Medewerker

  Discussies mogen best wat breder getrokken worden met hier en daar een uitstapje/knipoog, anders wordt het zo'n saaie boel. Bovendien kan men elkaar corrigeren en dat is gisteravond ook gebeurd. Daar waar de boel ontspoorde zijn de topics afgekapt.
  Bastiaan83 en kritischkijker24 vinden dit leuk.
 5. kritischkijker24

  kritischkijker24 Well-Known Member

  En om 4 uur snachts kwam je op het idee om een trollen topic te openen @Zeekoe??
  Verder wel alles goed met je beste jongen?

  Kan je overigens niet wat specifieker zijn? Wie of Wat bedoel je nu eigenlijk?

  Je hebt het over laf maar wees dan zelf een vent en zeg dan dat je mij en bastiaan hiermee bedoeld : waarvan er 2 dezelfde registratiedatum hebben.

  Je hebt het hier immers al eerder over gehad en toen heb ik al gezegd dat een IP check prima is. Ik heb niets te verbergen hoor.

  Wat ik wel jammer vind aan dit verder best gezellige forum is dat een ieder die niet de mening van de massa vertegenwoordigt monddood wordt gemaakt door types zoals jij. Waarom zou iemand gebanned moeten worden omdat die simpelweg een andere mening heeft?

  Het is hier toch geen Noord Korea zeg!

  Je kunt een afwijkende mening lezen of niet, dat is je eigen keus maar je moet niet met censuur aan gaan komen.

  En Krizz en Sprintmaster jullie kunnen gerust een IP check houden hoor, geen enkel probleem


 6. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Niemand wordt hier aangesproken op zijn of haar mening, alle meningen staan vrij. Het gaat er wel om hoe je die onderbouwt. Sommige mensen kunnen bijvoorbeeld niet het verschil maken tussen een mening en een onderwerp (off-topic gaan is niet een andere mening hebben), en anderen kunnen niet het onderscheid maken tussen feiten en meningen (onwaarheden verkondigen is niet een andere mening hebben).
 7. Bastiaan83

  Bastiaan83 Well-Known Member

  Toevallig op dezelfde dag geregistreerd op deze site: ja dan moeten die personen echt wel dezelfde persoon zijn idd, dat kan niet anders!! Knap staaltje speurwerk Zeekoei, goed gedaan! Ongelofelijk dat dit gezeur hier nog steeds leeft en mensen (gezien de tijd van het openen van die topic) er blijkbaar wakker van liggen ...
  Laatst bewerkt: 3 feb 2014
 8. kritischkijker24

  kritischkijker24 Well-Known Member

  ik vind het overigens wel hilarisch Zeekoe dat jij hier blijkbaar nachten van wakker ligt en dat je dan op de chat gaat vertellen dat je een mooi trollentopic hebt geopend en dat jij (en koen) dan ook nog denkt dat Daniel en Alexander en waarschijnlijk ook nog Bastiaan en ik 1 en dezelfde personen zijn :D

  Alsof dat zou kunnen! Ik zou er een dagtaak aan hebben om 4 verschillende accounts te beheren, dan zou ik 24/7 online moeten zijn.

  ik vind dit zeker een reuze plezant en zeer interessant topic hoor, maar wat is je doel nu precies??

  Wil je reacties uitlokken, wil je aandacht? Nou dat is je dan gelukt hoor jongen :cool:
  Alleen heb je nog niet zoveel medestanders gevonden, dat vind ik dan wel weer sneu voor je.
  Je hebt zo je best gedaan om dit informatieve topic te openen en dan is er nauwelijks iemand die reageert :(

  Of was het je doel om te laten zien wat een Sherlock Holmes je bent, omdat jij zomaar hebt ontdekt dat er wel eens meerdere personen zich op dezelfde dag aan melden? Raar he op een populair forum dat er wel eens mensen zijn die zich op dezelfde dag aanmelden?

  Overigens vind ik het een beetje simpel gedacht om als iemand een ietsje andere mening heeft dan maar weer gelijk te roepen dat het een troll is.
  Mijn reacties zijn altijd schaats gerelateerd, ik heb het nooit over de buurvrouw of over wie dan ook en ik zie mijzelf dus zeker niet als trol.

  Zo dat dat even duidelijk is beste Zeekoe, dan kunnen we nu weer als vanouds gezellig verder converseren
 9. proeme

  proeme Well-Known Member

  dat inderdaad. Ik ben erg blij met de negeerfuntie. Alleen wel lastig dat anderen wel gaan reageren. Dan staat er ineens een bericht zonder context.

  nou ja, die context is vaak toch niet boeiend. Afwijkende mening: prima. Posten om het posten: niet prima.
  Koen vindt dit leuk.
 10. sanghwa _o_

  sanghwa _o_ Well-Known Member

  Ik heb niks tegen afwijkende meningen, zolang er niet over een grens wordt gegaan en er mensen bewust beledigd worden. (wat in mijn ogen totaal niet op dit forum gebeurd)

  Wat ik tot nu toe op dit forum heb gezien is heel klein brood vergeleken met andere fora :D
  kritischkijker24 vindt dit leuk.
 11. dedeut

  dedeut Well-Known Member

  Sherlock Holmes heeft gelukkig nog een assistent, en die vond het niet alleen opvallend dat Kritischkijker en Bastiaan zich op dezelfde dag aanmeldden, maar ook dat ze bijna tegelijk van avatar wisselden. De nieuwe avatars:

  [​IMG]

  Tien seconden reverse image googlen leert dat beide plaatjes van dezelfde webshop afkomstig zijn:

  http://www.zazzle.com/2014_speed_skating_post_cards-239759683193249834
  http://www.zazzle.com/rainbow_ski_pattern_pendants-177995774733127676

  Toeval? Dacht het niet....

  Met vriendelijk groet,

  Dr. Watson
  Jeronimo1, Sabine, Tuft en 4 anderen vinden dit leuk.
 12. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Wat is trouwens het idee achter een avatar van een schaatser met daarin vrij prominent twee keer de vlag van het Caribische eilandje Dominica? Verder ook de Verenigde Arabische Emiraten en de voormalige republiek Joegoslavië? Kies dan iets toepasselijks of flans zelf iets in elkaar.
 13. ZeeKoei

  ZeeKoei Well-Known Member

  inderdaad, het gaat niet om de mening, noch om 'off topic' gaan, maar om sociaal onaangepast gedrag, treiteren en provoceren gewoon om te treiteren en te provoceren. Dat incestueuze gelike en commenten van elkaars posts, waarin in mooi nederlands af en toe iets nuttigs geschreven wordt, maar waar toch weer iedere keer een bepaald wtf gehalte in zit... zeer verdacht zegt buikgevoel.
  En inderdaad, topic na topic na topic wordt om zeep geholpen.
  Ik snap dat het voor een mod moeilijk is een grens te trekken omdat het zeker geen domme trollen zijn, en ze doen zeker goed werk door topics te splitsen en rommel te verwijderen, maar dat moet toch best vermoeiend zijn nee? Wel, ze zijn gewoon met jullie *** aan het rammelen.

  Aan de trollen: ik lig hier niet wakker van, vind het gewoon spijtig voor de mods en de kwaliteit van het forum.
  Gaat btw om dezelfde dag buiten de piekperiodes en met hetzelfde gedrag, 2 personen die vanuit het niets zoveel commotie zaaien, aangevuld door paar handlangers, ik zou er niet zoveel geduld mee hebben. Zelfs een kind van tien kan IP-checks omzeilen, dat is het punt niet, en ik zeg niet dat heel jullie clubje dezelfde persoon is, ik zeg gewoon dat het zaakje stinkt.
  Laatst bewerkt: 4 feb 2014
  Bokito vindt dit leuk.
 14. SprintMaster

  SprintMaster Manager van De Sterke Diesels. Medewerker

  Twee vragen:
  - wat is er mis met de berichten van Bastiaan83
  - wat voegt het toe om te weten of hij hetzelfde adres gebruikt als KritischKijker24
  kritischkijker24 en Bastiaan83 vinden dit leuk.
 15. Bastiaan83

  Bastiaan83 Well-Known Member

  Bedankt Sprintmaster! Ja sorry mensen, maar jullie noemen nu echt dingen om het noemen van dingen. Je denkt iets te weten en dan ga je van alles zoeken waaruit blijkt dat je idd gelijk hebt. Achter mijn plaatje zit verder totaal geen idee of betekenis: gewoon op google gezocht op schaatsen/speedskating 2014 (ja de Spelen staan voor de deur dus daarom een nieuw plaatje). Ik zag dat anderen ook een nieuw plaatje hadden en dat heeft mij daartoe aan gezet. Maar prima, ik zal de oude weer pakken aangezien deze dus als niet gepast wordt gezien?! Wil je overal iets achter zoeken prima, maar je kunt naar mijn mening ook te ver gaan hoor. Ik ga echt niet beweren dat ik perfect ben, maar zo erg vind ik al mijn berichten eerlijk gezegd niet.
  Laatst bewerkt: 4 feb 2014
 16. kritischkijker24

  kritischkijker24 Well-Known Member

  hahhahhahaha Zeekoe je bent werkelijk waar HILARISCH grappig!

  Wie zegt er dat Belgen geen humor hebben??

  Ik kom gewoon niet meer bij, jij Sherlock Holmes wannabe

  Bastiaan en ik liken elkaar constant, zijn het altijd met elkaar eens, hebben op de zelfde dag aangemeld en hebben de avatar veranderd
  JA logisch dat wij dan 1 en de zelfde persoon zijn!!!

  Maar Pssttttttt zal ik jou eens een geheimpje vertellen beste jongen?

  Ik KritischKijker bén Bastiaan én Daniel én Alexander! Allemaal tegelijk, het kost mij dan wel een dagtaak om 4 accounts tegelijk te hebben maar dan heb je ook wat hoor.

  Maarre dat is ons geheimpje he knul
  Niet verder vertellen hoor :D

  Overigens vind ik Bastiaan helemaal zo leuk niet. Die is veel te aardig en te positief en nooit eens een kritische note
  daar heb ik niets mee

  Maar Zeekoe jij zou wel een goede voor widm zijn! Je zit vast in je tunnelvisie en die dedeut natuurlijk ook

  Ik moet altijd zo lachen hoe jullie en leenstrafan elkaar met alles dekken hahaha

  jullie zijn zo geestig en hilarisch, echt met jullie verveel je je geen moment

  Toppers zijn jullie!
  Laatst bewerkt: 5 feb 2014
 17. kritischkijker24

  kritischkijker24 Well-Known Member

  En beste Sprintmaster doe ons allemaal een lol en check aub onze IP adressen dan zijn we hopelijk eindelijk van het gezeur af

  hoewel ik vrees dat onze paranoia belg het zelfs dán nog niet zal geloven en spoedig met de volgende onzin aan zal komen..

  nou ja dat is zijn probleem en niet de mijne.

  je kunt 2 dingen doen : of mensen die je niet leuk vindt negeren of je je er aan blijven ergeren.
  zelf kies ik voor het eerste en onze belg zou er goed aan doen om hetzelfde te doen
  Laatst bewerkt: 5 feb 2014
 18. Bokito

  Bokito Active Member

  Mij zijn de posts van kritischkijker ook ten negatieve opgevallen. Kritischkijker is er - zo krijg ik de indruk - helemaal niet op uit om aan welke discussie dan ook deel te nemen op een redelijke en normale wijze. Het komt op mij over alsof hij/zij alleen ten doel heeft de boel te irriteren en te verstieren onder het mom van "ik mag toch zeker een afwijkende mening hebben". Dat neigt wat mij betreft naar trollengedrag, maar misschien zet dit topic hem/haar aan tot nader nadenken en kan hij/zij zich veranderen.
  Koen vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina