Van combinoren naar klapschaatsen

Discussie in 'Materiaal Discussie' gestart door ninepiny, 5 dec 2010.

 1. ninepiny

  ninepiny New Member

  Ik heb dit jaar powerslide skeelers gekregen. Ik wilde graag beter schaatsen en heb daarom deze zomer veel geskeelert. Nou ben ik de afgelopen dagen een paar keer te schaatsen geweest, alleen ging het niet zo goed als ik verwachtte, terwijl ik weet dat ik veel beter kan. Maar ik denk dat dat door mijn schaatsen komt, dat zijn gewone combinoren en op mijn skeelers zit een andere schoen waar ik aan gewent ben. Nu wil ik een onderstel kopen voor onder die schoen, maar kan ik meteen klapschaatsen kopen, of gewoon vaste ijzers? Want als ik eerst een jaar op vaste ijzers ga schaatsen en later wel klappers wil, dan kan ik ze beter meteen kopen.
 2. perseus

  perseus New Member

  Als je veel wilt schaatsen (ook op de kunstijsbaan) dan ligt een keuze voor klappers wellicht voor de hand. Echter, wat voor skeelerschoen heb je? een mooie thermoplastische schoen of een carbonnen kuipje? of wellicht een softboot of een soort combinoorschoen?

  Een goedkoop klapsetje kost al snel rond de 250 euro (maple blizzard, ik rijd er met veel plezier op) terwijl het fila vaste buisje met verstelbare montage afstand voor slechts 100 euro te verkrijgen is bij skatedump. Geld speelt dus helaas ook absoluut een rol en je buizen moeten eigenlijk wel een beetje in verhouding tot je schoen blijven. (tenzij je van plan bent op termijn ook weer duurdere skeelerschoenen te kopen.) tot slot: niet alle (klap)schaatsbuizen passen zomaar onder skeelerschoenen .

  Ik heb maar een tip: laat je goed informeren door je specialist.
 3. casselt

  casselt New Member

  misschien kan je eerst beter een paar keer op gewone noren oefenen. de overstap van combinoren naar klappers is erg groot. want bij combinoren gebruik je geen/nauwelijks de spieren in je enkels, misschien is het verstandig om eerst een paar keer te oefenen op gewone (vaste) noren om te kijken hoe dat gaat. I.p.v overhaast dure klappers kopen.
  je kan om te proberen ook gewoon klappers van iemand lenen of huren als het kan.
 4. Rinus

  Rinus Member

  @ Casselt: volgens mij wil de TS zijn/haar skeelerschoenen van ijzers voorzien. Volgens mij zit het dan met de steun en het daaraan wennen wel goed. Skeeleren geeft in principe veel meer belasting dan schaatsen. De balans ligt wel ietsje gevoeliger bij schaatsen, maar wennen aan die 'lage schoen' zal dus wel meevallen denk ik.

  Je zou direct klappers kunnen kopen en eerst nog even vaste potten ertussen zetten, om niet direct je techniek te vern**ken. Mocht je overtuigd zijn van je techniek, koop dan gewoon lekker direct klappers.

  Succes!

Deel Deze Pagina