Mmaple 800 bft of viking 2005 gold

Discussie in 'Materiaal Discussie' gestart door pistolenpaul, 23 feb 2012.

 1. pistolenpaul

  pistolenpaul New Member

  Ik ben van plan om nieuwe schaatschoenen te kopen. Ik heb tot nu toe op de viking 2000 schoen gereden. Ik Zit te kijken naar de maple sl 800-bft en de viking 2005 gold. Nu zou ik graag meer willen weten over de maple schoen aangezien ik niet weet hoe die schoenen zitten/rijden. Ik weet dat maple stijvere schoenen heeft, maar voor de rest weet ik vrij weinig.
  Graag wat advies dus.
 2. Herbertje

  Herbertje Member

  Het enigste advies wat ik je kan geven is: Ga naar een speciaalzaak en pas ze allebei, dan pas weet je het verschil en wat jij het fijnst vind. Ik heb ze allebei aangehad en de Maples waren mij veel te hard, maar een ander vind de Vikings te slap. Dus een heel persoonlijke keuze die je alleen kunt maken als je ze beide gepast hebt. Succes
 3. HA01761

  HA01761 Active Member

  Maples stinken!

  En ze zijn stijver en minder vervormbaar dan de Gold 2005.

  Intuïtief zou ik voor 'gevoelsschaatsers' eerder Vikings aanraden (hoewel ik niet op de Maples gereden heb, wel op Mogema's en Rapsen)
 4. wortelzicht

  wortelzicht New Member

  De maple 800 bft stinken niet, althans niet met mijn voeten erin en de vervormbaarheid is prima ik heb ze zelf verwarmd op 100 graden en ze zijn dan boterzacht.
  Maple word nu geleid door Erik Hulzebosch en geloof me die neemt geen genoegen met minder dan het beste.
  Je kunt van hem denken wat je wilt maar hij neemt geen genoegen meer met de tweede plaats.
 5. Zenschaatser

  Zenschaatser New Member

  Ik wilde eigenlijk nooit overstappen naar thermoplastisch omdat ik dacht dat deze te hard zouden zijn voor mijn voeten. Experimenten in het verleden waren bij mij slecht uitgepakt. Toen ik echter mij in de schaatswinkel liet verleiden om toch een paar Viking 2005 aan mijn voeten te doen was ik in een keer totaal van mening veranderd. Wat zitten die dingen heerlijk! Nooit 1 blaar of pijnlijke plek gehad.
  Over de maples kan ik niets zeggen, waar je uiteindelijk voor gaat ligt aan je eigen voorkeuren. Wanneer je gaat naar goede pasvorm en iets van comfort kan ik je in ieder geval de Viking aanraden.
 6. HA01761

  HA01761 Active Member

  Dan heb je vast hele schone voeten, want de meeste Maples die ik in handen heb gehad stonken behoorlijk. Is volgens mij algemeen bekend in de kleedkamers van 's lands ijsbanen ;)


  Da's nice. Bij JvdH vertelde men mij een aantal jaar geleden dat Maples een stuk harder blijven dan Vikings (maar ik geloof dat ze bij JvdH bij niet bij 100 graden vervormen maar bij 80) En VdH is tamelijk pro-Viking :wink:

  Juist omdat ze vervormbaar zijn kunnen ze zo hard zijn. (Maples en Marcheses zijn nog stukken harder dan Viking trouwens)
 7. wortelzicht

  wortelzicht New Member

  Maple verwarmt zelf zijn schoenen in kokend water wat uiteraard 100 graden is, zie mijn instructie over hot water moulding.
  In de oven kan ook maar dan moet hij niet heter worden dan 100 graden wat wel eens lastig is bij hete lucht.
 8. Zenschaatser

  Zenschaatser New Member

  @ HA01761 ik snap ook wel dat het thermoplastische er voor zorgt dat ze hard kunnen zijn hoor :p . Ik had juist in het verleden problemen gehad met andere thermoplastische schoenen die toch te hard voor mij bleken, waardoor ik er geen moment comfortabel op gereden heb. De stevige maar iets zachtere Viking 2005's voelen lekker comfy aan bij mij.
 9. schaatsbart

  schaatsbart Member

  waar ruiken die maples dan naar? Tenenkaas, of.....
  Als erik hulzebos dit leest , gaat hij er vast wat aan doen! Jee wat leuk dat hij zich daarmee inlaat, dacht dat maple zo moeilijk zat; met service enzo! Is dat inmiddels dik in orde?
 10. HA01761

  HA01761 Active Member

  Ik heb eergisteravond nog een Maple brug zien breken trouwens (in een miniem scheurtje op kunstijs)


  Sja, wat is het eigenlijk? Vies, verrotting, chemisch, vieze witte sportsokken, eigenlijk is het gewoon onbeschrijflijk hoe Maples stinken! :mrgreen:
  (b.v. Vans stinken ook altijd meer dan andere schoenen)

  Vikings ruiken ouderwets lekker naar echt leer en schoenmakerslijm, en blijven ook lekker ruiken, ook na jaren gebruik. En ik vind niet alleen mijn eigen Vikings lekker ruiken, ook bij schaatsen van anderen vind ik Vikings lekker ruiken en Maples vies. (maar mijn eigen lieve Vikings ruiken natuurlijk het lekkerst)
 11. HA01761

  HA01761 Active Member

  Hmmm, beetje apart verhaal begint dit te worden :oops: :mrgreen:


  Maar hey, was het niet zo dat Bentley haar verkoopcijfers terug zag lopen toen door nieuwere behandelingsmethoden van het leer de typische geur van een nieuwe auto verdween? Nadat ze een leeraroma toe hadden gevoegd stegen de verkopen weer. :idea:

Deel Deze Pagina