Maple SL-800 maat bepalen

Discussie in 'Materiaal Discussie' gestart door remcor2000, 15 feb 2012.

 1. remcor2000

  remcor2000 New Member

  Ik ben vandaag de Maple Blizzard 800-BFT set met Maple SL-800 schoen tegen gekomen op internet, wat me een zeer interessante set lijkt om te beginnen met klapschaatsen. Ik heb tot nu toe altijd geschaatst op Viking schaatsen, maar door wat ongelukkige voeten heb ik altijd last van blaren. Daarom wil ik beginnen met thermoplastische schoenen.

  Nu wil ik de gok nemen en deze schaatsen online bestellen en zelf passend maken met Hot water molding systeem.
  Alleen nu de vraag... welke maat van Maple moet je nemen als je echte (schoen) maat 44 is? Dit heb ik in de schoenwinkel laten bevestigen via dat gele voetzooltje :D
 2. wortelzicht

  wortelzicht New Member

  Ik heb zelf 44 met een brede voorvoet en de maple sl800 wide in 44.
 3. huit

  huit Member

  Ik heb schoenmaat 42,5, mijn vorige schaatsen (Viking en Raps) waren maat 41 en nu heb ik smalle Maple SL 800-BFT maat 43... Ik weet zeker dat ik zonder passen de verkeerde maat zou hebben gekocht.
 4. wortelzicht

  wortelzicht New Member

  Waarmee duidelijk is dat een kleinere maat als je schoenmaat niet opgaat voor de maple sl 800.
 5. remcor2000

  remcor2000 New Member

  Er is me veel meer duidelijk geworden. Gisteren heb ik rondje gereden om verschillende schoenen te passen. De Maple schoen is wat mij betreft veel te hard rond de enkels en knobbels. Daarbij vertelde een collega schaatser dat dit inderdaad minder prettig is op lange afstand. En lange afstanden schaatsen is nou net mijn ambitie.

  Verder heb ik de Nagano Gold maat 43 getest, deze schoen beviel me erg goed, behalve het prijskaartje...
  Daarom kreeg ik het advies om te kijken naar de nieuwe variant van Viking Marathon speciaal, deze schoen heeft ongeveer dezelfde thermoplastische eigenschappen als de gold. Maar helaas is die schoen bijna nergens meer te krijgen, dus dat word even afwachten.

  In ieder geval kan ik zeggen dat op de gok kopen toch niet zon goed idee zou zijn geweest, anders had ik dit nooit geweten. Hopelijk is mijn ervaring ook advies voor andere twijfelaars :)

Deel Deze Pagina