Nog één keer samen het ijs op??

Discussie in 'Marathon' gestart door Sjoerd, 16 feb 2012.

 1. Sjoerd

  Sjoerd Active Member

  Alle schaatsliefhebbers hebbende afgelopen tijd kunnen genieten van een fantastische natuurijsperiode. De dooiaanval heeft ervoor gezorgd dat de Elfstedentocht helaas niet door kon gaan en het natuurijs is op dit moment is verdwenen. FlevOnice geeft aanstaande zaterdag 18 februari Elfstedenrijders en alle andere schaatsliefhebbers wellicht de laatste mogelijkheid om dit winterseizoen samen nog een georganiseerde toertocht te schaatsen.

  Weissensee Toertocht
  De toertocht is inclusief ''Koek en Zopie'' verzorging, stempelkaart,beennummer en een aandenken. Tijdens de tocht is onze vertrouwde speakerHenk-Jan Kerkhof en een DJ als muzikale ondersteuning aanwezig. Iedereen mag deelnemen en zijn/haar eigen afstand (van 5 tot 200 kilometer) bepalen. De deelnemers kunnen ’s ochtends vanaf 08:30 starten en uiterlijk 20:30 hun laatste ronde in rijden.

  2=1
  De kosten voor deelname aan de toertocht zijn € 27,50 p.p. (volwassenen) en €17,50 p.p. (jeugd t/m 18 jaar) bij voorinschrijving. Bij voorinschrijven is hetmogelijk gratis een introducé mee te nemen, deze inschrijving sluit vrijdag 17 februari om 17.00 uur. Inschrijven op de dag zelf kost € 27,50 p.p.(volwassenen) en € 17,50 p.p. (jeugd t/m 18 jaar). Wanneer u er voor kiest om op de dag zelf in te schrijven is de actie voor een gratis introducé niet geldig.
 2. knikker

  knikker New Member

  Uiteraard ben ik aanwezig. Wordt derde weekend achter elkaar een 200 km.
 3. zwemmer

  zwemmer Member

  Jammer dat ze dit precies in het carnavalsweekend organiseren
 4. Herbertje

  Herbertje Member

  Ben je ook nog van plan je 24 uurs record te verbeteren? Dat zou ik wel heel stoer vinden!
 5. HA01761

  HA01761 Active Member

  200km polonaise :lol:
 6. Quarantenove

  Quarantenove Active Member

  Ïk woon in N.O. Brabant en vind het organiseren precies in Carnavalsweekend juist positief want ervaar Carnaval niet anders dan een vijftal dagen een boel overlast.
  Maar ik doe morgen toch niet mee omdat de weersvoorspelling helaas niet meezit.
  Hopelijk valt het mee voor degenen die wel meedoen.
 7. knikker

  knikker New Member

  Ik ben daar zeker toe in staat. Weet nu hoe ik de 600 km zou kunnen halen bij goede omstandigheden. Echter de IJsstrijd van dit jaar is op zondag en er wordt geen 24 uurs tocht georganiseerd.

  Mogelijk weer een uitdaging voor komende jaren.....
 8. knikker

  knikker New Member

  Watje, wij schaatsen altijd de tochten, ook als het met bakken de lucht uitkomt. Organisatie verdiend rijders. Dan maar nat. Nadien even onder de douche en je bent alles weer vergeten.
 9. Quarantenove

  Quarantenove Active Member

  Ik spreek hier geen woord van tegen maar aangezien ik een watje ben (geworden) maakt het slechtweerrisico gekoppeld aan een niet geringe heen en terugreis dat ik er toch maar afzie van het afzien.
 10. knikker

  knikker New Member

  :lol: :lol: OK, aan de andere kant ben je dit jaar toch nog een keer op Flevonice geweest. En dat was op de mooiste dag van het seizoen ( tot dan toe ). Wellicht volgend seizoen weer een nieuwe kans op een actuele foto van het bekende trio ???
 11. zwemmer

  zwemmer Member

  Tja, bij ons leeft het wel en dus gaat ons groepje niet schaatsen maar carnavallen. Een week later en we waren wel naar FlevOnice gekomen, ondanks de ook voor ons grote afstand. Dus toch jammer. Door het weer laten we ons natuurlijk niet tegenhouden :mrgreen: :mrgreen: Ook niet voor de carnaval.
 12. knikker

  knikker New Member

  De tocht van vandaag was een pittige. De weersvoorspelling qua regen kwam gelukkig niet uit maar het ijs was erg zwaar. In combinatie met de stevige wind ( kracht 5 ) was het ploeteren. Ik had de pech dat ik uitgerekend vandaag onder deze zware omstandigheden mijn slechtste dag van het seizoen had. Met 100 km ben ik uitgestapt. Een klein aantal mensen zal rond deze tijd de 200 km volbrengen, waarvoor respect.
 13. Quarantenove

  Quarantenove Active Member

  Jammer , was de opkomst toch nog goed?
 14. knikker

  knikker New Member

  Nee, heel erg weinig. Althans bij de start vanmorgen. Denk rond de 35 man bij vertrek. Later op de dag kwamen er nog best veel deelnemers bij voor de kortere afstanden.
  Ik denk dat na de twee weken natuurijs heel veel mensen gedacht hebben, de kilometers hebben we al in de benen, de weersvoorspelling is slecht en dus blijven we thuis. Had je vandaag vorstig weer gehad met een zonnetje erbij dan was het waarschijnlijk heel erg druk geweest. Maar ja, het is Flevonice niet gegund dit seizoen. Of herfst of winter en de mensen blijven weg.
 15. martend

  martend New Member

  Zoals Alfred al gemeld heeft waren het zware omstandigheden! Ik startte om 8.40 en toen was het ijs nog heel stroef. Vanaf een uur of tien werd het wat gladder maar de groeven werden dieper oftewel hobbeliger. Geen wonder bij bijna 10 graden en windkracht 5. De ijsmeester bleef maar rondrijden in zijn wagentje. Ik was al bang dat de baan gesloten zou worden voordat ik de 100km zou halen maar dat viel mee. Na 110km vond ik het genoeg bij deze omstandigheden. Wellicht deze week nog een keertje het ijs daar opzoeken en dan weer op de fiets springen.

Deel Deze Pagina