WK Afstanden 22-25 maart 2012

Discussie in 'Lange baan' gestart door cybermier, 2 dec 2011.

 1. dedeut

  dedeut Well-Known Member

  Ik heb Mo voorspeld op de 1000. Hij staat er vaak op de beslissende momenten en je zag dat hij de laatste weken steeds beter werd. Hij zat in Berlijn nog maar 0.13 achter de winnaar. Daarom vond ik het opvallend dat niemand anders hem heeft gespeeld in de VSS (net als SH Lee op de 500 dames trouwens, die zat tweemaal maar een paar hondersten van Jing in Berlijn en ook zij heeft reeds bewezen te kunnen pieken).

  Aan de andere kant, ik hoor vandaag van Hersman dat de meeste Koreanen pas gisteren zijn aangekomen. Dat doet wel af aan hun kansen natuurlijk.
 2. dedeut

  dedeut Well-Known Member

  Het blijkt wel weer hoe serieus Nederlanders de TP nemen:

 3. naomie70

  naomie70 Active Member

  Ja beetje jammer idd... heb wel het idee dat de mannen het serieuzer nemen dan de dames..
 4. Danielle

  Danielle Well-Known Member

  De meeste mensen werken op donderdag gewoon. En 35 euro voor 2 afstanden is gewoon heel duur, zeker als je van plan bent de rest van het weekend ook te gaan. Een heel weekend staanplaatsen kost 150 euro (met service kosten, omdat je zo vriendelijk bent alles zelf uit te printen). Dan begrijp ik wel dat je een dag laat schieten.

  En ja, dat is haar man inderdaad.
 5. Lisan

  Lisan Well-Known Member Medewerker

  Woensdagavond liep er een mevrouwtje vanuit de KNSB denk ik, gratis kaarten uit te delen in Holland House. Er was alleen geen kip. Dus heeft ze een groep Heerenvensupporters ook maar wat gratis gegeven en verder iedere willekeurige voorbijganger. Dat is toch waanzin. Extra zuur als je dat ziet terwijl je wel geld heb neergelegd. Doe het dan via een leuke actie met de lokale winkeliers maar ga ze niet willekeurig op straat uit delen. Dat is echt het toppunt van triestheid om een vol Thialf te krijgen.
 6. Danou

  Danou Active Member

  Voordeel dat Kramer in de laatste rit rijdt. Ook een voordeel voor Jan, die vaak goede tijden rijdt tegen Sven.

  Wel blij dat Wust en Nesbitt niet tegen elkaar rijden. Ik vrees een beetje dat Valkenburg volledig weg wordt geblazen door Nesbitt.
 7. seppe

  seppe Active Member

  Al die afzeggingen, een slechte zaak toch wel. Onze "tweede" schaatsbelg Ferre Spruyt staat op 1 plek van deelname aan de 5K, het eventuele enige goede nieuws wat mij betreft door de afzeggingen :lol:
  Denken jullie niet dat de WK Afstanden wat meer gespreid zouden moeten zijn? Veel rijders/rijdsters kunnen/konden zich plaatsen op bv 1500-5000-10000(3000). Dat betekent 3 dagen op rij je absolute top proberen halen. Als je dan 1 afstand laat vallen, lijkt mij dat een zeer verstandige keuze. Een keuze die vooral de vrouwen maken precies :)
 8. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  wel zonde dat Sablikova de 1500m niet rijdt. Een medaille zat er zeker in, gezien de manier hoe ze de 3km heeft gereden.
 9. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Van de andere kant bekeken, voor de supporters is het leuker om drie volle dagen te hebben en niet op donderdag voor twee wedstrijdjes naar Thialf te moeten rijden.

  Zomaar een gedachte, combineer een WK senioren met een WK junioren. Lekker lang programma.
 10. LeeMoZovski

  LeeMoZovski Well-Known Member

  Volgens mij zijn alleen de junioren Do-Young Park en Hyun-Yung Kim 1,5 dag voor gisteren aangekomen in NL. Dat had Erik Bouman namens Jong Oranje gemeld. De rest van het Koreaanse team is denk ik wel gewoon veel langer in Europa want die waren immers ook al allemaal aanwezig in Berlijn. Zoiets zei Hersman zelf ook al, hij noemde daarbij alleen Mo en KHLee, maar bedoelde denk ik het hele team muv DYPark en HYKim.

  Ik kan me gewoon echt niet voorstellen dat de Koreanen hun topschaatsers en TP-medaillekandidaten op zondag 11 maart of maandag 12 maart in het vliegtuig naar Korea hebben gepropt om ze daarna vervolgens pakweg 9 dagen later weer helemaal terug te vliegen. Tweemaal circa 13 uur in het vliegtuig naar de andere kant vd wereld reizen om ... ja om wat? Een enorme en compleet onoverwinnelijke jetlag op te bouwen?

  Dat klinkt tamelijk absurd en nou niet bepaald bevorderlijk voor de prestaties. Zie Park, die reed de laatste maanden altijd betere 3km's dan Kim, maar was nu net iets langzamer.

  Nee, ik denk dat Mo, Sang-Hwa Lee en wellicht ook die dekselse Kyu-Hyuk Lee behoorlijk op scherp staan. Mo heb ik niet overwogen op de 1000 omdat ie die afstand simpelweg nog nooit heeft weten te winnen, ook al zit dat er echt wel in. Misschien vandaag al wel ... hij heeft met de laatste binnenbocht en Koskela als tegenstander een perfecte loting, als gekke Pekka ditmaal tenminste wel gewoon normaal doet.

  Sang-Hwa Lee heb ik wel overwogen te voorspellen want die kan Yu zeker kloppen, maar dan moet ze echt wel twee keer 100% top zijn en Yu die 100% niet benaderen. Ik zou het persoonlijk leuker vinden als deze twee dames de komende jaren de prijzen een beetje gaan verdelen. De 500 meter dames kan na de behoorlijk voorspelbare (en dus niet zo interessante) jaren Wolf eindelijk wel eens wat spanning en strijd gebruiken.
 11. Cindy

  Cindy New Member

  Is er iemand die een link weet zodat ik het WK in het buitenland kan kijken, want sportlemon heeft geen link, isu skating channel en de nos doen het niet....
 12. cybermier

  cybermier New Member

  ga nu naar Thialf met de auto. Autootje parkeren in woonwijk. Zitplaats op West Vak L Rij 1 steoltje 5.
  Dus Heb mooi zicht op de rijders op de 1000m en 5000m.

  Voorspelling: 1000m Groothuis, 1500m Wust, 5000m Kramer.
 13. seppe

  seppe Active Member

  Kans is blijkbaar groot (90% volgens zijn coach) dat Brian Hansen de 5000 meter niet rijdt. Hierdoor zou Ferre Spruyt aan de start komen. Mogelijks 2 Belgen dus op de 5K 8) Bron: F. Spruyt
 14. Passion-for-Skating

  Passion-for-Skating Well-Known Member

  zou ook kunnen zijn dat de Koreanen pas laat zijn aangereisd naar Heerenveen, en bijvoorbeeld in Berlijn gebleven zijn, of via een weekje Inzell/Erfurt naar Heerenveen gekomen zijn. Het feit dat ze niet in Heerenveen waren betekent niet automatisch dat ze dus in Korea zaten.

  Anyways, heb er wel weer zin in en ben er klaar voor. Dit wordt een mooie sportmiddag/avond. Nu wel uitverkocht dus!
 15. Passion-for-Skating

  Passion-for-Skating Well-Known Member


  Spruyt rijdt de 5k
 16. seppe

  seppe Active Member

  Inderdaad :) Niice
 17. Passion-for-Skating

  Passion-for-Skating Well-Known Member

  en ook Bokko meldt zich af voor de 5km.. er blijft weinig meer over
 18. seppe

  seppe Active Member

  Ai ai ai, 23 deelnemers dus? En 21 bij de vrouwen dadelijk. Lijkt mij vrij duidelijk dat er iets moet veranderen met het programma/duur van het tornooi. Toeschouwers plezieren is 1 ding, maar met afhakende toppers plezier je niemand.
 19. sojong

  sojong Member

  we zijn weer begonnen. kijken hoe davis, nuis, groothuis en misschien toch weer morrison uit hun slof schieten
 20. sojong

  sojong Member

  wel erg jammer van al die afzeggingen.

Deel Deze Pagina