Noorderrondritten

Discussie in '2011-2012' gestart door frankm, 4 feb 2012.

 1. frankm

  frankm New Member

  Beste Schaatsliefhebbers,

  Na al weer 4 geweldige schaatsdagen en gisteren een behoorlijk druk en door velen geveegd P-meer, kijk ik uit naar verdere horizonten. Met zo'n waanzinnige vorstperiode zouden we toch de route van de Noorderrondritten vrij moeten kunnen maken. Met 2000 mensen elk 100 meter vegen. Eventueel met lichte machientjes. Wie helpt er mee? Ideeën, suggesties?
  Vriendelijke groet,
  Frank
 2. Ugo Hoekstra

  Ugo Hoekstra Member

  Re: Noorderrondritten begaanbaar maken

  voor dat je gaat vegen met 2000 mensen moet je eerst de route verkennen en weten of het veilig is!
  Dus eerst verkennen met de veiligheidsvoorzieningen etc. etc.
  Zodra een stuk verkend is en veilig kun je vegers optrommelen zoals op het PW meer.
  Maak bv een kaart waarop je aangeeft wat veilig is. Dit weekend zal er vast het een en ander verkend gaan worden!!
 3. frankm

  frankm New Member

  Re: Noorderrondritten begaanbaar maken

  Hoi Ugo,
  Ik let wel op veiligheid hoor. Ik was er gisteren bij om die waktrapper er uit te trekken.
  Nooit alleen gaan en prikkers en touw mee. Maar ben P-meer wel zat, met zulke dombo's. Op OOGnieuws stond bovendien dat hij er zelfstandig uit kwam.
  Maar goed, laten we een eigen ijswegencentrale organiseren. Ik word hopelijk zo teruggebeld door de voorzitter van de Noorderrrondritten.
 4. proeme

  proeme Well-Known Member

  Re: Noorderrondritten begaanbaar maken

  Hoe groot schat je de kans dat de daadwerkelijk NRR krijgen? Weersvoorspellingen geven nog een week vorst (maar na maandag niet meer onder de -10), met grote onzekerheid vanaf donderdag.
 5. gosse

  gosse New Member

  Re: Noorderrondritten begaanbaar maken

  Ik reed vandaag terug van het Schildmeer (dat ligt er alvast prima bij ;-)) langs het Damsterdiep, en daar werd rond Ten Post en Ten Boer al flink geschaatst op geveegde banen. Ook nabij Stad is geveegd en werd er geschaatst. Op de tussenstukken waagden enkelingen (incl. kinderen in hun eentje) zich op ongeveegd ijs. Dat suggereert dat het Damsterdiep redelijk goed dicht ligt.

  In Winsum wordt geschaatst op het Winsumerdiep. Het is hier wel oppassen, naast de banen lijken er flinke stukken te zitten die nog niet betrouwbaar zijn. Richting Onderdendam is nog niet geveegd, maar er gingen wel mensen die kant op. Aan de westkant van het dorp ligt een vogelwak over de volle breedte.
 6. mennovdbemt

  mennovdbemt New Member

  Re: Noorderrondritten begaanbaar maken

  Het wordt tijd dat er verkennende gesprekken komen zoals ze nu ook in Friesland doen. Onderzoek waar de zwakke plekken zitten en win informatie in bij de trajectverenigingen.
 7. bullie

  bullie Member

  Parkoers Noorderrondritten

  Ik ben vandaag vanaf de J.B.Bronssluis naar Appingedam geschaatst en ben daar via de gracht met de hangkeukens, richting het terrein van de eendracht geschaatst. Vandaar naar de Olingermeeden waar mijn schoonouders wonen en daar een bakkie gedaan. Toen door mijn schoonpa naar de groevesluis gebracht. anders is het zeker 900m klunen om over het eemskanaal te komen want daar wordt nog gewoon gevaren vandaag ook nog trouwens. Vanaf de groevesluis naar het schildmeer en toen over het meer richting het afwateringskanaal naar het slochterdiep. Aangekomen bij het slochterdiep iemand gesproken die zei dat er nog een grote zwakke plek in het slochterdiep zat maar dat je daar via een kleine omweg omheen kon. Heb omwille van de tijd toch maar besloten om terug naar Appingedam te gaan (werd al donker) Dus via dezelfde route terug naar het Schildmeer en toen via de oostzijde terug richting de groevesluis.
  Al met al 46km met over het algemeen mooi zwart ijs ook op het meer. Onder de meeste bruggen kun je door schaatsen. En er is in en om de dorpen erg goed geveegd dus maar een paar kleine sneeuwstukjes. Sprak iemand in Winneweer die de ijsdikte aan het meten was en daar was het vanmiddag 10,5cm dik dus nog wel een paar nachtjes vorst voor dat de noorderrondrit door kan gaan.
  Als er nog meer mensen zijn die al stukken van het parkoers hebben geschaatst laat het dan weten. 8)
 8. hjhellum

  hjhellum New Member

  Re: Parkoers Noorderrondritten

  Vandaag drie mannen gesproken die namen de Noorderrondritten de ijsdikte aan het meten waren: Schildmeer 12-14 cm. Afw.kanaal 8 cm. T-splitsing afwateringskanaal - Slochterdiep 5,5 cm. Onder de brug ligt nog een wak.
  Ze lieten weten dat evt. na volgende week zondag de tocht door kan gaan. Afwachten hoe koud het blijft...

  Iemand een idee of er namens het bestuur van de Noorderrondritten ijs sneeuwvrij wordt gemaakt?
 9. bullie

  bullie Member

  Re: Parkoers Noorderrondritten

  Ik hoorde van de man in Winneweer dat er wel afspraken zijn om zodra de machine's het ijs op kunnen om dat ook te doen. Maar ik zag vandaag dat er door de omwonenden veel eigen initiatief wordt genomen om een baan te vegen. Zag op schaatsen.nl dat zondag de elfdorpentocht vanuit appingedam op het programma staat. Maar ik hoop nog steeds op vrijdag of zaterdag voor de noorderrondritten. Maar alles valt of staat met het vegen van een sneeuwvrije baan!!
 10. diberkho

  diberkho New Member

  Re: Noorderrondritten begaanbaar maken

  Vandaag twee rondjes schildmeer geschaatst. Vertrokken vanuit schaaphok. Afwateringskanaal naar schildmeer ook helemaal geveegd; over het algemeen prima ijs. Brug bij kruising schaaphok even klunen. Traject van schaaphok naar lageland nog niet geveegd. Van lageland naar Groningen wel (slochterdiep) ... Sinds vanmiddag. Zag er goed uit vanuit de auto. Ter hoogte van roeibaan harkstede en aansluiting op slochterdiep nog even over het ijs gelopen. Vertrouwd itt 2 jaar geleden; toen daar door het ijs gezakt. Laatste stukje slochterdiep (vlakbij Groningen , ruischerbrug) erg slecht werkijs. Weet niet of dat schaatsbaar is ... Schoenen mee en dan 600 m lopen naar damsterdiep. Kortom, volgens mij is de zuidelijke lus van nrr goed te doen, met hier en daar wat lopen.
 11. Wietwerder

  Wietwerder New Member

  Re: Parkoers Noorderrondritten

  Westerwijtwerdermaar is heel slecht, vanaf de Eemshavenweg tot Fraamklap. Zondag zijn er een aantal mensen aan het schoonmaken geweest. Maar dat valt niet mee, alles met de hand en met maar een handje vol vrijwilligers en Maandag zullen ze weer naar hun werk moeten. Hopelijk gaan er meer mensen zich realiseren dat dit stuk een belangrijk verbindingsstuk is v/d Noorderrondritten, DUS MENSEN KOM HELPEN!!!!
 12. bullie

  bullie Member

  klassiekers

  Lees net het volgende op twitter: “@Noorderrondrit: Deze week geen #noorderrondrit ! Het ijs is onvoldoende dik en teveel zwakke plekken!”

Deel Deze Pagina