M en M Whiperboard; ervaringen?

Discussie in 'Materiaal Discussie' gestart door PeerdParmant, 16 dec 2012.

 1. PeerdParmant

  PeerdParmant New Member

  Heeft iemand al ervaringen met de M en M Whiperboard? Ik heb al een keer proef gereden op de Freeskates maar miste eigenlijk het actieve terugklappen (ook met van die elastiekjes). Vandaag heb ik die Whiperboards in mijn handen gehad en dat leek me wel wat. Maar ik begreep ook dat ze nog niet zo lang op de markt zijn. Dus heb nog geen idee van de kwaliteit en of het beter schaatst dan de "conventionele" kluunschaats.

  Dus graag jullie ervaringen.
 2. Coosc

  Coosc New Member

  Ik heb een paar in mijn handen gehad maar er zat een forse speling op het scharnier. De winkelier zou informeren wat hier het probleem is. Alle exemplaren hadden hetzelfde probleem.

  Coos
 3. PeerdParmant

  PeerdParmant New Member

  Kluuk
  Heb je er ook op geschaatst? Hoor graag je ervaringen
 4. Coosc

  Coosc New Member

  Kluuk,

  Ik kan me voorstellen dat de hak goed vast staat door de druk. Door de speling aan de voorkant kan de buis nog wel kantelen dacht ik. Dit effect heb ik al eens ervaren toen het blad van mijn Finn schaatsen los in de buis zat. Een vervelend instabiel gevoel tot gevolg. Heb je dat gevoel hier niet of staat de neus ook vast onder druk?

  Coos
 5. pietandringa

  pietandringa New Member

  Ik heb de Wiperboard aangeschaft met Salomon S-Lab Pro. Een keer op kunstijs geschaatst en dat ging lekker.
  Bochten lopen minder goed dan "gewone" hoge noren, maar de rechte stukken zijn lekker ontspannend. Het voelt allemaal wat minder strak aan dan mijn Groothuis schoenen met Raps ijzers, maar het rijdt erg comfortabel. Wat ik zelf erg belangrijk vind is dat ik makkelijker een kortere slag kan rijden om niet kapot te gaan op het natuurijs en mijn eerste indruk is dat dit met deze schaatsen beter gaat.

  P.S. wat ik erg jammer vind is dat je met de Salomon schoenen niet over straat kan lopen, want dat slijt veel te snel. Tips op dit gebied zijn welkom (zie ook mijn andere bericht).
 6. Bij Almgrens of Free Skate kan je 2 verschillende systemen hiervoor krijgen. Ik heb de klick dingetjes en die bevallen wel.

  Bijgevoegde bestanden:

 7. pietandringa

  pietandringa New Member

  Dat is een goede tip! Ik heb vanmiddag rubberen onderzolen met spikes gekocht die ik om de schoenen kan doen.
 8. pietandringa

  pietandringa New Member

  Ik heb alleen (korte) ervaring met de Wiperboard, maar heb deze speciaal gekozen vanwege het "echte" klapmechanisme. Het ziet er degelijk uit en werkt goed.
 9. PeerdParmant

  PeerdParmant New Member

  Heb heel erg getwijfeld tussen de wiperboards en de "gewone" kluners. Uiteindelijk toch niet gekozen voor de wiperboards. Belangrijkste reden hiervoor is dat het naar mijn mening nog niet helemaal uit ontwikkeld is wat o.a. blijkt uit de speling op het scharnier. Nu schaats ik op de M&M competition met de S-lab. Nog geen moment spijt van gehad. Misschien over een tijdje de overstap naar de wiperboard ......
 10. JohanF.

  JohanF. New Member

  Ik heb vanmiddag ook de S-Lab gekocht met het voornemen om die Whiperboards te kopen bij Lindenholz in Rouveen. Maar er werd mij verteld dat er nog kinderziektes in de eerste uitgebrachte serie zitten.
  Op aanraden eerst een set gebruikte Free-Skates Marathon ijzers gekocht, als de ziektes eruit zijn dan wordt ik gebeld om alsnog de Whiperboard te aan te schaffen. Als de dealer ervan overtuigt is dat ze echt goed zijn.
  Super eerlijk verhaal. Dat waardeer ik enorm. Gelukkig zijn ze er nog........................
 11. Coosc

  Coosc New Member

  Vandaag voor het eerst met whiperboards op natuurijs gestaan. Het was even wennen in vergelijking met mijn baanschaatsen maar de ervaringen zijn zeer positief. Ze klappen uitstekend terug en klinken als een klapschaats.

  Morgen kan ik mijn nieuwe asjes ophalen zodat ook de speling op het scharnier tot het verleden zou moeten behoren.

  Coos
 12. pietandringa

  pietandringa New Member

  Ik heb de afgelopen anderhalve week 240 km geschaatst met de Wiperboards en Salomon S-Lab en ben zeer tevreden.
  Het schaatst veel ontspannender dan mijn Raps V8 klap met custom made 4G (Groothuis) schoenen. Niets ten nadele van 4G, maar in combinatie met de V8 voor mij minder geschikt op natuurijs. Met de Wiperboards kun je technisch goed (blijven) schaatsen en het klapmechanisme werkt uitstekend. Op natuurijs is het een must om een kortere slag te rijden en dat gaat met de Wiperboards en S-Labs veel makkelijker, hoewel je ook prima een lange slag kan maken overigens. Ik heb niet aan snelheid ingeboet ten opzichte van mijn andere schaatsen. Mijn algemene (fiets)conditie is uitstekend, maar op natuurijs kreeg ik altijd ontzettend last van spierpijn in de heupen, ook als ik daarvoor veel op kunstijs had geschaatst. Met mijn nieuwe schaatsen heb ik daar geen last meer van gehad! Dat je dichter op het ijs staat ervaar ik als zeer prettig, terwijl je prima snelheid kan maken. Ook bij mij zit er een beetje speling in het klapmechanisme. Ik heb hier niks van gemerkt bij het schaatsen, maar zal de assen wel laten vervangen, zodat ik zeker weet dat alles optimaal is.
 13. Eveen

  Eveen Member

  Wordt er door jullie ook veel met de wiperboard op kunstijs geschaatst en wat zijn de ervaringen hiermee? Vraag me af of ze duidelijk beter schaatsen op kunstijs dan de andere "kluun" ijzers.
 14. Spits

  Spits Active Member

  Hallo Oma/Oude koe uit de sloot...........
  Was vandaag bij Jan vd Hoorn in ter Aar binnengelopen omdat ik in de buurt was. Heb er een paar ''free-skate soles'' meegenomen voor m'n kluuners en even met Rick gesproken. De Wiperboards gaan erg lekker, Hij kan er treintjes mee leiden.......... En of ie daar mee op wil houden..... Ze doen het op de binnenbanen ook echt top volgens hem.
  Wil je meer info, ga er dan even langs of even een belletje. Heb zelf (nog) geen ervaring met wiperboards, maar je kan ze bij van der Hoorn ook uitproberen/in de leen krijgen voor een demo.
  Ik ga toch maar even sparen voor het volgende schaats seizoen.
 15. PeerdParmant

  PeerdParmant New Member

  Al wat meer ervaringen? Ben er weer regelmatig naar aan het kijken. Ik overweeg om mijn set MenM Competition in te ruilen en de overstap maar eens te wagen.
  Spits vindt dit leuk.
 16. Spits

  Spits Active Member

  Heb zo het idee dat wiperboards echt wel geweldige ijzers zijn. Punt is alleen dat ze vrij prijzig zijn in de zin van "het blijven toch kluunschaatsen" en dat er daarom nog niet heel erg veel van verkocht zijn (denk ik, absoluut niet op feiten berust). Kan via Google ook niet veel ervaringen vinden. Bij mij kriebelt het ook om ze aan te schaffen, wat mij betreft zijn ze de prijs dubbel en dwars waard................. Toch ben ik voor nu eerst Sinterklaas voor de kinders, en net vanmiddag een derde paar S-labs rijker (don't ask....:rolleyes:.) wel een paar "pro"........ Oeh wat zou een wiperboard daar mooi onder staan......... ;). Ooit gaan ze er komen!
 17. iceman

  iceman Member

  Je bent goed bezig""""""Op het moment dat je echt op natuurijs kan schaatsen:)
  Rij ik gelijk naar VDHoorn om ze aan te schaffen
 18. oCean

  oCean New Member

  Na een zoek tocht op internet en bezoek aan de winkel heb ik een set wiperboards aangeschaft. Met de slab pro schoenen. Ik heb voor deze combi gekozen omdat ik denk hiermee het beste op de ijsbaan te kunnen trainen. De andere schoenen en ijzers zijn in mijn ogen hiervoor minder geschikt, en beter geschikt voor gebruik op alleen natuurijs. Daarnaast vind ik het een zeer mooi stuk techniek, echt een doorontwikkeling van de langlauf schaats.

  Inmiddels heb ik twee keer op de set geschaatst op de baan in Rotterdam. De schoenen zitten zeer goed. Het geheel schaatst fantastisch. Ik vergelijk het met mijn vaste viking marathon 1 schaats. De bochten lopen nu goed. Dat was in het begin even wennen. Schaatsen moeten stoppen in verband met spierpijn, in plaats van pijn aan mijn voeten.
 19. Spits

  Spits Active Member

  YESSSSS! sinds eind december '15(dank u Klaasmans en Kerstmeneer :D) nu ook de Wiperboards. Ze doen het heerlijk onder m'n S-labs, zelfs op de kleine 200m baan op Zoetermeer.
  Ze blijven ook lekker lang scherp en klappen mooi boterzacht dicht zonder een harde "klak".
  Gekocht bij van der Hoorn in Ter Aar, en twijfelde nog wel of dat ik niet beter de M&M Competition Carbon (echt super licht) zou nemen............ Ben toch blij dat ik de Wiperboards genomen heb, wat een fijne ijzers en klap mechanisme. Bij van der Hoorn leveren ze de Wiperboards meteen af met de "hoge" hak aanslag.
 20. Leonjill

  Leonjill Member

  Ik hoor ook graag nog wat ervaringen ik overweeg dit ijzer ook te nemen.

Deel Deze Pagina