Zaterdag 8 januari Free-skate Toertocht op FlevOnice

Discussie in 'Marathon' gestart door Sjoerd, 31 dec 2010.

 1. Sjoerd

  Sjoerd Active Member

  A.s zaterdag 8 januari vindt er voor de 2e keer dit seizoen een Toertocht plaats op FlevOnice.
  Martien Pater, vanaf het allereerste begin betrokken bij de organisatie van de Toertochten op FlevOnice is met zijn bedrijf Free-skate sponsor van deze Toertocht.
  Hij zal persoonlijk om 7.00 uur het startschot lossen voor de tocht over maximaal 200 kilometer.
  Omdat de tocht met opzet op zaterdag wordt gehouden is dit een unieke kans voor gezinnen om samen een keer een tocht te rijden op deze bijzondere 5 kilometer (kunst) ijsbaan in de Flevopolder. Voor elke afstand, die wordt gereden, wordt er een medaille uitgereikt.
  Bij de Toertocht zullen uiteraard de Stempelpost, de Koek en Zopie en het Dweilorkest niet ontbreken
  Voor degenen, die zich voorbereiden op de diverse Toertochten in Oostenrijk, Zweden, Italie en Canada is dit een mooie testrit om te kijken hoe het met de conditie zit.
  Wie er in slaagt om op 8 januari de 200 kilometer uit te reiken, wordt de trotse bezitter van een unieke handgeschilderde tegel met een abeelding van een schaatser en de 200 km prestatie.

  Meer informatie over de tocht is te vinden op de website van FlevOnice.
 2. knikker

  knikker New Member

  Vandaag weer een goed georganiseerde toertocht gehad. De opkomst viel, mede door de weersvoorspelling, wat tegen. De 200 km trok zo'n 60 deelnemers, de overige categoriën waren beter bezet maar minder dan voorgaande tochten. De weersvoorspelling kwam uit. Tien graden, regenbuien en een aantrekkende wind die zelfs even 7 Bft door de polder heen joeg. Maar de 5 tot 6 Bft die voortdurend uit het Zuid Westen kwam maakte het zwaar. Door de hoge temperatuur en de wind was de baan voorzien van een laagje water. Niet fijn om er in te vallen maar wel goed voor de glijfactor. Ondanks de zware omstandigheden is het baanrecord weer aangescherpt. André Klompmaker zette een tijd neer van 6 uur en 51 minuten, een geweldige prestatie. In de loop van de dag dunde het deelnemersveld al behoorlijk uit. Toch waren er nog een aantal bikkels die ondanks alles de 200 km wilden volbrengen. Om half vijf waren er nog een tiental deelnemers aan hun laatste kilometers bezig. Volgende tocht is op 19 februari. Start om 08.00 uur !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! De week erop nogmaals de kans voor de 200 km in de IJsstrijd.
 3. Sjoerd

  Sjoerd Active Member

  Ik heb ook meegereden, zij het lang niet zo ver. Petje af voor de 200 km rijders. Het was echt zwaar. Vallen (meerdere keren zien gebeuren) was ook gelijk uitvallen want je was direct doornat.
 4. knikker

  knikker New Member

  Ik heb er ook een aantal onderuit zien gaan, en ja gelijk doornat. Een aantal weken geleden hadden we een sneeuwstorm op Flevonice, die dag deed denken aan de tocht der tochten van 1963. Vandaag was het te vergelijken met het NK van 1993 in Maasland waarbij Hulzebosch en Kromkamp sr met snorkels en duikbrillen op vochten om de overwinning.
 5. Sjoerd

  Sjoerd Active Member

  Parcoursrecord bij Freeskate Toertocht op FlevOnice.

  Hierbij nog het persbericht namens de organisatie:

 6. bantega

  bantega Member

  Donderdagavond zat ik me nog af te vragen; met korte mouwen schaatsen?? Regenjas mee? Conditioneel voelde ik me niet super, maar ja gewoon proberen en zien waar ik zou eindigen. En... het eindigde vrijdagmorgen met griep :( . Respect voor die vijf die hem hebben uitgereden. Half februari hoop ik er wél bij te zijn.
 7. knikker

  knikker New Member

  Het waren er niet veel maar wel meer dan vijf rijders die e 200 km volbrachten hoor !!
  En anders dan aangegeven op de site van Flevonice begint de toertocht van 19 Februari pas om 08.30 uur !!!!!! Kunnen we ook nog eens uitslapen. Voor de mensen die van ver moeten komen is dit natuurlijk wel goed nieuws.
 8. Mcat

  Mcat Well-Known Member

  Knikker gefeliciteerd met je 3e plaats!
 9. knikker

  knikker New Member

  Bedankt. Hoewel als eerste terug zijn het leukste is was deze ook wel apart. 100 km kopgroep en vervolgens 100 km solo en als derde binnen komen, mentaal zit het dus wel goed. :D

Deel Deze Pagina