tweede schaatsseizoen!

Discussie in 'Materiaal Discussie' gestart door GerbenB, 29 sep 2011.

 1. GerbenB

  GerbenB New Member

  Hoi Forum!

  Vorig jaar ben ik met veel plezier begonnen met schaatsen en dat ging ook supergoed! 2x per week stond ik op de ijzers en ik pakte het aardig snel op. Echter heb ik vorige jaar het hele seizoen op lage noren gestaan. Aan het einde van het seizoen werd mij dan ook aangeraden wat nieuws te gaan zoeken voor het volgende seizoen.

  Natuurlijk, student als ik ben, stel ik dit weer uit tot het ├ęcht moet....

  Nu wil ik graag weten wat jullie adviseren voor iemand met 1 jaar schaatservaring, (0 wedstrijdervaring). Nu moeten jullie natuurlijk meer weten over mijn niveau om te kunnen adviseren. Laten we het erop houden dat ik pootje over nu redelijk diep zittend kan, en soms al een beetje de valbeweging in me slag krijg. Erg hard ga ik nog niet, en lang volhouden doe ik ookal niet :)

  Kan ik beter nog even vaste potten houden en op hoge noren gaan, of kan ik beter gelijk voor een klapset gaan? En in beide gevallen, welke schaats/schoenen/klapset is aan te raden? Ik zie namelijk niet helemaal het verschil tussen de schaatsen van $400 en die van $1000. Vandaar...
 2. Trece

  Trece New Member

  Hallo Gerben.

  Ik heb vorig jaar ook de overstap gemaakt op een harde schoen. Deze heb ik via marktplaats gekocht (daar is aanbod goenoeg!) omdat ik net als jij niet al teveel geld te besteden had. Dit was een vikingschoen en deze heb ik bij een schaatsspeciaalzaak voor een paar centen themoplastisch naar m'n voet laten zetten. Let wel op dat je schaatsen ongeveer een maat kleiner koopt dan je schoenmaat, ik heb normaal maat 41, m'n vikingschoen is 40. Deze schaatsen hadden vaste ijzers, voor een beginnend schaatser het beste denk ik, omdat je dan eerst goed de techniek de baas wordt. In jouw geval weet ik niet of je er al aan toe bent om klappers te komen. kan natuurlijk je techniek niet zien maar gelukkig ben ik zelf ook niet zo'n technicus op het ijs. Bij dezelfde schaatswinkel kan je waarschijnlijk ook wel het eerste klapsetje van viking tweedehands aanschaffen voor een klein bedrag. Deze passen gewoon onder je harde schoen van viking. Dan kan je altijd zien of het wat voor je is, en bevalt het niet dan ben je niet zoveel geld kwijt en monteer je gemakkelijk weer je vaste buizen onder je schaatsen. Mijn bevallen de klappers geweldig! bochten lopen gaat veel makkelijker en kan veel beter meekomen met de andere mannen. Je hebt namelijk een veel langere afzet. Maar dat is natuurlijk een persoonlijke ervaring en dat moet je voor je zelf uitvinden.

  In ieder geval succes ermee,

  Laat je even weten wat het geworden is?
 3. schaatsbart

  schaatsbart Member

  Hoi Gerben, je kunt eens wat mensen op de baan aanspreken; altijd een leuk onderwerp, en zeker als je iemand een complimentje maakt, zo van goh , man mooie schoen is dat.... zijn dat van die hardethermos, wat is eigenlijk het voordeel ervan etc.
  Ik dacht dat raps inmiddels een aardige lijn thermoschaatsen heeft, en ijzers die niet gek zijn , en voor de helft van de prijs van viking.
  verder hoor ik dat je erg enthousiast bent; veel schaatst, das een goede reden voor een beetje investering, koop gerust klappers, kan geen reden bedenken waarom niet, anno 2011

Deel Deze Pagina