WK Afstanden 22-25 maart 2012

Discussie in 'Lange baan' gestart door cybermier, 2 dec 2011.

 1. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Nu ik nog eens terugkijk naar de uitslag van de 1500 meter valt me pas op hoe dicht alles bij elkaar zat. Ook de twee Polen en een Fransman zaten nog binnen 0,7 seconden van de winnaar.
 2. Basje

  Basje Active Member

  Enigste bij wie ik zoiets wel eens heb gezien waren Grodum (28.3-28.1-28.5 als ik me het goed herriner) en Fabris (26.4-26.6-26.6 in SLC en zijn pr op de 1000m in 25.8-25.7) Verbaas me erover dat dat kan op zo'n hoog niveau.
 3. sojong

  sojong Member

  Over ergernissen gesproken: die verslaggever van schaatsen.nl. iedere keer als ik een interview met een buitenlandse schaatser terugkijk dan begint hij over de Nederlanders. ook als diegene net gewonnen heeft. Opzich snap ik dat wel omdat het een Hollander is, maar hij doet het steeds weer. Begint een beetje vervelend te worden, in mijn ogen. Sta gewoon stil bij de goede prestatie van de sporter.
  Zo, dat is eruit. Morgen weer puur en positief genieten van het mooie schaatsen en het mooie weer. :)
 4. Tristan

  Tristan New Member

  Wegens omstandigheden heb ik 4 kaartjes voor Zaterdag 24 Maart te koop, STAANPLAATS NOORD.

  Gekocht voor €35,- per stuk. Doe een mooi bod en je hebt een zaterdag met een geweldige sfeer!
 5. naomie70

  naomie70 Active Member

 6. Basje

  Basje Active Member

  Jammer. Kan die het nog op safe spelen als het meezit, in ieder geval dan maar hopen dat Blokhuysen des Blokhuysens hard start en zo hard rijdt dat Kramer ook wel hard weg moet. Had Sven liever de tijd zien neerzetten dan richten op een tijd.
 7. naomie70

  naomie70 Active Member


  Noujah, Bob de Jong kan ook zo'n scherpe en goede tijd neerzetten dat Kramer en Blokhuijsen zich er helemaal op kapot rijden. Dat zou wel kunnen. Maar ja, het is natuurlijk altijd lekker als je de laatste rit loot idd.
 8. De Keizer

  De Keizer Well-Known Member

  In de top vandaag echt een hoog niveau gegeven de omstandigheden. Morrison reed echt aggresief naar de winst. En Sablikova rijdt echt super. Die wint de 5km ook wel. Zilver zal dan ook wel voor Beckert zijn en Pechstein kan het brons meenemen.
 9. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Een enorme regen van afzeggingen van op de 1500 meter dames van morgen. De complete reservelijst mag starten en dan nog zijn er maar 21 ipv. 24 vrouwen!

  Angermüller heeft een blessure.
  Sáblíková en Pechstein richten zich blijkbaar op de 5000 van zaterdag.
  Stayoreanen Kim Bo-reum en Park Do-yeong worden vervangen door hun landgenotes Noh Seon-yeong en Lee Ju-youn (van de reservelijst).
  Sprinters Kodaira, Richardson en Bowe concentreren zich blijkbaar op de 1000 en 500.
  Chinezen Dong Feifei en Wang Fei stonden reserve, maar starten niet (Wang is zelfs gestopt dacht ik).

  Wie wel starten zijn de nummers 5 en 6 van de reservelijst en dat zijn (let op Lisan!) Katarzyna Woźniak en Luiza Złotkowska.
 10. Koen

  Koen Well-Known Member

  vandaag laatste keer Thialf van het jaar. stonden op Noord. maar jeetje was was het leeg. waar wij stonden alleen mensen bij de boarding en verder niemand.
  had ik niet verwacht voor WK afstanden. maar ik hoor morgen en zaterdag uitverkocht dus dat is mooi.
  feesttent groot genoeg voor groepje van 50 personen hooguit.
  over het schaatsen hoef ik het niet te hebben, want pagina's genoeg al
  iemand verstand van Pechstein en haar omgeving. voor ons stond aan het ijs een man met die beruchte vlag met Thailf bedankt, bij elke ronde riep hij naar Claudia en hij was ook erg nerveus. haar man?
 11. ZeeKoei

  ZeeKoei Well-Known Member

  jammer voor sabli dat ze zo weinig wedstrijden kan rijden op hooglandbanen genre Calgary en SLC, dit jaar noppes niks, en volgend jaar ook niet dacht ik, en in olympisch 2014 wellicht ook niet?

  anders zou dan record van Klassen vroeg of laat wel sneuvelen
 12. ZeeKoei

  ZeeKoei Well-Known Member

  doe mij maar een Davisje dan 8)
 13. Joanne

  Joanne Member

  Ik ben benieuwd naar de 1500m morgen. Jammer dat Wust in de binnenbaan start, maar Nesbitt gelukkig ook.
  Ik denk dat Davis de 1000m wint en Nuis tweede wordt.
  En Kramer wint de 5 km. Misschien wordt het wel een Nederlands podium als hij Blokhuijsen mee kan nemen..
 14. Sidekick

  Sidekick Well-Known Member

  Het blijft lastig om De Jong goed in te schatten, in mijn optiek. Hij was vaak erg goed de afgelopen 2 seizoenen, maar ik heb telkens het vermoeden dat zijn goede gevoel opeens weg kan zijn. Mijn voorspelling is dat De Jong niet op het podium komt, en Blokhuijsen wel.
 15. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Ter vergelijking, bij de 1000 meter mannen starten alleen Silovs (studie las ik geloof ik) en Kato (kansloos op de 1000) niet, waardoor Hvammen en Lorentzen mogen starten. Bij de 5000 meter mannen starten Lee (nummer 2 van OS én van WK vorig jaar), Davis en Silovs niet. Profiteren doen Szymanski, Giroux en Cieslak. Bij de 3000 meter vrouwen vandaag waren er afzeggingen van Njåtun, Nesbitt (vervangen door Garrido), Lobisjeva en Noh. Profiterende reserves waren Hemmer, Wozniak en Lamb. Bij de 1500 meter mannen vandaag, startte (opnieuw) Silovs niet, waardoor Cieslak mocht starten.

  Ook Matteo Anesi startte vandaag niet op de 1500 (profiteur: Beckert). Weet iemand waarom Anesi niet is gestart? Hij was deze week namelijk wel in Heerenveen! Is hij misschien in Wijckel met zakken ijs aan het sjouwen?
 16. Lisan

  Lisan Well-Known Member Medewerker

  Ik heb ineens 5 Polen i.p.v. 1 Poolse morgen aan de start staan.
  Het allergrappigste is dat formeel gezien Chmura zou mogen rijden maar deze zit in Polen (was voorzien) dus Cieslak werd de 2e Poolse reserve. Bij de dames dus ook Wozniak en Zlotkowska op de 1500 meter. Dat had ik echt niet verwacht.

  Anesi is er niet. Nenzi is er alleen.
 17. Passion-for-Skating

  Passion-for-Skating Well-Known Member

  Anesi had wat blessure leed en is ergens in december of begin januari, zelfverklaard, klaar geweest met het seizoen. dat hij in Heerenveen is, is dan misschien niet zo gek, als je vriendin om de hoek woont.
 18. Lisan

  Lisan Well-Known Member Medewerker

  Mooie dag gehad vandaag. Morrisson is toch zo'n verrassende winnaar! Wel echt leuk voor hem. Goed gepiekt!! En Sablikova niet verrassend winnaar.

  Ik ben erg blij met Bródka, Czerwonka en Niedzwiedzki. Die laatste twee hadden hun familie mee en de vader van Czerwonka was weer goed in beeld na de race van zijn dochter. Overigens had Bródka met een DQ van Davis volgens mij een sportbeurs kunnen krijgen in Polen want dan had hij top 8 genoteerd. Nu wordt hij dat toch wel met de ploegenachtervolging zondag dus krijgt ie sowieso het geld maar das een van de voorwaarden om in aanmerking te komen voor sponsering in Polen, maar toch het was mooi meegenomen als ie zichzelf extra had kunnen bewijzen. Mijn slogan is overigens:"Bródka on fire"; in zijn "vrije" tijd is hij brandweerman van beroep ;)
 19. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Ik tel al 6 Polen die mogen starten van de reservelijst Cieslak (1500); Cieslak, Szymanski (5000); Wozniak, Zlotkowska (1500); Wozniak (3000).

  Gelukkig is er op internet een meldpunt waar je die Oost-Europese profiteurs die onze startplaatsen komen inpikken kan aangeven. :lol:
 20. Lisan

  Lisan Well-Known Member Medewerker

  Ik had het alleen over morgen dat er 5 ipv 1 aan de start staan ;) Dan rijden Cieslak, Szymanski, Zlotkowsa, Czerwonka en Wozniak. Aanvankelijk zou alleen Czerwonka rijden. Alhoewel ik al sinds de worldcup in Heerenveen wist dat Szymanski zou mogen starten.

  Leuk: Artur Was heeft als enige 2 pagina's in het programmaboekje :D Daar heb ik wel 3 euro voor over.

  *negeert opmerking over het meldpunt.*

Deel Deze Pagina