scheef staan op schaatsen, ander materiaal?

Discussie in 'Materiaal Discussie' gestart door Myrna, 10 jan 2014.

 1. Myrna

  Myrna Member

  Hallo,

  Ik schaats sinds seizoen 2009/2010. In 2010/2011 ben ik op aanranden van mijn trainer van viking combinoren naar raps klapschaatsen overgestapt, die van mijn avater. Echter sta ik nu 3 seizoenen later nog steeds schots en scheef op deze schaatsen. Het lijkt zelfs erger te worden. Ik heb al verschillende enkelverstevigende oefeningen geprobeerd, maar dit lijkt weinig of geen effect te hebben.

  Ik heb wel last van overpronatie, dus mijn voeten staan naar binnen met het lopen. Gelukkig heb ik hiervoor zooltjes gekregen van de podoloog. Deze passen niet in mijn schaatsen.

  Nu is mijn vraag, heeft het nut om schaatsen met meer steun bij de enkel zoals Viking Unlimited klapschaatsen te kopen? Of is het echt een kwestie van oefenen oefenen oefenen op mijn raps..

  Uiteindelijk wil ik wel gewoon lekker en mooi kunnen schaatsen. (Op mijn raps.)

  Alvast bedankt voor de tips!
 2. blipman17

  blipman17 New Member

  je zou ook kunnen proberen je ijzers iets meer naar binnen te zetten onder je schoen, dit zorgt er wel voor dat het lijkt alsof je op andere schaatsen staat voor een tijdje. wat je volgens mij ook zou kunnen is trainen om diep te zitten en dan op een schaats te rijden. als je dan een grote bocht maakt op een been sta je er niet recht op. misschien dan met handen voor je neus dezelfde oefening proberen? dan kom je beter boven je schaats/ga je rechter staan. ook is het gewoon een kwestie van training. ik heb er zelf een stuk of 4 jaar over gedaan.

Deel Deze Pagina