Schaatsen in de media 2022/2023

Discussie in 'Schaatscafé 'De Ronding'' gestart door EenBrabander, 11 sep 2022.

 1. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Als een grote verrassing komt het niet helemaal na de ontwikkelingen van vorig jaar. Dat de directie van Jumbo nu eieren voor hun geld kiezen is niet verwonderlijk. Niettemin wel erg vervelend nieuws. Het Jumbo/Team Oranje project is eigenlijk too big to fail met drie wielerploegen en drie schaatsploegen. Wie wil dat nu als hoofdsponsor helemaal overnemen? Het voordeel is wel dat er zodanig veel subsponsoren zijn dat er zelfs met het wegvallen van Jumbo een groot budget overblijft. Dat geeft nochtans wat ruimte om de vervanging/opvulling na 2024 goed te regelen.

  In het artikel staat overigens dat de bewindslieden al sinds eind juni 2022 weten dat het einde van het hoofdsponsorschap van Jumbo in zicht komt. Toch worden er, juist voor de development- en marathonschaatsploegen, contracten uitgedeeld t/m 2025. Nogal een risico bij een haast megalomaan project. Als er dan toch een nieuwe hoofdsponsor instapt, dan zal die waarschijnlijk - als eerste - gaan snijden in de niche-onderdelen binnen de schaatstak van het bedrijf.
 2. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Gaan ze het schaatsseizoen 2024-2025 wel afmaken?
 3. mi

  mi Well-Known Member

  Volgens mij niet, als je de berichtgeving leest dan hebben ze eind 2022 bekend gemaakt dat ze het sponsorcontract per eind 2024 niet verlengen. Het lijkt over 1 deal te gaan (wieler en schaats) dus dan zit je als snel met een knip in 1 vd twee seizoenen.
 4. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Dan krijg je dus de situatie dat hun schaatsers voor het seizoen 2024-2025 op zoek gaan naar een andere ploeg. Of er moet een sponsor komen die alles overneemt.
 5. VorstM

  VorstM Well-Known Member

  Ianculescu (Roemeens/Canadees) is nu wielrenster en haalt het nieuws:
  https://www.hln.be/time-out/het-bet...ren-door-zich-op-onlyfans-te-gooien~a9cc9bf5/

  Van de Winterspelen naar de Olympische Spelen via... het erotische platform OnlyFans. Het is het pad dat Alexandra Ianculescu momenteel aan het bewandelen is. De 31-jarige, die geboren werd in Roemenië, stond als schaatsster op de Winterspelen van Pyeongchang in 2018 en wil nu als wielrenster de Canadese - in 2001 verhuisde ze naar Toronto - kleuren verdedigen in Parijs, in 2024. “Om alles te financieren, ben ik actief op OnlyFans”, zegt ze er zelf over.

  Soort crowdfunding dus. Als Canadese was ze beter dan als Roemeense dus qua niveau zat er geen stijgende lijn in de carrière en ik vermoed dat ze bij het wielrennen ook niet om de prijzen meerijdt.
 6. H2O-s

  H2O-s Active Member

  Dat doet ze toch al jaren of niet? Als zij zich daar prettig bij voelt de ophef niet waard toch?
  (Niet dat ik nu bedoel dat jij ophef maakt, maar dat is natuurlijk wel waarom dit soort bladen dit nu plaatsen voor de ophef-kliks)
  Laatst bewerkt: 18 apr 2023
 7. VorstM

  VorstM Well-Known Member

  Ze fietstt toch nog niet zolang? Ik wist dat in ieder geval niet. Dat van die OnlyFans, ja, dat is de reden dat dit uberhaupt een nieuwspagina in het Nederlands taalgebied haalt inderdaad. Maar daardoor weet ik nu wel dat ze dus gestopt is met schaatsen en blijkbaar gaan fietsen. Wist ook niet dat ze al jaren via OnlyFans geld ophaalde.
 8. mhp1988

  mhp1988 Active Member

 9. mi

  mi Well-Known Member

 10. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Het is zeker een zwaarder deelnemersveld dat dan van het NK wielrennen van Tsjechië waar Martina Sablikova meerdere keren de titel pakte.
 11. Duif

  Duif Well-Known Member

Deel Deze Pagina