Petitie voor Allround

Discussie in 'Lange baan' gestart door Sybe, 30 mei 2016.

  1. Sybe

    Sybe New Member

    Via Facebook is een internationale petitie opgezet om naar het ISU congres te sturen waarin wordt opgeroepen om het allrounden en de lange afstanden te behouden. http://tinyurl.com/zks3yef
    Teken deze om een signaal af te geven dat de fans het allrounden willen behouden!
    ZeeKoei en Eelco vinden dit leuk.
  2. ZeeKoei

    ZeeKoei Well-Known Member

    done,
    maar timing suckt wel een beetje, mensen zitten nu in zomermodus en schaatsfora worden niet zo druk meer bezocht ;)
  3. Sybe

    Sybe New Member

    Klopt, timing is niet heel ideaal. Maar het moet nou eenmaal voor het aankomende ISU congres
  4. Koen

    Koen Well-Known Member

    had via Facebook ook iets getekend. maar niet de makkelijkste petitie wat mij betreft. wel belangrijk. helemaal met onze Noorse vriend eens :)
    ZeeKoei vindt dit leuk.
  5. ZeeKoei

    ZeeKoei Well-Known Member

    ik heb wel het idee dat em beter iets anders gepakt had, moet je nu geen FB lid zijn en die causes app willen gebruiken om te tekenen?
    Zo schrik je toch wel een aantal mensen af vrees ik.

    Zal sws wat FB-'vrienden' spammen, zitten best wel wat schaatsers bij, geen idee of die het niet te omslachtig vinden. Op hoop van zegen ;)
    Koen vindt dit leuk.
  6. Yuskov

    Yuskov Well-Known Member

    Waardeloze petitie. Weer zo iemand die denkt dat je door het woord 'traditie' te gebruiken, ontwikkelingen kunt stopzetten. Ik kan me eerlijk gezegd niet voorstellen dat mensen dit tekenen. Zijn begeleidende tekst bij de petitie ventileert alleen maar onderbuikgevoelens en geen echte visie op de toekomst van schaatsen. Wat moet de ISU daar dan mee? Dat er ergens nog steeds mensen zijn die rondetijden van een zwartwit-tv willen aflezen en opschrijven en uit hun hoofd de puntentelling net zo snel maken als een computer, dat weten ze bij de ISU ook al wel.
  7. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Zo zwartwit als jij het stelt wil ik het niet stellen. Maar ik denk wel dat mensen die ten kostte van alles de 10km in het allrounden willen houden, uiteindelijk het allrounden de das om doen. Dat zijn mensen die het blijkbaar erger vinden als de 10km verdwijnt, dan dat ze het zouden vinden als het hele allrounden verdwijnt.

    Tip aan iedereen die er over denkt om een petitie te tekenen voor het behouden van de 10km bij het allrounden: kijk de 5km op het EK nog eens terug. Die heeft mij de ogen in elk geval geopend: hier moet wat gebeuren om het nog topsport te kunnen blijven noemen.
    Laatst bewerkt: 3 jun 2016
  8. Eelco

    Eelco Well-Known Member

    Zonder 10k kan je moeilijk van een allround toernooi spreken. Dan wordt het een middenlange afstand kampioenschap. Allround vraagt gewoon andere specialiteiten dan een afstandkampioenschap.
    JohnZero vindt dit leuk.
  9. In my opinion (and many others), speedskating is nothing without tradition.
    And tradition equals samalogs: allround, sprint etc. This is how almost every competition outside the Olympics was held until the mid 1980's.

    Some people thinks that there has to be a 10 000 m so be called allround, but this petition actually doesn't mention the 10 000 m at all!

    So I still hope that everyone that believes that allround speedskating should have a more prominent role in the future, signs the petition. In case you didn't know, the ISU congress takes place next week, so not much time left...!
    EenBrabander en Eelco vinden dit leuk.
  10. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    De traditie staat twee nieuwe lange afstanden in de weg (één tussen de 3 en 5km en één tussen de 5 en 10km zou rationeel gezien een oplossing kunnen zijn). Feit blijft dat de 10km voor de midden afstandsrijders (Yuskov, Mantia) te lastig is om te combineren met andere afstanden en dat ze daarom geen allround meer willen rijden. Waarom maken we er dan geen driekamp van: op de eerste dag een 500 en 1500m. Op de tweede dag kan iedereen de 5km rijden, heren en dames. De 5km telt dubbel. Iedereen kan alle afstanden voluit rijden.
  11. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Hoezo? Iemand die de 500m beheerst en de 5km beheerst is allround. Op het moment is het meer een langeafstandskampioenschap. Er zijn zo weinig schaatsers met een goede 5 en 10km, dat die schaatsers altijd bovenin mee zullen doen, ongeacht hoe slecht hun 500m is. Dat is dus geen allrounden meer.
  12. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Patrick Beckert, Alexandr Rumyantsev, EJ Kooiman, Jordan Belchos, Bob de Vries, TH Søfteland... Allemaal langeafstandsrijders die toch echt geen allrounders zijn.
    Monique vindt dit leuk.
  13. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Bijvoorbeeld Bob de Vries en Rumyantsev halen de kwalificatie niet. Bob de Vries vanwege de drukte in NL, Rumyantsev moet zich volgens mij plaatsen in een kleine vierkamp. Kooiman is geen lange afstandspecialist, maar een marathonner. Die komt niet eens mee op de 5km. Dat is toch helemaal niet iemand die je op een allroundtoernooi wil zien? Die zou zelfs bij de dames de slechtste 500m rijden.

    Maar neem nu een echte allround schaatser als Yuskov. Vergelijkbaar met schaatsers als Postma, maar omdat hij de 10km niet beheerst omdat training nu eenmaal veel gespecialiseerder is geworden, kan hij niet mee doen. Vroeger waren de allrounders ook de toppers op de 1500m, dat is allang niet meer. Je kunt dan dus wat mij betreft het beste het allroundtoernooi aanpassen zodat het weer aansluit op het type schaatser die altijd goed scoorde op de allroundkampioenschappen. Schaatsen is veranderd en allrounden kan daar gewoon in mee gaan.
  14. Eelco

    Eelco Well-Known Member

    Er zijn genoeg (ook buitenlandse) schaatsers met een goede 10k. TJ Flowers, Bart Swings, Sverre Lunde Pedersen, Bokko, Geisreiter, Onze Nieuw-Zeelandse vriend (Peter Michael?). Daarvan kunnen alleen Geisreiter en de Michael volgens mij (vooralsnog)geen goed allround kampioenschap rijden.

    De Japanse vrouwen maken nu onder De Wit een goede progressie op de langere afstanden. Dat zou ook bij de mannen kunnen gebeuren. Ik zie nog wel voldoende perspectief.
    EenBrabander vindt dit leuk.
  15. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Er zijn heel veel schaatsers die een goede allround kunnen rijden. Juskov zou gewoon top-3 kunnen rijden, in een niet al te ver verleden reed Wennemars ook een goed allroundtoernooi. Alleen willen ze het niet meer. En dat komt omdat het allrounden steeds meer gemarginaliseerd is. In de nieuwe voorstellen zal dat nog meer gebeuren. Stapje voor stapje is het allrounden afgebouwd. Minder deelnemers aan de 10, minder deelnemers sowieso, afschaffen van de Aziatische en Amerikaanse qualifiers, en nu dan nog maar 1 allround-toernooi per jaar. En heeft dat het schaatsen geholpen? Nee, de kijk- en bezoekcijfers lopen alleen maar verder terug. Omdat de ene Wereldbekerwedstrijd inwisselbaar is tegen de andere, en het WK Afstanden en zelfs de OS allemaal op elkaar lijken.
    En natuurlijk kun je de hele traditie overboord gooien en iets heel nieuws beginnen. Maar het is altijd veel makkelijker om bestaande klanten te houden dan om nieuwe klanten te vinden.
    We gaan het zien over twee weken, na het Congres. De kandidaten voor het voorzitterschap hebben in ieder geval geen enkele concrete visie op het langebaanschaatsen, het is allemaal obligate marketingpraat.
    Eelco en EenBrabander vinden dit leuk.
  16. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Wat dat betreft is het beleid van de ISU m.b.t. de mass start ook funest voor de lange afstanden: het mag vooral niet te lang duren. [sarcasme] En omdat alleen de eindsprint echt telt hoeven de omroepen alleen het laatste rondje te laten zien. [/sarcasme]
  17. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    De dweilpauze duurt langer dan de mass start zelf. Well done, ISU. :rolleyes:
    Eelco vindt dit leuk.
  18. dsdevries

    dsdevries Active Member

    Wie denkt dat de mass start een nieuw onderdeel is in het schaatsen heeft het goed mis. Het bestaat al vanaf begin vorige eeuw en is zelfs al eens een olympisch onderdeel geweest in 1932. Was het toen funest voor de lange afstand? Nee. Zal het nu funest zijn voor de lange afstand? Ik denk het ook niet. Ik denk dat andere factoren meer wegen in de afname aan populariteit van de 10km. Met name het feit dat het gewoon niet spannend meer is. Een paar uur lang schaatsen er een handje vol schaatsers een hoop ronden en uiteindelijk wint Sven Kramer. Voor geen enkele sport is het goed als 1 persoon/team zo lang heerst.
  19. ZeeKoei

    ZeeKoei Well-Known Member

    Tel eens hoe vaak Kramer wereldkampioen of olympisch kampioen geworden is sinds 2010? Of check anders eens wie er het wereldrecord heeft? ;)

    Hij is uiteraard wel veruit de beste allrounder op de 10k.

    Ik heb trouwens op de voorbije WK's en OS heerlijk spannende 10k races gezien, met epische duels.
  20. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Het was zo'n succes in 1932 met resp. 6,6, 8 en 8 deelnemers (slechts 2 Noren, de rest Noord Amerikaan, andere Europeanen hadden er geen trek in) dat men het vier jaar later meteen weer heeft terug gedraaid.

Deel Deze Pagina