Vogelplas

Discussie in '2010-2011' gestart door Anonymous, 4 dec 2010.

 1. Anonymous

  Anonymous Guest

  Tot mijn stomme verbazing werd er aan de noordkant een baan geveegd door iemand van ijsclub Stompwijk. Het bloed kruipt, waar het niet gaan kan en op deze vorstige decemberdag bond ik mijn ijzers weer onder en reed de geveegde baan van een kilometer lengte 10 keer, met af en toe een uitstapje naar de vogelkijkhut.
  In het midden was het ijs matig, aan de kant van de Kniplaan was het prima.
 2. WouterB

  WouterB Member

  Je kan zelfs helemaal rond. Vanmorgen (vrijdag) moest je dan wel even klunen bij de vogelhut.

  Het ijs in het niet geveegde gedeelte is slecht tot matig. Geveegde gedeelte is naar mijn mening (in vergelijking met de afgelopen jaren op de Vogelplas) matig tot redelijk.

  Al met al hield ik het door de matige kwaliteit van het ijs na één keer helemaal rond en een keer of 5 heen en weer op het geveegde stuk tot de vogelhut voor gezien.

  Kortom, eigenlijk geen aanrader. Maar als je in de buurt van Leiden woont en toch nog even in de buurt op natuurijs wil staan dan kun je er naartoe gaan, maar verwacht er niet teveel van. (De geveegde baan is inmiddels weer ondergesneeuwd)
 3. danos

  danos New Member

  En het rondje Vogelplas van ruim 2 km kan ook weer helemaal. Overall redelijk ijs met hier en daar wat hobbels maar ook lekker glijden.
  Alle sneeuw is weg en dikte ok.
 4. casselt

  casselt New Member

  kan dat nu nog? ik bedoel het dooit als de malle, ik woon zelf in voorschoten en bij de sloot bij mij krimpt het ijs volgens mij nog steeds :p
  lijkt me niet erg veilig

Deel Deze Pagina