Schaatsen in de zomer?

Discussie in 'IJs' gestart door Lawrencio, 7 mrt 2018.

Tags:
 1. Lawrencio

  Lawrencio New Member

  Heeft iemand enig idee of er in de zomerperiode ook ergens banen open zijn/gaan? Ik lees wel dat Thialf soms open is (Noord-Nederland)? Zijn er dan ook recreatieve uren voor het publiek?
 2. Eelco

  Eelco Well-Known Member

  Ja zeker. Gewoon de site van Thialf in de gaten houden. Ook op schaatsen.nl wordt er op tijd gemeld wanneer Thialf open is in de zomer.
  Lawrencio vindt dit leuk.
 3. Lawrencio

  Lawrencio New Member

  Ben benieuwd! Ik zal schaatsen.nl in de gaten houden, bedankt!
  Eelco vindt dit leuk.
 4. Globeskater83

  Globeskater83 Member

  Ik heb in de zomer in de laatste 12 jaar op de ijsbaan van Heerenveen, Erfurt en Hamar geschaatst. Alle 3 hadden ze recreatieve uren. In Heerenveen staan de tijden gewoon op de site. Houd ook in de gaten of Leeuwarden misschien open gaat. Vooral op warme dagen is even afkoelen op de ijsbaan best fijn :)
  Lawrencio en ZeeKoei vinden dit leuk.
 5. Lawrencio

  Lawrencio New Member

  Dat lijkt mij ook wel ja! :) Ik zal het in de gaten houden, dankje!
 6. SveGo

  SveGo New Member

  proeme vindt dit leuk.
 7. Patrick510

  Patrick510 Active Member

  proeme en fransvanbakel vinden dit leuk.
 8. proeme

  proeme Well-Known Member

  hmm, dat zomerijs is al weer weg als de vakantie begint...
 9. Elk jaar is er zomertijd in Thialf zover ik me kan herinneren
 10. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Van de week een ijsje gegeten bij de één na hoogste ijsbaan in Nederland: de Grote Vijver in Brunssum, op ca. 80 meter NAP. Daar zijn in 1956 en 1963 wedstrijden gehouden.

  Alleen het vlakbij gelegen Emma-Stadion in Heerlen ligt nog iets hoger (90m NAP, wedstrijden in 1954 en 1963).
  Eagle, fransvanbakel en Duif vinden dit leuk.
 11. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Ik meen dat er iemand zelfs aan het proberen is dezer dagen de Elfstedentocht te voltooien!
 12. ZeeKoei

  ZeeKoei Well-Known Member

  en laat zich niet tegenhouden door een wakje meer of minder [​IMG]
 13. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Maar wel door een dokter die iets roept van uitputting en misselijkheid. Wat een loser eigenlijk... :rolleyes:
 14. ZeeKoei

  ZeeKoei Well-Known Member

  op zich wel redelijk fenomenaal
  die dokter had dat tegen mij wellicht al 54u eerder geroepen
 15. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Zomerijs Inzell

  Trainen met Indiërs & Davide Ghiotto interviewen: ik was in juli op het zomerijs in Inzell.

  Als onderdeel van een langere vakantie in Beieren, was ik enkele dagen in Inzell. Ik hoef jullie niet uit te leggen waarom ik daar was, vooral niet omdat ik het al in de titel van deze post heb staan. Ik was daar nog nooit geweest, überhaupt had ik nog nooit buiten Nederland geschaatst, dus ik vond dat een erg mooie ervaring. Ik was daar in mijn eentje, maar vond al gauw een Nederlandse schaatsgroep uit Utrecht met waarmee kon trainen.
  En wie zat daar nou in?
  Vishwaraj Jadeja! Dat is de NR-houder op de lange afstanden van India die op de Asian Games actief was. Hij trainde blijkbaar al jaren in die groep, die onder leiding staat van een trainer die o.a. Uytdehaage en Van Deutekom had gecoacht. Dus wat dat betreft had ik het wel getroffen.

  Indiërs op ijs
  Vishwaraj (de Nederlanders noemen hem Vis omdat Vishwaraj te moeilijk is) die dag Shruti Kotwal tegen gekomen, voor het eerst in anderhalf jaar - wat is de schaatswereld toch klein. Kotwal is een andere schaatser uit India, die op de afstanden bij de vrouwen de NR's in handen heeft en de afgelopen jaren in Calgary woonde. Zij was klaar met haar studie en had daardoor niet meer de funding om in Calgary te blijven wonen. Ze had nog geen plek gevonden om in de winter te trainen en ze was zonder ploeg in Inzell. Daar had ze het moeilijk mee. Dan hebben veel Nederlandse schaatsers het toch wel wat makkelijker.
  Het beviel goed om te schaatsen. Het ijs was van topkwaliteit en was volgens Shruti niet te onderscheiden van Calgary. Dat belooft wat voor de WK Afstanden :rolleyes:. De meesten uit het ploegje reden technisch beter dan ik, maar goed, daar leer je dan weer erg veel van. Vishwaraj kon niet op zijn normale niveau schaatsen doordat een hardnekkige knieblessure hem al meer dan een half jaar last bezorgt. Hoe dan ook, ik heb met twee NR-houders getraind :)

  Schaatsdorp
  Inzell ademt schaatsen. Er is een Autohaus Geisreiter, Pension Dufter en Gasthof-Metzgerei Hirschbichler. Bij die laatste heb ik dan ook meerdere keren gegeten en daar is prima kost voor schaatsers. Maar er is ook een overdaad aan buitenlandse schaatsers. Zo was het KNSB-team (toen nog met Wüst) er, net als IKO met Jorien ter Mors. De Italianen waren er ook in vol ornaat, maar zonder Leenstra. Ik heb ook talloze schaatsers uit Polen, Noorwegen, Finland, Zweden en alle hoeken van Duitsland aangetroffen. Ook Claudia Pechstein was er, ik heb haar de jeugd zien trainen. Een dag later deed Ihle dat echter, dus Pechstein is niet ineens fulltime trainer geworden.
  Van de topschaatsers heb een tijd gesproken met Davide Ghiotto. Het gesprek ging o.a. over de trainingswijze van Marchetto, de combi van inline-skaten en langebaanschaatsen en Davides seizoensopbouw, met een vormpiek op het verkeerde moment. "Volgend jaar ben ook weer heel goed in november, en dan zien we wel", grapte hij. Ook met Daidai Ntab heb ik gesproken, maar dat was flink korter, want Daidai had haast, zoals het een sprinter betaamt o_O.

  Wat zie je nog meer?
  Pim Schipper zat langs de kant tijdens de training van de ploeg van Gerard van Velde. Hij was geblesseerd, leek me. De temporondjes die de anddere mannen reden, zagen er snel uit en waren dat ook. Op een gegeven moment was de sprintploeg tegelijk met de gebroeders Ihle op het ijs, en de Nederlanders reden duidelijk harder dan zij. Wel nog in zwarte pakken, want ze zijn nog altijd sponsorloos. Ik heb ook Wouter Olde Heuvel uitgebreid zien discussiëren, dat was dus voor het opzetten van de Infestos-ploeg.
  Het blijft verder een interessante gewaarwording om je rondjes te rijden terwijl op het middenterrein de topschaatsers hun warming-up doen, en even later wat topschaatsers te ontmoeten op het middenterrein als je zelf van het ijs af gaat en zij erop - of andersom, afhankelijk van hoe de verdeling is van topniveau-uren en vrije uren. Misschien is dat aan de orde van de dag in Thialf (waar ik nog nooit heb geschaatst, alleen als toeschouwer ben ik er geweest), maar ik vond dat in ieder geval erg leuk.
  Het grootste gemis van mijn verder heel geslaagde trip naar Inzell, was dat ik veel Olympisch kampioenen ben misgelopen. Ireen Wüst en Jorien ter Mors trainden op momenten dat ik er niet was (hoe durven ze? :p:oops:;)), en de Noren waren net weggegaan op de dag dat ik aankwam.

  Heerlijk
  Als ik straks weer op de halfoverdekte 400m-baan van Eindhoven ga schaatsen, in oktober, zal het ijs wel een beetje tegenvallen, vrees ik. Inzell is erg goed bevallen en ik kan me goed voorstellen waarom de halve schaatswereld daar ieder jaar weer heen trekt. Het ijs is goed, het zomerijs ligt er lang en de omgeving is ook prachtig. Daar kun je goed van genieten, zeker als je een pension hebt met uitzicht op de ijsbaan en Inzell zelf :)

  Zoekplaatje - vind de ijsbaan
  IMG_2974-2.jpg

  IMG_295902.jpg
  P1120747-2.jpg P1120805-2.jpg
  (Ik heb nog heel veel meer foto's, maar ik had niet echt het materiaal om de snelle schaatsers scherp vast te leggen. Daarom geen foto's van bijvoorbeeld de Mulders ;) Bovendien wil je niet alleen door je camera kijken, maar ook gewoon met je ogen.)
  Eagle, proeme, leenstrafan en 4 anderen vinden dit leuk.
 16. Leonjill

  Leonjill Member

  Dit jaar van april tot september zomer ijs in de uithof. Maar kan iemand mij het verschil uitleggen tussen winterijs/zomer ijs?
 17. proeme

  proeme Well-Known Member

  zomerijs is ijs in de zomer, winterijs is ijs in de winter. Herfst en voorjaar worden nog bij de winter gerekend.
  ZeeKoei vindt dit leuk.
 18. JJS

  JJS Active Member

  MIjn thuishaven, de Scheg, gaat half maart al dicht. Is dat heel ouderwets?
 19. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Nee, gebeurt ook in Eindhoven

  tenzij ze daar ook ouderwets zijn ;)
 20. proeme

  proeme Well-Known Member

  Kardinge: ik heb mijn laatste training op vrijdag 20 maart. Of de baan dan op zaterdag en zondag nog open is weet ik niet, maar daarna zeker niet meer.

  is 20 maart nog "half maart" of heb ik meer geluk?

Deel Deze Pagina