oude\nieuwe schoenen raps high voltage

Discussie in 'Materiaal Discussie' gestart door Ldbuma, 12 feb 2012.

 1. Ldbuma

  Ldbuma New Member

  Hallo,

  Als ik op zoek ga naar 2ehands schaatsen van raps voltage, kom ik ze vaak tegen met foto's waarvan de schoen lager lijkt (met maar 1 veterclip oid aan de bovenkant van de schoen) dan van de nieuwe raps high voltage (met 2 clips bovenaan). Aangezien ik hier op het forum veel lees dat het wel lompe schoenen kunnen zijn en lastig pootje over kan zijn ivm de hoogte van de schoen, twijfel ik of dat ook met de oude schoen zo is.

  Ik ben namelijk op zoek naar redelijk geprijsde schaatsen (max 200 euro) die niet voor blaren zorgen waar ik nu elke keer last van heb. Met mijn schaatstechniek zit het wel snor, en ook door de techniek kan ik het lang en snel volhouden. Ik heb nu nog goedkope lage noren van viking, maar wil toch wat betere hebben, maar zoals eerder gezegd moet het ook al weer niet te veel gaan kosten.

  Weet iemand of er echt hoogte verschil in de oude en nieuwe raps high voltage zit? Heeft anders iemand een goed advies voor mij voor andere schaatsen?

  Bijgevoegde bestanden:

 2. wortelzicht

  wortelzicht New Member

 3. Ldbuma

  Ldbuma New Member

  Hallo wortelzicht,

  Bedankt voor je reactie. Ik zal eens kijken hoe de viking unlimited is. Ik zag dat ze deze ook verkopen bij oomssport vlak bij mij in de Uithof. Daar kan ik eens kijken hoe ze zitten.

  Heeft iemand trouwens ook antwoord op de vraag of er verschil zit in de hoogte van de verschillende schoenen van de raps voltage?
 4. Rinus

  Rinus Member

  Het was me nooit opgevallen dat de high voltage er in twee varianten zou zijn. Zo op het oog gaat pootje over ook met de 'oude' schoen lastig. Als je hem tot bovenaan vetert zit ook daar het materiaal in de weg voor een goede enkelhoek - die je nodig hebt bij pootje over.
 5. Ldbuma

  Ldbuma New Member

  Zou de bovenstaande viking unlimited beter zijn om goed pootje over te kunnen?
 6. Rinus

  Rinus Member

  Denk ik wel. Een vriend van mij schaatst daar iedere week op de baan op, en zijn pootje overs zien er best aardig uit. Neemt niet weg dat hij zelf niet meer tevreden is - hij is nogal fanatiek.
 7. Ldbuma

  Ldbuma New Member

  ok, ik zal nog eens even goed nadenken wat te doen. Kan ik zijn unlimiteds niet overnemen? haha...
  Ik ga sowieso eens even rondkijken bij ooms sport in de uithof
 8. Rinus

  Rinus Member

  Wat voor maat heb je? Ik kan 't wel eens vragen... Niet geschoten is altijd mis.
 9. Ldbuma

  Ldbuma New Member

  Ik heb maat 44 van schoenen, dus voor schaatsen maat 43
 10. DMode

  DMode New Member

  Is het met deze Voltage ook zo dat je die een maat kleiner moet nemen dan je schoenmaat? Heb nu Raps Silver Track maat 42 (normaal schoenmaat 43).

Deel Deze Pagina