Molenpolder

Discussie in '2010-2011' gestart door Tomy, 28 nov 2010.

 1. tux_rocker

  tux_rocker New Member

  Ook op ondiep water kan er best wat gebeuren. Als je door het ijs zakt met een beetje vaart ga je heel lelijk op je smoel. Dat kan je botbreuken opleveren en snijwonden die gehecht moeten worden.

  Het gaat vooral om de vele scheuren die ontstaan als je over 3 cm ijs rijdt. Ook al groeit het ijs daarna aan, over die scheuren blijven mensen struikelen.

  Verder ben ik zelf ook gewoon op de Molenpolder te vinden vanaf een cm of 4/5 hoor :)
 2. Mcat

  Mcat Well-Known Member

  21 berichten over de molenpolder, waar tot nu toe niemand geschaatst heeft. Graag alleen reacties met waar geschaatst kan worden en niet met de vraag of er geschaatst kan worden.
 3. ola26

  ola26 New Member


  Daar heb je een punt. Ik zie dat zelf ook altijd terug in de sloten rondom de plassen, de vennetjes langs de plassen, en -evt- de randen van de plassen zelf. De plekken die het eerst beschaatsbaar zijn vertonen altijd de meest verschrikkelijke scheuren.
 4. Molenpolder

  Molenpolder New Member

  kroepoek

  Ben net bij molenpolder wezen kijken. Met de dikte komt het wel goed. Morgen kun je er veilig op. Maar helaas is de bovenste centimeter kroepoek. Molenpolder gaat het deze week niet worden. Doordat er nog warmte afgevoerd moest worden vanuit het water onder het IJs is de onderste laag sneeuw gedooit. Het oppervlak zie er wit uit maar de sneeuw die op het IJs ligt, ligt er helaas dus niet los op.
 5. Xandr

  Xandr New Member

  Vanmiddag om 12 uur even gaan kijken, maar er was niemand op het ijs en in mijn eentje durfde ik het toch niet aan :D Geen schaatssporen gezien iig en aan de randen zag het er sowieso nog niet echt betrouwbaar uit.
  Nog een nachtje vorst eroverheen en wie weet kan het morgen dan wel.
  Op de Maarsseveense vaart was iemand in z'n eentje aan het schaatsen, maar dat was maar een klein stukje tussen 2 grote wakken in.
 6. martijnsmits72

  martijnsmits72 New Member

  net geschaatst op de molenpolder

  Net terug van de Molenpolder. Prima te schaatsen, gemiddeld 4 cm (dunnere stukken, dus let op). Meeste sneeuw is van het ijs geblazen, de kanten zijn lastig om op te komen. Morgen is het overal geen probleem meer.
 7. Peter73

  Peter73 New Member

  Re: net geschaatst op de molenpolder

  Bedankt, dat was precies de info die ik nodig had! Ik kijk er al een paar dagen naar uit en morgen ga ik dan daadwerkelijk. Nog tips voor een goeie opstapplaats?

  Ik zal morgen verslag uitbrengen.
 8. martijnsmits72

  martijnsmits72 New Member

  Opstappen kan in principe overal....ergens in het begin lijkt het beste, dan weet je zeker dat het kan (schaatssporen). Ik gok dat het morgen redelijk druk zal zijn al...
 9. Anonymous

  Anonymous Guest

  Vandaag lekker geschaatst op Molenpolder, kraakt nog wel veel..
 10. mglastra

  mglastra New Member

  Idem. Paar mooie rondjes waren al te maken vandaag. Ongeveer 10 schaatsers op het ijs tussen 4 en 5pm. IJs is best goed maar slechtere stukken helaas slecht te zien door sneeuw. Met wat veegwerk prachtige baan vrijdag/zaterdag. Zou 't al een Koek en Zopie houden ? ;-)
 11. Anonymous

  Anonymous Guest

  Vandaag lekker geschaatst op de molenpolder

  je kan een mooi rondje maken

  Kraakt wel maar ik heb het dunner meegemaakt...
  door de sneeuw blijft het wel lastig inschatten
 12. Peter73

  Peter73 New Member

  Heerlijk geschaatst. Eerst bij het 'beginstuk', later ter hoogte van Staatsbosbeheer. Prima ijs, al werd de sneeuw later wel wat steviger. Maar potverdorie wat een kraakijs zeg, een beleving op zich... :D

  Ik vrees dat er morgen niet meer prettig te schaatsen valt op zo'n bevroren sneeuwlaag. Benieuwd of het zaterdag ├╝berhaupt nog kan, er zullen sowieso veel meer mensen zijn dan de 10 die ik vandaag tegen kwam.

  [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=fN1LlDWm1is[/youtube]
  [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=j0Srix4Lo-Y[/youtube]
  [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=UuERSlYUqcw[/youtube]
 13. Zenschaatser

  Zenschaatser New Member

 14. Anonymous

  Anonymous Guest

  Prima ijs hier onder een laagje sneeuw van 2 a 3 cm.

  Op weinig plekken aangevroren sneeuw.

  Het was vanmorgen niet druk. ca 40 mensen in totaal.

  Over de dikte van het ijs hoorde is wisselende berichten. Heb het zelf niet gemeten, maar volgens omwonende is het tussen de 5 en 8 cm.
 15. Anonymous

  Anonymous Guest

  Tot 14.00 uur heerlijk kunnen schaatsen. Lekker zonnetje. Na 14.00 uur werd het ijs snel slechter. Meer scheuren en veel bobbels. Er zijn een paarstukken geveegd.
 16. Anonymous

  Anonymous Guest

  ben net wezen schaatsen, is goed ijs maar af en toe nog een klein wak.
  er waren best veel mensen, voor de rest is het prima om op te gaan schaatsen
 17. FransS

  FransS New Member

 18. Anonymous

  Anonymous Guest

  Net terug van de molenpolder. schitterend, met die sneeuw en lekker geschaatst .
  Opgestapt op de hoek kerkweg, vlakbij Tienhoven.
  Er was goed te schaatsen, in de hele Molenpolder;
  Met grote delen mooi ijs, soms zachte stukken, oud wak, af en te een stukje opgevroren sneew.
  Bij de plaats Molenpolder zelf zijn wat baantjes geveegd.
  Redelijk wat schaatsers te zien.
  Tienhoven geen schaatsers te zien. Wel grote natte stukken
 19. Zenschaatser

  Zenschaatser New Member

  Vandaag heerlijk geschaatst in de molenpolder. Het weer was erg aangenaam en het ijs lang niet zo slecht als ik verwacht had met de sneeuw. Op sommige plaatsen was het wel wat minder kwa glijden, maar over het algemeen was het goed te doen. Het ijs was ook echt dik genoeg, geen onveilig gevoel gehad.
  Dit is een foto + kaartje waar ik vandaag geschaatst heb. Op andere plaatsen in de Molenpolder werd er ook geschaatst.http://www.panoramio.com/photo/6986124
  [​IMG]
 20. Anonymous

  Anonymous Guest

  Vandaag was het heerlijk schaatsen - sneeuw op het ijs, weinig wakken, zonnetje erbij. Koek en zopie tent staat klaar voor morgen. :wink:

Deel Deze Pagina