welke ijzers onder raps ampere skeelers?

Discussie in 'Materiaal Discussie' gestart door scheveschaats, 7 jan 2010.

 1. scheveschaats

  scheveschaats New Member

  Beste forummers,

  Ik heb Ampere-skeelers van Raps. Ik heb de skeelers in 2001 of 2002 gekocht. Ik geloof dat hieronder ook ijzers kunnen. Kan iemand mij vertellen wat voor ijzers ik hiervoor kan kopen? Moeten het per se Raps ijzers zijn? Moeten het specifieke ijzers zijn voor het Ampere-model? Maakt de schoenmaat uit en zo ja, moet het de exacte maat zijn of is er een ijzer voor bijvoorbeeld maat 38-42? Hoeveel kosten zulke ijzers ongeveer? En heeft iedere (schaats-)sportzaak deze ijzers op voorraad? Het gebruik zal hoogst zelden zijn en zeker niet fanatiek; een enkel keertje een klein rondje schaatsen. Waar doe ik het beste aan?
  Alvast hartelijk bedankt voor advies!

  Roxanne
 2. ducatif1

  ducatif1 Member

  Raps Ampere heeft en zg steekmaat van 16,5 cm.
  Ga naar een goede schaatswinkel toe met je schoenen en laat je daar effe een goed schaats onderstel eronder zetten.
 3. spietjuh

  spietjuh New Member

  Ik heb Herz schoenen van RAPS, volgens mij is dat één model verder, ik heb er Mogema NSX ijzers onder, past goed op elkaar en goed af te stellen voor een hobby-ist (Nederlands?)
 4. scheveschaats

  scheveschaats New Member

  Bedankt voor het advies!
  Ik heb ook even bij de sportzaak geinformeerd en ik vind de ijzers toch wat te veel kosten voor die enkele keer dat ik ze zal gebruiken. Ik kies toch maar voor Easy Glidertjes waarschijnlijk. Misschien in de toekomst een keer ijzers onder mijn Raps, ik weet nu in elk geval wat er onder past.

  Groeten, Roxanne

Deel Deze Pagina