Schaatsles op de Jaap Edenbaan

Discussie in 'Techniek & training' gestart door Marjaschaatst, 3 jan 2014.

 1. Marjaschaatst

  Marjaschaatst New Member

  Deze week heb ik een schaatscursus gevolgd van de Schaatsschool op de Jaap Edenbaan. Een aantal jaren terug heb ik al eens een dergelijke cursus gevolgd toen Duosport de lessen nog verzorgde op de Jaap Edenbaan en mijn ervaring toen was goed. De cursus van de nieuwe schaatsschool heb ik als uitgesproken slecht ervaren. Er werd geen rekening gehouden met de aanzienlijke niveauverschillen in de groep, de instructies waren vaag en er was weinig individuele aandacht. Geen aanrader!
 2. Pootjeover

  Pootjeover New Member

  Helaas herkenbaar..ben zelf met de familie overgestap naar andere ijsbaan en dat bevalt prima!
 3. Marjaschaatst

  Marjaschaatst New Member

  Beste Pootjeover,

  Beetje nieuwsgierig. Op welke baan schaats je nu en heb je daar les?

  Marja
 4. schaatsbart

  schaatsbart Member

  Haarlem zal denk het dichtste bij zijn??
 5. Pootjeover

  Pootjeover New Member

  Hi, ik schaats nu met de kinderen op de Vechtsebanen. Ze hebben daar ook les en dat is uitstekend!! Ook Duosport. Verder gaan we regelmatig naar Flevonice in Biddinghuizen. We wonen in Huizen dus het is allemaal ongeveer 30 min. van huis.
 6. willemw

  willemw New Member

  Die schaatsschool-gasten zijn bepaald geen aanwinst voor het schaatsen, nee. Ik zag afgelopen weken jonge pubers als instructeur en instructeurs die zelf geen fatsoenlijke bocht konden rijden.
  Als klap op de vuurpijl haalde ik binnen een paar minuten drie kinderen uit de binnenbaan van dezelfde lesgroep. Eén schaatste zelfs tegen de richting in. Ik sprak de Schaatsschool-instructeur er op aan en kreeg te horen dat het mijn eigen verantwoordelijkheid was om er niet tegen aan te rijden. Hij kon toch niet op alles letten. Die kinderen hadden nog nooit gehoord dat ze uit de binnenbaan weg moesten blijven. Hopeloos.
 7. aroos

  aroos New Member

  Ik ben in november begonnen met schaatsles bij de schaatsschool. Ik heb geen ervaring met Duosport, dus ik kan de twee clubs moeilijk vergelijken.

  Individueel zijn de instructeurs van de schaatsschool enthousiast, en ze proberen het echt. Maar inderdaad, veelal zijn het wat jongere schaatsers, en dat merk je in de cursussen. De oefeningen gaan goed, maar soms zijn ze in de feedback onwennig. Niet alle vragen kunnen beantwoord worden vanuit de rijke ervaring die sommige instructeurs hebben. Ik stelde bijvoorbeeld dezelfde vraag aan een schaatsschool instructeur, en later aan de toevallig pauzerende coach van Skits; de laatste, uiteraard met jaren coach-ervaring, kon me veel beter uitleggen wat ik verkeerd deed en hoe ik dat kon corrigeren.

  Sommige instructeurs zijn beter dan andere. Ik ben redelijk tevreden met de lessen (maar heb, zoals gezegd, geen vergelijkingsmateriaal met de vorige situatie), maar om voldoende uit de lessen te halen, denk ik dat je zelf wel een actieve houding moet hebben.
 8. Janet

  Janet New Member

  Ik ga deze week beginnen met lessen bij de Jaap Edenbaan. Ik woon in Amsterdam, dus dat is gewoon mijn enige optie.

  Hopelijk zijn de instructeurs dit jaar wat beter dan wat hier boven beschreven is.
 9. willemw

  willemw New Member

  Hi Janet,

  Terugkomend op mijn bericht van bijna twee jaar geleden hierboven. Ik schaats nog steeds meerdere keren in de week op de Edenbaan en De Schaatsschool heeft inmiddels veel bijgeleerd. Het beeld dat ik hierboven schetste is niet meer aan de orde. Voor zover ik kan zien wordt er inmiddels goed les gegeven door goede instructeurs. Ik heb zowel vorig seizoen als de eerste week van dit seizoen geen incidenten meer gezien en zelf alleen maar goede ervaringen met ze.

  Veel plezier!
 10. Janet

  Janet New Member

  Oke, dat is heel goed nieuws. Ik heb er zin in.

  Maar de baan is toch nog niet open, dit seizoen? Die gaat toch pas as zondag open?
 11. willemw

  willemw New Member

  De baan was een week open en ging toen weer dicht vanwege technisch probleem
 12. dsdevries

  dsdevries Active Member

  Ik ben het niet met je eens dat de Jaap Edenbaan de enige optie voor je zou zijn. Ik woon zelf in Amsterdam West en ik ben net zo snel in Haarlem als op de Jaap Edenbaan. Als je met de Auto komt kan je in Haarlem gratis parkeren en er gaat iedere 20min een trein vanuit station zuid, Duivendrecht of Amsterdam Centraal. De prijs van een abbonement is ook een stuk goedkoper en dit heft iig een deel van de reiskosten op. Verder krijg je er een constantere, betere kwaliteit ijs voor terug en het voordeel dat je altijd kunt schaatsen - ook als het hagelt of sneeuwt.
 13. Janet

  Janet New Member

  Ik ken de baan in Haarlem niet, dus ik ben zeker blij me de tip om daar heen te gaan als het slecht weer is.

  Maar de Jaap Edenbaan is voor mij 10 minuten fietsen.
  Met het OV ben ik best even onderweg van mijn deur naar de schaatsbaan in Haarlem.
  Ik ben wel bezig met mijn rijbewijs halen, maar ik heb geen auto, dus ik denk dat ik het voorlopig bij de Jaap Edenbaan hou.

Deel Deze Pagina