Molenpolder

Discussie in '2010-2011' gestart door Tomy, 28 nov 2010.

 1. Tomy

  Tomy New Member

  Voor wie geinteresseerd is: Molenpolder ligt mooi dicht met ca. 1,5 cm. ijsdikte. Als de sneeuw meevalt moet het dinsdag kunnen..
 2. Peter73

  Peter73 New Member

  Dat zou wel erg mooi zijn zeg, scheelt weer een ritje naar Groningen vanuit Rotterdam. 8)

  Hou je ons op de hoogte?
 3. spietjuh

  spietjuh New Member

  sorry hoor, maar ik kan het niet laten even te reageren.

  Ijs groeit hooguit 1 - 1,5 centimeter per dag aan, mits het water eronder goed koud is. Dat is op dit moment zeker nog niet het geval, maar laat het 1,5 zijn, dan heb je dinsdag dus maximaal 4,5 tot 5 centimeter. Om voldoende sterk te zijn voor 1 persoon heb je zeker 6 centimeter nodig, voor meerdere minimaaql 8.

  Dus dinsdag? neem een touw mee en vooral een duikpak, hoeft een ander geen halsbrekende toeren uit te halen om je te redden.
 4. Hugo

  Hugo New Member

  6 cm? Ik ben vaak genoeg het ijs op gegaan met 4 cm en dat gaat prima (inderdaad moet je dan wel voorzorgsmaatregelen nemen: prikkers, touw en droge kleren mee). Bovendien is molenpolder nergens dieper dan ongeveer 50 cm, dus erg veel kan er niet gebeuren. Bedankt voor de tip! En houd ons op de hoogte :)
 5. Wakrijder

  Wakrijder Member

  Het klopt dat 4cm meer dan genoeg is, maar helaas licht er nooit overal 4cm. Enkele trekgaten zijn altijd al snel beschaatsbaar en vele andere plekken zijn altijd lang onbetrouwbaar.
  Die 50cm klopt niet. er zijn delen waar meer dan een meter staat. bovendien is er sprake van een dikke laag sapropelium, in goed Nederlands vieze modder.
  Ik verwacht dat woensdag geschaatst kan worden, maar valt er een dun laagje sneeuw dan moet je je er nog niet aan wagen.
  Wakrijder
 6. SanderB

  SanderB New Member

  In Loosdrecht ga ik er al jaren op vanaf een centimeter of 3.5-4. Gaat prima, zolang je maar goed naar het ijs kijkt en luistert. Overgangen naar minder sterk ijs zijn goed te zien en te horen.

  Niks is mooier dan als eerste over het spiegelgladde ijs zoeven!
 7. Molenpolder

  Molenpolder New Member

  Verderlicht en je kunt op 3 cm schaatsen! Helaas een laag sneeuw eroverheen. Goed kijken dus woensdag waar de vogels hebben gezeten. Morgen ...... ik ben benieuwd!
 8. ola26

  ola26 New Member

  Behoorlijk link als je het mij vraagt. De Loosdrechtse plassen zijn behoorlijk diep, dus mij zul je niet met 3.5cm over de plassen zien gaan.

  Vandaag trouwens even bij de vuntusplas wezen kijken. Op de sloten en de vennetjes eromheen ligt ongeveer 2.5cm ijs. Ook het hol ligt al helemaal dicht. De vuntusplas zelf ligt daarentegen voor 90% open. Erg teleurstellend, maar wellicht te verklaren door het nog erg warme water.

  paar foto's:
  Ven richting vuntusplas. Ruim 2cm ijs.
  [​IMG]

  Ook het hol ligt op een eendenwak na dicht.
  [​IMG]

  Bij de monding van de vuntusplas blijkt het wat tegen te vallen.
  [​IMG]

  Vuntusplas zelf. Helaas vrijwel geen ijs.
  [​IMG]
 9. Zenschaatser

  Zenschaatser New Member

  Nog een paar nachtjes wachten voordat het veilig is lijkt mij. De sneeuw die op dit moment aan het vallen is zal de aangroei behoorlijk vertragen vrees is. Schaatsen op 3 cm is mij te gevaarlijk en behoorlijk asociaal omdat je het ijs kapot schaatst voor de mensen die wel een nachtje langer wachten met het ijs op gaan. Ik snap zulk gedrag eigenlijk niet. Doe gewoon normaal en denk niet alleen aan je eigen ijsgenot.
 10. SanderB

  SanderB New Member

  @ola26:

  Grappig, ik heb vanochtend praktisch dezelfde plaatjes geschoten ;) Heb zelfs nog heel even bij het Hol op het ijs kunnen staan. Erg stevig is het allemaal nog niet.

  @Zenschaatser:
  Nounou, asociaal... Loosdrecht is groot genoeg en er is (meestal) ijs zat. Het ijs wat ik zogenaamd kapot schaats is na een nachtje weer aangesterkt.

  Ik ga natuurlijk niet met 3cm ijs in m'n eentje dwars de plas over. Ik zorg wel dat ik goed gezelschap en goede uitrusting bij me heb.
 11. Molenpolder

  Molenpolder New Member

  Precies lekker van genieten en niet teveel over speculeren. Het is onzin dat je Ijs voor anderen kapot maakt. Het grootste gevaar is dat de zogenaamde waaghalzen wel weten wat ze doen en veel minder risico lopen dan de kudderijders die je vervolgens massaal het Ijs opkomen en denken dat het overal kan. Die moet je misschien soms op de gevaren wijzen maar het blijft ieders eigen verantwoordelijkheid.

  Mooi dat de vuntusplas gister nog open lag! Dan hebben we daar misschien nog mooi zwart Ijs :wink: .

  Moet het wel komende nacht dichtvriezen. Dan -11 eroverheen met lekker veel wind en hopelijk zaterdag het eerste rondje.

  Ach het is nog vroeg in de winter!
 12. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  Ik erger me ook aan die slimmerikken die altijd als eerste erop moeten. Omdat zij niet even een paar dagen geduld hebben is de kans groot dat ze er door gaan. Kun je vervolgens nog langer wachten totdat de boel weer vertrouwd is.
 13. swartschaats

  swartschaats New Member

  Hoe lijkt de Molenpolder inmiddels? Ik zou morgenochtend graag even gaan rijden, maar omdat ik niet zo gauw een schaatsmaatje kan optrommelen voor een doordeweekse ochtend hoor ik graag van anderen of het betrouwbaar genoeg is om in mijn eentje er op uit te gaan. Wie heeft er al op het Molenpolderijs gestaan? Meer gegadigden voor de woensdagochtend..?
 14. WouterB

  WouterB Member

  Mensen die als eerste het ijs op gaan weten dat het kan vriezen, dooien en/of sneeuwen. Die gaan dan ook het ijs op zodra het kan. Het is immers heel goed mogelijk dat het door dooi of sneeuw de volgende dag niet meer mogelijk is.

  Ik denk dat er genoeg schaatsers zijn die meerdere malen hebben meegemaakt dat ze dachten: "Ik wacht nog één dag." om vervolgens net één dag te laat te zijn door dooi en/of sneeuw en daardoor helemaal niet kunnen schaatsen.

  Persoonlijk wacht ik zelf meestal ook totdat het ijs een cm of 5 is. Maar dat is niet omdat ik het ijs wil sparen.
 15. Anonymous

  Anonymous Guest

  Waar is de Molenpolder?
 16. Molenpolder

  Molenpolder New Member

  Sssst niet vertellen. Zo gaan we met zijn allen als eerste door het IJs :idea:
 17. McKooijst

  McKooijst New Member

  bij maarsseveen, zie google maps "molenpolder maarsseveen"

  ik zou nog even wachten tot het veilig is.
 18. spietjuh

  spietjuh New Member

  zomaar uit nieuwsgierigheid, hoeveel cm ligt er nu werkelijk?

  Groeten
 19. Molenpolder

  Molenpolder New Member

  2.7 cm. Morgenochtend heel misschien. Waarschijnlijk op zijn vroegst donderdag. In ieder geval vrijdag en zaterdag (voor degene die uitkijken en weten wat ze doen). Wat betreft de stukken die dichtgevroren zijn, komt de wind de ijsaangroei ten goede, de stukken die nu open liggen vriezen met windkracht 5 niet zo snel meer dicht.
 20. Tomy

  Tomy New Member

  Net even langsgereden. Aan de egale sneeuw te zien zijn er nog geen waaghalzen geweest vandaag... Heb het ijs niet gemeten, maar gezien de 1,5 cm sneeuw erop zal dat na maandag niet veel dikker zijn geworden. Hoop dat de oostenwind ons helpt!

Deel Deze Pagina