Nieuwe thermoplastische schoenen

Discussie in 'Materiaal Discussie' gestart door Paulien, 24 feb 2014.

 1. Paulien

  Paulien New Member

  Hallo,

  Ik ben op zoek naar een paar nieuwe schaatsschoenen.
  Op dit moment schaats ik op raps vulture schoenen, maar die zijn eigenlijk iets te groot, waardoor de lip van de schoen steeds verschuift, wat erg vervelend is. Voor volgend seizoen ben ik dus op zoek naar nieuwe goed passende schoenen, echter met maat 35-36 is dat niet echt makkelijk. Ik heb de viking gold 2005 al gepast, maar twijfel want de enkel is een stuk lager dan de schoenen die ik nu heb en in maat 35 zat mijn teen tegen de voorkant, terwijl maat 36 eigenlijk te groot was.
  Ik zoek dus eigenlijk een schoen met een wat hoger enkel, die over mijn enkelknokkels valt en toch thermoplastisch is. Wie helpt me aan ideeen?
  Alvast bedankt :)
  Paulien
 2. johndegier

  johndegier New Member

  Heb je de Viking Gold 2005 uit de doos gepast of uit de oven?
  Is namelijk een superschoen die, aan je voet gevormd, bijzonder veel steun geeft.
 3. De stoemp

  De stoemp Member

  Voor mij geldt eigenlijk hetzelfde 'probleem', dus haak even in in dit topic. Alleen heb ik het dan bij maat 43 en 44.
  Ik heb nu al jaren de marathon special in 43 en zit daar helemaal mee tegen de voorkant. Heb een smalle voet en kom daardoor met maat 44 erg los te zitten.

  Nu wil ik ook een paar nagano gold's kopen. En nu zit ik te twijfelen of dat geen kwaad kan, het tegen de voorkant aanzitten.
  Het langste wat ik nu ongeveer geschaatst heb is 130 km. Maar in de toekomst heb ik nog wel plannen zoals de weissensee. Weet niet wat het dan met je voeten doet het zo strak zitten.

  Hoe zitten de mensen met noren hier met hun pasvorm? Ertegen aan met de tenen of juist niet?
 4. Paulien

  Paulien New Member

  Hoi,
  Ik heb de vikings 2005 uit de oven gepast, dus ze waren lekker warm.....
  Ik ben nu heel veel steun steun rondom de enkels gewend en had het gevoel dat dit bij de vikings 2005 ook minder was, maar ik heb er natuurlijk niet op geschaatst :rolleyes: en er zaten ook geen ijzers onder.
 5. yoda

  yoda Member

  ik zit met mijn teen net niet voorin
  moet de maat van mijn linker voet nemen wan die is iets groter
  mag best iets ruimte maar niet strak voorin
 6. Glide-Ahead

  Glide-Ahead Active Member

  Hoi Paulien,

  Je zou de Evo Helium schoenen kunnen overwegen. Kwaliteit is vergelijkbaar met de Viking gold 2005 maar ze zijn iets hoger bij de enkels.
  Ook zou je kunnen kijken naar schoenen van Marchese, te vinden op de website van Cadomotus. Of Maple schoenen, kan ook nog. Laatste 2 opties zijn wel een stuk stijver bij de enkels dan Viking Gold of de Evo Helium schoenen.

Deel Deze Pagina