Zelf de schaatsschoen aanpassen of terug naar de winkel?

Discussie in 'Materiaal Discussie' gestart door Ronald Kramer, 13 feb 2024.

 1. Ronald Kramer

  Ronald Kramer Member

  Ik schaats nu ruim een jaar met Viking Bronze schoenen. Bij aankoop zijn die keurig aangemeten en door middel van warmte goed aan m'n voet gevormd. Na een goede maand ben ik 1 keer terug geweest om een plek in de schoen iets aan te passen. Daarna haast een jaar geschaatst zonder enig probleem.

  Op dit moment is het echter zo dat ik als laatste een drukpunt aan de binnenzijde van de linkervoet aan de bovenkant van de enkelknop heb. Op zich vind ik het dus vreemd dat ik na een jaar probleemloos schaatsen en uiteindelijk krijg van een drukpunt. Komt zoiets vaak vaker voor?
  En kan ik daar zelf wat aan doen door middel van verwarming en afkoelen en zo het drukpunt aanpassen, of is het verstandig om hiermee naar de winkel te gaan?
 2. senior

  senior Member

  Ik zou er zelf niet mee aan de gang gaan en er mee terug gaan. Maar dan: wie ben ik ?
  Ronald Kramer vindt dit leuk.
 3. SchaatsDaan

  SchaatsDaan Active Member

  Ik heb vaak geprobeerd zelf met een föhn/verbrander de schoen te verwarmen om een drukpunt weg te werken. Mijn ervaring is dat naar de winkel gaan het sneller en beter oplost ;). Succes!

  Verstuurd vanaf mijn Redmi Note 9 Pro met Tapatalk
  JJS en Ronald Kramer vinden dit leuk.
 4. ReneW

  ReneW Active Member

  Het zou me niet verbazen dat je techniek is verbeterd waardoor je rechterop bent komen te te staan. Daardoor misschien een ander knelpunt dan eerder. Daar kan je rustig mee terug gaan.
  Ronald Kramer vindt dit leuk.
 5. JJS

  JJS Active Member

  De handeling ziet er idd niet ingewikkeld uit maar een beetje fatsoenlijke winkel doet dat graag voor je als service. Die mensen hebben er meer ervaring mee en lossen het doelgerichter op. Daarnaast, als zij het verkloten mogen zij het oplossen als je het zelf verkloot is het jouw probleem.
  Ronald Kramer vindt dit leuk.
 6. Ronald Kramer

  Ronald Kramer Member

  Dat m'n techniek verbeterd is staat buiten kijf. Waar ik vorig jaar voor een rondje niet onder de minuut kwam, schaats ik op dit moment redelijk comfortabel rondjes 46-47 seconden.
  MJK en ReneW vinden dit leuk.
 7. ReneW

  ReneW Active Member

  Goed bezig! Lekker door trainen dan gaat daar nog wel een aantal seconden af.

Deel Deze Pagina