te weinig schaatsbeelden, te veel kletsen

Discussie in 'Lange baan' gestart door corzijlstra, 21 mrt 2014.

 1. corzijlstra

  corzijlstra Member

  Tegenwoordig vindt men het kennelijk nodig om ontboezemingen, interviews, enz., niet te stoppen als na een dweilpauze weer een rit is gestart, b.v. toen bij de NK allround de 10000 meterrit van Arjen van der Kieft al lang bezig was, nota bene de winnaar van die afstand. Bovendien getuigt dat van weinig respekt voor Arjen van der Kieft. Dat gebeurt zo vaak. Ritten worden ook wel vaak in zijn geheel overgeslagen.

  Nog een heel ander voorbeeld uit het verleden. Volgen mij was dat met de Olympische Winterspelen ruim 8 jaar geleden tijdens de ploegenachtervolging op een zondagavond, Nederlandse tijd. Volgens mij was er een dweilpauze. Toen verscheen ineens Jack van Gelder in het beeld. Wat moest hij daar op dat moment? Wist deze man wat van schaatsen? Wat bleek nou, er verschenen meer mensen aan tafel. Het programma Studio Voetbal moest er zonodig tussendoor. Dan rekende ik er op, dat het programma zou worden onderbroken voor rechtstreekse beelden van de ploegenachtervolging. Maar het programma denderde maar door. Duurde de dweilpauze dan zo lang? Volgens mij had ik de beelden op video opgenomen, zodat ik achteraf eventueel nog wat kon zien. Maar ik zepte naar Eurosport. Toen bleek mij, dat de ploegenachtervolging al weer bezig was met commentaar van Ben van der Burg. Na de ploegenachtervolging bekeek ik de video opname. Na Studio Voetbal gingen ze de beelden uitzenden van de ploegenachtervolging. De Nederlandse ploeg kwam er zelfs in voor. Volgens mij wonnen ze goud of zo. Er werd net gedaan alsof de uitzending wel rechtstreeks was. In feite was het goud al gewonnen voordat op de televisie de rit begon. In feite werd de kijker besodemieterd waar je bij stond. Zo zou het gebeurd kunnen zijn, dat een rijder iemand in Nederland opbelde, dat hij goud had gewonnen, terwijl degene in Nederland net naar die gouden rit zat te kijken. Later ging men in voorkomende gevallen schaatswedstrijden in de avond op Nederland 3 zetten, zodat Studio Voetbal op Nederland 1 kon. Persoonlijk vind ik, dat Studio Voetbal best een keer overgeslagen kan worden of op een ander moment uitgezonden kan worden. Ik ben wel een voetballiefhebber.
 2. Danielle

  Danielle Well-Known Member

  Sabine, leenstrafan en Elina vinden dit leuk.
 3. kritischkijker24

  kritischkijker24 Well-Known Member

  Ach als jij eens wist hoe vaak voetbal wel niet moet wijken voor schaatsen, dan zou je je niet meer klagen hoor
  Er is altijd 24/7 live schaatsen bij nos en voetbal moet daar altijd voor wijken
  Daar wordt je als voetballiefhebber niet vrolijk van :(
 4. G1ant

  G1ant Well-Known Member

  Ik heb weinig moeite met het kletsen tijdens en over het schaatsen. Soms kijk ik het, soms niet. Maar ik vind wel dat het wat toevoegt. Zeker om het schaatsen populairder te maken. Wij als 'kenners' hebben die duiding misschien niet nodig. Maar als wij de enigen zouden zijn die schaatsen nog volgen, komt het helemaal niet meer op tv. Voor mensen die niet alles volgen voegt het veel toe. Zoals het 'kletsen' tijdens de Spelen bij andere sporten voor mij veel toevoegde. En: hoe populairder schaatsen bij het grote publiek, hoe beter voor ons allemaal.

  Als daarvoor een minder belangrijke rit moet wijken, heb ik daar ook geen moeite mee. We mogen absoluut niet klagen hoeveel schaatsen er op tv komt. Als je vindt dat de NOS de verplichting heeft om bij een nationaal kampioenschap de 10km-rit uit te zenden van iemand die geen enkele rol speelt in het klassement, dan ben ik dat echt me je oneens.

  Dat studio-voetbal-moment is wel een heeeel oude koe. Jouw geheugen klopt bovendien ook niet helemaal. Het was zeker niet tijdens de Spelen in Turijn. In Turijn werd er op een doordeweekse dag, 's middags, de TP gereden. Wat jij noemt was volgens mij het WK afstanden in Salt Lake City in 2007 (http://nl.wikipedia.org/wiki/Wereldkampioenschappen_schaatsen_afstanden_2007). In een tijd dat de TP nog niet voor vol werd aangezien door de NOS, wat nog steeds een beetje het geval is. (Toen de Nederlandse mannen een wereldrecord reden in SLC stond dit bij teletekst niet bij 'Hoofdpunten', terwijl het Nederlands record van Wust daar wel stond. Maar das een heel andere discussie).

  Misschien was het een ongelukkige keuze. Maar ja, shit happens. Ga eens met een tennisliefhebber praten. Een van de mooiste Nederlandse tennnismomenten ooit, het winnen in de Davis Cup van Spanje, was ook niet live te zien. Het werd tijdens de beslissende wedstrijd onderbroken vanwege een compleet andere uitzending. Is wel van een andere orde dan dat TP-goud.

  En gelukkig hebben we tegenwoordig de livestream, waarmee we meer schaatsen dan ooit te voren kunnen zien. Geweldig!!
  sanghwa _o_, ZeeKoei, dedeut en 2 anderen vinden dit leuk.
 5. Robinson

  Robinson Member

  Ik ben het hier helemaal mee eens, ik irriteer me er ook vaak aan dat ze zo lang blijven doorkletsen terwijl er al ritten zijn geweest/al zijn begonnen. Als schaatsliefhebber wil ik, zeker tijdens de belangrijkste wedstrijden (EK's, WK's) alle ritten zien en of het een belangrijke rit is of niet doet er voor mij niet toe, ook de 'mindere goden' op schaatsgebied wil ik juist zien schaatsen.
  fransvanbakel vindt dit leuk.
 6. schaatsbart

  schaatsbart Member

  Ik erger me er ook vaak aan. helemaal omzeilen kan ook weer niet, maar ietsje minder zou zeer prettig zijn.
  Theo Koomen kon z,n bek ook nooit houden, nu ik dit zeg, hoor ik m weer schetteren!
 7. schaatsbart

  schaatsbart Member

  Bij Theo reitsma, had ik dat totaal niet, een van de beste sportverslaggevers die we gehad hebben, vind ik!
 8. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  Een wijze les natuurlijk om sowieso naar eurosport of de brt te kijken, en de nos met z'n vooringenomen commentatoren
  al vanaf het begin te boycotten.
  Zolang je geen keus hebt mag je klagen, maar als het ook elders te volgen is, moet je gewoon omschakelen.
 9. proeme

  proeme Well-Known Member

  ik denk dat dat brede publiek juist tijdens de ritten uitleg moeten krijgen, en niet bij het geklets tussendoor. 3 mensen die kletsen aan een tafel lijkt me juist het moment om af te haken...

  maar niet de ritten die al bezig zijn als Dione en haar gasten nog zitten te kletsen...
  Laatst bewerkt door een moderator: 21 mrt 2014
 10. LeeMoZovski

  LeeMoZovski Well-Known Member

  Jullie kletsen volgens mij een beetje teveel over het WK in het verkeerde topic ;)

  Modbreak SprintMaster: posts zijn verplaatst.
  Laatst bewerkt door een moderator: 22 mrt 2014
  Koen vindt dit leuk.
 11. corzijlstra

  corzijlstra Member

  Wat mij betreft mag er wel gekletst worden, maar niet tijdens een rit.
 12. ZeeKoei

  ZeeKoei Well-Known Member

  Dit!!!
  Merk ik zelf maar al te vaak wanneer er familie of vrienden mee kijken!
  G1ant vindt dit leuk.
 13. Robinson

  Robinson Member

  En weer kletsen ze lang door en beginnen bij rit 2 uit te zenden. Waarom?? Rond het gesprek dan wat eerder af..
 14. Elina

  Elina Well-Known Member

  Je kunt op de ISU livestream kijken, zonder commentaar en interviews etc.
  ZeeKoei en kritischkijker24 vinden dit leuk.
 15. kritischkijker24

  kritischkijker24 Well-Known Member


  wat zeuren jullie , wees toch eens blij dat er zoveel schaatsen live wordt uitgezonden!
 16. Robinson

  Robinson Member

  Hoe dan? Ik kan het nergens vinden. En trouwens, dan nog vind ik dat ze net zo goed een paar minuutjes eerder kunnen afronden want ik kijk liever op de tv naar schaatsen, op groter beeld en met commentaar..
 17. Robinson

  Robinson Member

  Niks zeuren, het gaat om een wereldkampioenschap, dan hoor je alles te laten zien, nu slaan ze één rit over, die paar minuutjes kletsen over toernooien van lang geleden hadden ze dan ook wel kunnen overslaan of op een ander moment kunnen bespreken.
  En zo heel veel live, dat valt ook wel mee hoor, het lijkt misschien veel omdat alles vrij snel achter elkaar komt tijdens een korte periode in het jaar, gedurende de maanden januari, februari en maart, over een heel jaar genomen zie je bijv. voetbal en wielrennen veel vaker live. En het zijn ook maar een paar toernooien (olympische spelen/wk afstanden, en de nk, ek en wk allround en wk sprint). Alle world cups worden meestal niet eens live uitgezonden, maar op een later tijdstip in samenvatting.
  Laatst bewerkt: 22 mrt 2014
 18. kritischkijker24

  kritischkijker24 Well-Known Member

  Weet je hoeveel wereldkampioenschappen er door nos niet worden uitgezonden of alleen maar in korte samenvatting??
  Schaatsen is de enige sport die van A tot Z wordt uitgezonden, alle andere sporten die krijgen niet half zoveel aandacht en zendtijd hoor
  Wees dus maar blij met elke minuut die je schaatsen kunt kijken want was je fan van een andere sport geweest dan was je er heel wat kariger van af gekomen
 19. Elina

  Elina Well-Known Member

  @Robinson blijk is er geen ISU stream... Maar de NOS is wel live vanuit Thialf. Dat heb ik liever dan dat ze doen of ze live zijn,maar in werkelijkheid enkele minuten of soms halve uren achterlopen.
  Veel kijkplezier nog dit weekend, en je niet te veel ergeren. Is niet goed voor je hart.
 20. Robinson

  Robinson Member

  Was het maar van A tot Z, nu is het meer van C tot Z :).
  En je vergeet waarschijnlijk voetbal en wielrennen (waar ik ook liefhebber van ben), wat een aandacht en zendtijd die krijgen, niet alleen bij de NOS, maar op de tv in het algemeen. Daarbij, het gaat mij er om dat er voor schaatsen op de tv geen alternatief is (alleen de nos zendt dit wk uit) en voor veel andere sporten zijn er alternatieven (buitenlandse kanalen, Eurosport, digitale kanalen)
  leenstrafan vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina