Transfer topic 2016/2017

Discussie in 'Lange baan' gestart door Elina, 14 feb 2016.

 1. kwani

  kwani Member

  Volgens mij moet je Koen Verweij niet eens in je schaatsploeg willen op dit moment. Verweij is een sporter met veel talent, maar laat zich teveel afleiden door andere zaken. Slecht voor de mentaliteit binnen een ploeg, dat beïnvloed andere rijders. Mentaal sterke rijders kunnen hiermee omgaan, rijders die minder leip zijn in hun gedachten over topsport niet. Dan krijg je taferelen als bij Corendon destijds.

  Ik vind het mooi dat Blokhuijsen een ploeg heeft. Sympathieke jongen met een goeie kop erop. Dat het enige tijd terug allemaal niet zo lekker liep heeft er denk ik ook mee te maken gehad dat hij niet zo goed begrepen werd. Maar Blokhuijsen is wel een sporter die er echt alles maar dan ook alles aan wil doen om de beste te zijn. Precies de mentaliteit die bij Verweij ontbreekt.
 2. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  Kramer had het over de lifestyle schaatsers....die hem maar in de weg stonden. Koen vind ik meer een lifestyle sporter aan het worden. Alleen de glamour, maar wilt de gevraagde arbeid en mentale focus niet opbrengen.
 3. ZeeKoei

  ZeeKoei Well-Known Member

  True true, maar is dit een Skobrevje die zich nooit meer herpakt heeft of gewoon iemand die er ff uit moest om erna weer volle bak te gaan?
  ALS ie de motivatie heeft is ie een topper die garant staat voor podiumplaatsen of meer op allround en afstand kampioenschappen, en waarom zou je die níet in je ploeg willen hebben anderhalf jaar voor de Spelen? :cool:
  EenBrabander vindt dit leuk.
 4. Eelco

  Eelco Well-Known Member

  Omdat Koen bij elke ploeg heeft aangetoond dat hij niet in het team past.
 5. kwani

  kwani Member

  Omdat het dus een risicofactor is. Er bestaat de kans dat hij het weer goed gaat doen, true, maar er is ook een hele grote kans dat hij het niet gaat waarmaken (hoeveel teams is hij niet met een beetje onvrede vertrokken?) en in dat laatste geval neemt gewoon risico's mee voor de andere sporters van je ploeg.
 6. JaapvdB

  JaapvdB Well-Known Member

 7. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  Probleem is dat Koen eigenlijk voor al z'n talent, slechts één jaar echt goed is geweest... en voor de rest alleen maar bonje en ruzie heeft veroorzaakt bij al zijn teams. één WK titel + OS zilver en meneertje ging ook al meteen sterren springen, etc... alsof hij al gearriveerd was.
 8. ZeeKoei

  ZeeKoei Well-Known Member

  allemaal waar, maar sommige sponsors zijn bereid dat risico te nemen omdat wereldtoppers nogal dun gezaaid zijn

  meneertje ging sterren springen omdat ie een burnout had en zich moeilijk lang achtereen kan motiveren, soort megadecompressie na de spelen,
  voor een sponsor kan het nu het ideale moment zijn, we komen weer aan de twee jaar dat hij er wellicht wel alles aan wil doen om goed te zijn. En dat ie overal bonje heeft laat sommige sponsors koud als hij presteert en zijzelf toch maar op korte termijn willen sponsoren, integendeel zelfs, da's net nog meer media aandacht.
 9. Taiphon

  Taiphon Member

  'Mentale kracht' in de vorm van motivatie in trainingen en bij wedstrijden, veerkracht bij tegenslagen, plus organiserend vermogen - Sven zit niet toevallig altijd in een stabiele ploeg met hoog budget...

  Inderdaad, er zijn schaatsers die qua talent en/of lichaamsbouw misschien nog wel iets beter zijn, maar het is de combinatie van fysieke en mentale kracht die succes brengt.

  Verweij is een schoolvoorbeeld van verspild fysiek talent.
 10. Mcat

  Mcat Well-Known Member

  Verweij had geen contract bij Justlease.nl Hij zat in TeamGold en mocht daarna, zonder contract, meetrainen bij Justlease.
 11. Mcat

  Mcat Well-Known Member

  WOH en Blokhuijsen hebben samen bij TVM gezeten.
 12. frederica

  frederica Active Member

  Het zou me niets verbazen als Koen naar zijn vriend Sven gaat en bij Lotto-Jumbo aansluit.
 13. Duif

  Duif Well-Known Member

  Daar kun je wel eens gelijk in hebben. Alleen zal hij niet te veel spatsies moeten hebben bij Orie en Kramer. Maar het werkt ook met Nuis, toch ook een soort van glamourboy en qua uitstraling een beetje vergelijkbaar met Verweij, dus misschien lukt het met Koen ook wel.
 14. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Ik denk dat een ploeg eerst wel eens wat resultaten wil zien van Verweij voordat ze hem op gaan nemen. Het afgelopen seizoen zou hij zijn best doen om in de tweede helft van het seizoen wat wedstrijden te rijden. Is niets van terecht gekomen.
 15. Danielle

  Danielle Well-Known Member

  @Patrick510 Wat zou er dan aan de hand kunnen zijn? De grote D?

  Ik ben het overigens niet eens met dat Verweij bewezen heeft in niet 1 ploeg te kunnen functioneren. Zeker z'n tweede periode leek erg goed te gaan.

  Ik zou hem nu ook niet in mijn ploeg hoeven. Ja, hij is een talent en hij kán hard werken, hij heeft alleen de laatste jaren niet echt laten zien dat ook echt te doen. Maar z'n focus lijkt niet echt op schaatsen te liggen nu. Zonde. Zo dichtbij het verslaan van Kramer, en het dan zo laten lopen.
 16. Danou

  Danou Active Member

  Woensdag geloof ik kreeg ik al een twitter melding dat Wouter Olde Heuvel en Blokhuijssen beide Aron Romeijn net waren gaan volgen op Twitter en nu is het bericht ook online dat hij zich bij Just Lease voegt.
 17. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  Koen & Shani in Vanilla & Chocolate team, gesponsord door Ben & Jerry's?
  Rick64, fransvanbakel en Eelco vinden dit leuk.
 18. Lisan

  Lisan Well-Known Member Medewerker

  Echt zonder ploeg zitten ze natuurlijk niet. Want in het buitenland zijn we niet zo bekend met ploegen maar veelal wel met nationale selecties en trainen in clubverband. Zo hadden Mantia en Bowe de afspraak bij Stressless te rijden maar ook gewoon vanuit de USA te mogen trainen/met de nationale selectie daar te mogen blijven trainen. Dat is voor hen natuurlijk nog steeds een optie, al zal het wel anders zijn dan vorig jaar. Swings is wat lastiger omdat hij vrij alleen is in zijn land. Erbanova kan natuurlijk terug naar Novak maar zal geen gelijkgestemden daar vinden en ook Kodaira kan terugvallen naar Japan.
 19. Elina

  Elina Well-Known Member

  jaap en leenstrafan vinden dit leuk.
 20. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Sooo.... Nauta, Achtereekte en Joling naar Hill! Die zag ik écht niet aankomen! Gaan ze dan ook skeelerwedstrijden rijden?
  Dat Leenstra traint bij de Italianen verbaast me niet heel erg, ze is immers Marrit Leenstra-Anesi.

Deel Deze Pagina