Schoenenkeuze

Discussie in 'Skeeleren' gestart door Eveen, 17 apr 2012.

 1. Eveen

  Eveen Member

  Hallo,

  Momenteel skeeler en schaats ik op Zandstra 1122 schoenen. Omdat ik vaak last heb van mijn rechterenkel zoek ik eigenlijk schoenen die iets meer stevigheid bieden maar waarbij ik wel een goede diepe houding kan aannemen.
  Nu had ik de volgende 2 schoenen gezien bij skate dump,hebben jullie een idee welke van de 2 het meest geschikt zou zijn?
  Het gaat om de CadoMotus Comp 109 Newspeed.
  De COMP109 NewSpeed is de schoen voor recreatieve skeeleraars. De hoge kuip biedt veel steun en comfort, maar is tegelijktijd licht en zorgt voor genoeg bewegingsvrijheid en dus weinig snelheidsbeperkingen. De ideale oplossing voor de prestatiegerichte recreant of beginnende wedstrijdrijder.
  De schoen heeft 165mm steek.
  Of de Powerslide C8
  Hoge schaats/skeelerschoen die ontzettend veel steun geeft aan en enkels. Erg populair bij mensen met zwakke enkels.

  Ben benieuwd naar jullie mening!
 2. EMGEE-IKS1

  EMGEE-IKS1 New Member

  Hai,

  De zandstra schoen waar je nu op rijdt is misschien niet de beste schoen. Ik hoor er veel mensen over klagen. En dan kan je natuurlijk gaan twijfelen of het niet aan jezelf ligt.
  Tips voor het kopen van nieuwe schoenen:
  ALTIJD eerst passen en laat er een frame onder zetten zodat je weet hoe het voelt als je er echt op moet staan. De schoen moet gelijk goed zitten en niet pas steun geven nadat je je voeten hebt afgebonden.
  Het frame moet midden onder de voet zitten of desnoods naar binnen zodat je niet naar binnen kunt zwikken. Als je naar binnen zwikt, hoeft dat niet aan de schoen te liggen maar kan het ook de stand van het frame zijn.

  Over de Cado Motus: Ik reed vroeger met plezier op Mogema en had veel verwacht van de Cado Motus schoenen die door dezelfde mensen is ontwikkeld. Ik heb er hier op het Forum ook naar gevraagd. Maar ze vallen me tegen. Het kost me een uur om erin te komen en het voelt niet echt lekker op mijn voet. Kan persoonlijk zijn..
  De C8 die op Skatedump staat is een ouder model; wel hoog maar geen buckle om de voet te fixeren. Ik zou ten alle tijden kiezen voor het nieuwere model C8 met een buckle over de voet. Lees ook de review by netracing.com.

  Een schoen moet goed zitten en dat hangt een beetje af van de leest. Bont en Powerslide hebben een vrij brede voorvoet waardoor ik er altijd in begin te schuiven.
  Als je hoger wil voor meer steun zou je ook aan de Bont Semirace kunnen denken of de nieuwe Maple mpl4 (smaller). Wees er wel op bedacht dat hoge schoenen altijd een aanslag op je onderbenen doen bij de randjes, net als combinoren.
  Daardoor ga je uiteindelijk ( noodgedwongen) rechtop staan, en schakel je vroeg of laat weer over op lage schoenen. Je zou dus ook een tijdelijk 2ehands schoentje op marktplaats kunnen proberen.
  Ik spreek uit ervaring. Ik heb twee jaar op hoge Bonts gereden omdat ik dacht dat ik de steun niet kon missen. Sindsdien onderneem ik een heilige zoektocht naar een goed passende schoen en ben op Luigino's uitgekomen. Vorige week ben ik echter door omstandigheden gaan rijden op een oud, heel laag bont-schoentje ( shark) en dat zat eigenlijk heel goed. Tot mijn verbazing reed het probleemloos. Mijn conclusie is dat wanneer je enkels een beetje getraind zijn, schoenen weer heel anders voelen en je op iedere goed passende lage schoen, prima uit de voeten kunt.
  TIP: De luigino strut is een goedkopere schoen die nu in de aanbieding is en enorm veel goede steun geeft en (voor mij) een perfecte pasmaat. Zou je zomaar nog eens blij mee kunnen worden.
 3. Eveen

  Eveen Member

  Hoi,

  Bedankt voor je duidelijke reactie!
  Ik heb mijn schoenen inmiddels omgeruild tegen een hoger model van zandstra,dit kon met gesloten beurs dus dat leek me voorlopig de beste optie. Ik heb nu inderdaad veel meer steun waardoor ik ook veel beter en lekkerder op de skeelers sta. Het nadeel wat je aangeeft van de hogere schoen klopt wel,met diep zitten krijg je veel druk op je onderbeen en ik heb aan de rechterkant ook wat last van schuurplekjes boven mijn enkel,dit terwijl ik wel eezefit sokjes draag. Zodra mijn enkels wat meer getraind zijn wil ik dus wel graag weer terug naar een wat lagere schoen,die luigino is dan zeker een optie om te gaan passen.
 4. PetraHM

  PetraHM New Member

  Mijn ervaring is ongeveer vergelijkbaar met die van degene hierboven. Vorig jaar begon ik met skeeleren bij de schaatsvereniging. Wist eigenlijk niet goed welke schoenen ik moest nemen. Omdat ik wel schaats op (Maple) thermoplastische schoenen, zag ik het niet zitten om van die hoge combinoor-achtige skeelers te nemen. Maar hele lage schoenen durfde ik nog niet aan. IK kwam toen uit op de Bont Semi-Race. Ik merkte echter al na een week of 4 dat ik toch liever lagere schoenen wilde. Met techniekoefeningen gaven de Bonts te weinig flexibiliteit bij de enkels. Bovendien kreeg ik er hele vervelende drukplekken van op mijn voeten.
  Vlak voor dit seizoen heb ik de schoenen kunnen inruilen voor Luigino-Sting, en omdat ik een kleine maat heb,paste het Bont 3-puntsframe gewoon onder deze 2-punts-schoen. Deze schoenen zitten heel wat prettiger.
 5. Johannes

  Johannes New Member

  Wat bedoel je met schuiven?

  Als beginnend skileraar wist ik ook niet echt waar ik moest letten bij het kopen van een schoen, je gaat er vanuit dat een goede schaatswinkel je wel naar de juiste schoen voor jou begeleid. Maar ik twijfel daar zwaar over of dit ook is gebeurd!!!

  Ik heb aan de buitenkant van mijn voet nog een botje (welk iets naar voren en naar onder zit ten opzichte van mijn enkel) welk precies op de plek zit waar de meeste schoenen de overgang van carbon naar leer hebben zitten. Dit uitsteeksel hangt dus licht op de carbon waardoor dit zéér vervelend aanvoelt. Daarom heb ik aardig wat schoenen gepast en uiteindelijk uitgekomen bij de PowerSlide R2.

  Maarrr nu heb ik het idee dat mijn voet bij de hak / hiel / enkel teveel speling heeft waardoor ik begin te schuiven in mijn schoen en op het moment dat ik met véél kracht aan het rijden ben kom ik schuim aan de binnenkant van mijn skeeler te staan en moet ik mijn voet overdreven naar buiten drukken om mijn wielen recht onder mij te krijgen. Dit voelt zéér onnatuurlijk aan! Terwijl ik mijn veeters zéér strak heb aangetrokken, nog strakker dan mijn schaatsen, moet ook niet te lang stilstaan. Tevens heb ik mijn frame al redelijk naar binnen gezet om überhaupt een beetje recht op mijn skeelers te kunnen rijden. Dus mijn vraag, heb ik de juiste schoen? Wat gaat er verkeerd, wat zou ik kunnen veranderen? Welke andere schoenen zouden voor mij interessanter zijn?
 6. dam023

  dam023 New Member

  Ik zou graag de Luigiano Strut schoen willen passen. Ik woon zelf in Alphen aan de Rijn. Is er een winkel in de buurt die dit merk verkoopt? Ik zie dat jij uit Utrecht komt: is daar een goed gesorteerde winkel?
 7. Niek

  Niek New Member

  Alphen aan den Rijn, dan zou ik zeggen even rijden naar Ter Aar want daar zit toch een hele bekende en goede speciaalzaak!

Deel Deze Pagina