Welke schaatsen

Discussie in 'Techniek & training' gestart door hansie198601, 25 nov 2013.

 1. hansie198601

  hansie198601 New Member

  Hallo zal me eerst even netje voorstellen

  Hans
  27 jaar
  Kom uit Overijssel

  Na altijd te hebben geschaatst in mijn jeugd heb ik een ongeval gehad te weten heup gebroken. Nu wou ik vorig jaar gaan schaatsen maar ik bakte er niks meer van scheef op de schoenen bang om te vallen. Nu weet ik dat ik over dat vallen gewoon heen moet stappen.

  Ik had altijd van die combinoren maar die passen me niet meer. Nu lees ik steeds vaker berichten over de thermoplastische schoen. Is dit een aanvulling op mijn probleem van wat ik denk een zwak enkel ( Ik ben dit al wel volop aan het trainen) Ik zag namelijk een mooie nieuwe set te koop van Maple klap of niet zit ik nog over te dubben

  Alvast bedankt voor jullie reacties

  M.V.G Hans
 2. yoda

  yoda Member

  ga naar een schaats winkel een goede hengelo (ov)
 3. blipman17

  blipman17 New Member

  ik zou nee zeggen tegen thermoplastische schoenen omdat die bij wijze van spreken een beter contact geven tussen je voet en je ijzer. ze zorgen niet voor stevigheid in je enkel. je kan het altijd proberen om op conventionele noren te gaan schaatsen, maar dat zou je niet helpen. daarbij komt er ook nog dat thermoplastische schoenen een iets groter prijskaartje hebben.
 4. Schaatstinus

  Schaatstinus Active Member

  Advies: Er zijn schaats speciaalzaken die je de mogelijkheid bieden om verschillende schaatsen uit te proberen.
 5. schaatsbart

  schaatsbart Member

  Nou hans kan me alles voorstellen na zo,n ongeluk dat het niet meevalt, en het element angst is logisch.
  Ik heb ook steeds meer de neiging om het begrip zwakke enkels te relativeren, ongetrainde enkels ok, maar wat is zwak!! Op zich zijn thermoplastische schoenen heerlijk, als ze idd goed zitten, maar met een belabberde techniek wordt het waarschijnlijk een tegenvaller. Aanbiedingen zijn er volgend jaar ook, dta moet je motief niet zijn, zou ik adviseren, en ga vooral voor een schoen die goed voelt, bij een goede zaak; tweede handsjes hebben die vaak ook!
 6. willemw

  willemw New Member

  Als het geen mechanisch probleem is, wat je aan je breuk hebt overgehouden, lijkt het me de angst om te vallen. Dat maakt alle schaatsen moeilijk en los je niet op met een stel goede schaatsen. Maar misschien heb je wel wat aan onderkleding met heupbescherming. Sowieso handig, want het is nooit prettig om op je heup te knallen, maar in jouw geval lijkt het me best een steun in de rug te kunnen betekenen:
  http://www.janvanderhoorn.nl/besche...bescherming/mc-david-heupbeschermshorts-wrap/

Deel Deze Pagina