Tonnen voor Teampursuit

Discussie in 'Lange baan' gestart door Icespeedskater, 11 mei 2011.

  1. dedeut

    dedeut Well-Known Member

    Ik denk eerder dat ze de 4e plaats voor de 1500 en de 3e plaats voor de 5000 reserveren voor de geselecteerde TP-rijders (mits die dan ook bij de beste 6 rijden op het AKT of zo).
  2. dedeut

    dedeut Well-Known Member

    Voordat de discussie een eigen leven gaat leiden los van de feiten: Er is nog niet bekend of de TP-rijders vooraf 'benoemd' gaan worden. Het is evenwel mogelijk dat op het AKT een klassementje gemaakt wordt op basis van de 1500/5000 en dat de beste drie rijders in dat klassement sowieso naar Sochi gaan en daar het TP-team gaan vormen.
  3. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Nog een leuke: stel je hebt een rijder die sterk is in de TP, maar die als allrounder buiten de boot valt. Met die TP specialist heb je meer kans om te winnen dan zonder hem. De allrounder heeft nooit top 3 op een World Cup/WK afstanden gereden op een individuele afstand. Wie selecteer je dan: de allrounder of de TP-specialist?
  4. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Dat zal natuurlijk afhangen van in welke ploeg hij zit. :lol:
  5. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Ik kan me geen schaatser voorstellen, die op de TP sterker is dan Kramer, Blokhuijsen, Verweij-in-vorm of WOH-in-vorm, maar op zowel de 1500, als de 5000, als het allrounden volledig buiten de boot valt. Stel dat een type als Bergsma zich niet meer bij de top kan rijden op de 5000 of 10000, dan is de Team Pursuit met hem ook niet sterker. Idem voor de vrouwen, mocht bijvoorbeeld Marrit Leenstra op de 1500 heel erg tegenvallen (en alleen nog de 1000 goed rijden) of Pien Keulstra op de 3000 tegenvallen (en alleen nog de 5000 goed rijden) dan lijken me ze ook voor de TP buiten de boot te vallen.

    Overigens ben ik nog steeds van mening dat met de nieuwe regels (3 TP-schaatsers, geen reserves) alle 1500-meter-specialisten (Kjeld Nuis, Sjoerd de Vries, Remco Olde Heuvel, Mark Tuitert, Rhian Ket) die géén fatsoenlijke 3000 of 5000 laten zien buiten de boot vallen. Eén keer snel rijden, misschien, maar drie keer snel rijden op een laaglandbaan aan zee (de baan van Sotsji zou wel eens net zo traag kunnen zijn als Richmond) terwijl Kramer en consorten al een minstens net zo goede 1500 af kunnen leggen is kansloos. Het gaat, zeker bij de mannen, volgens mij alleen nog tussen de allrounders en de stayers/marathonners.
  6. Sidekick

    Sidekick Well-Known Member

    Waar heb je die informatie vandaan? Is dat nu al bekend voor de OS?
  7. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Inderdaad...de kans is groter dat een allrounder zich op geen enkele afstand plaatst, maar wel een goede TP is.
    Dan zijn de rapen gaar natuurlijk.
  8. jakkes

    jakkes New Member

    Dan gaat mijn voorkeur toch uit naar allrounders. Stayers/marathonners zijn toch over het algemeen geen snelle starters. Tot nu toe hebben ze daar ook de meeste tijd laten liggen. De ideale trein is volgens mij ook Kramer/Verweij/Blokhuijsen en of Wouter Oldeheuvel
  9. proeme

    proeme Well-Known Member

    Het grote verschil is: een TP-team bestaat uit meerdere schaatsers die ook samen moeten trainen. Als je pas in een laat stadium iets gaat samenstellen lukt dat niet meer. Goede zaak dus om dat TP-team al vroeg bekend te hebben (wel, zoals iemand hierboven schreef, met de verplichting tot samen trainen, anders heb je er nog niks aan).

    Bij individuele afstanden maakt dat niet uit, want daar volgt een ieder sowieso wel zijn eigen programma om op de OS top te zijn. Dan is het helemaal niet raar dat ze nog tegen elkaar moeten rijden om te laten zien dat ze de beste zijn en dús op de OS horen.

    En waarom geen kwalificatie op de OS? Omdat je nooit weet of je de sterkste samenstelling hebt gezien. Misschien wint Kramer+Blokhuisen+Verweij wel van Bergsma+BdeVries+Stroetinga, terwijl Kramer+Blokhuisen+Bergsma het beste team is. Dat zul je dan nooit weten. Laat daarom de bondscoach het maar lekker aanwijzen en er een team van smeden. Gebeurt bij vele andere sporten ook.
  10. naomie70

    naomie70 Active Member

    Maar ze kunnen toch ook buiten de echte wedstrijden om oefenen in verschillende samenstellingen? Ze rijden ook wel eens oefenwedstrijden voor verschillende afstanden, nou kunnen ze dat ook wel met de TP doen. Kun je echt verschillende samenstellingen testen. Of zie ik dat verkeerd?
  11. proeme

    proeme Well-Known Member

    dat zou inderdaad veel meer moeten/mogen.
  12. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Ben ook wel benieuwd waar deze nieuwe regels van zijn? Want dan denk ik dat een aantal landen problemen gaan krijgen.
  13. Sidekick

    Sidekick Well-Known Member

    Och, problemen... Sterke landen als Nederland hebben er voornamelijk last van in eerste instantie.
    Aan de andere kant heb je met 3 schaatsers 3 keer zo hoge kans op ziekte/blessure als in een individuele wedstrijd, en is een reserve bijna wel noodzakelijk.
  14. klopgeest90

    klopgeest90 Member

    Ik denk dat dit artikel wordt bedoelt maar dat gaat over meer dan 10 rijders naar de olympische spelen per land.

    Geen reserves toegestaan op achtervolging bij OS in Sotsji

    MOD BREAK Lisan: Het is niet toegestaan teksten van andere websites integraal over te nemen
  15. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Misschien een linkje? Maar ik had dus het artikel wel zo begrepen dat er geen reserves meer mogelijk waren.
  16. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Nouum stel je bent een Bob de Jong of Bergsma, je domineert de lange afstanden 2 jaar lang en ben net tijdens het OKT ziek of geblesseerd..en dan wat?! Helaas?! En een WOH die misschien 1x een wb wint en verder een keer 4e ofzo wordt bij een EK, wordt wel benoemd als ie ziek is..omdat hij toevallig een goede TP kan rijden? Something doesn't sound right.
  17. Davey

    Davey Active Member

    Huhmmm, laten we voorop stellen dat, zoals hier al een aantal keren is aangegeven, het nog helemaal niet vaststaat of er iemand aangewezen gaat worden. Verder werd Kramer afgelopen Spelen aangewezen voor de 5 en 10. Niet omdat ie van TVM was, maar omdat hij in die exacte situatie zat die jij hierboven schetst. Ze zijn bij de KNSB dus wel zo vriendelijk om mensen die heersen vrijstelling te geven voor een AKT. Ja, hoogst waarschijnlijk zelfs als het een BAM-mer betreft. Verder is er nog altijd een reskate in geval van ziekte

    Om terug te komen op het aanwijzen van Wouter voor de TP, mocht dat zo zijn is het natuurlijk niet om die 4de plek op het EK of die WC overwinning. Nee, dan is het omdat hij minstens 2-voudig wereldkampioen is en een x-aantal wereldbekerwedstrijden heeft gewonnen. Meer dan, op Kramer na, welke andere actieve Nederlandse schaatser dan ook op de TP. Hoe makkelijk dat is om met Kramer de TP te winnen? Vraag maar aan Tuitert en Blokhuijsen, die schijnen er alles vanaf te weten.

    Verder kunnen jij en Sprintmaster van alles blijven verzinnen, maar in het "allerergste" geval worden bijv Smeekens (500), Groothuis (1000), Nuis (1500), de Jong (5000), Bergsma (10000) en Kramer/Verweij/Blokhuijsen (TP) fluitend wereldkampioen in het pre-olympisch jaar en moeten alle 8 aangewezen worden. Jammer voor de rest dat ze om 2 plekken moeten strijden maar als dat minstens 6 zekere medailles oplevert kan ik er wel mee leven. Jullie niet?
  18. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Als iemand een linkje heeft... als moderator is het niet mijn taak om linkjes te zoeken :lol:
  19. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    En DAT is het hem juist, Davey. Het lijkt altijd op dat TVM' ers sowieso altijd een streepje voor hebben. We zullen het zien..ik verwacht dat Bergsma en de Jong samen met Kramer wel de dienst zullen gaan maken op de lange afstanden..benieuwd hoe dan zal gaan lopen.

    Voor de rest helemaal eens. Soms moet je gewoon doen wat je met doen: mensen aanwijzen..en niet alleen voor de TP.
  20. Mandy

    Mandy Active Member

Deel Deze Pagina