Leersumse Veld

Discussie in '2012-2013' gestart door LarsJ, 15 jan 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. LarsJ

  LarsJ New Member

  Wilde morgen naar het Leersumse Veld, toch maar even via twitter aan de boswachter ter plekke naar svz gevraagd. Dit is wat ze schreef:

  "Schaatsen is nog niet mogelijk. Mijn collega heeft getest vandaag. Er zijn nog wakken en ijs is echt nog niet begaanbaar."
 2. Mcat

  Mcat Well-Known Member

 3. LarsJ

  LarsJ New Member

  Gistermiddag op het Leersumse Veld geweest. Er is geschaatst, maar van veel schaatsplezier was nog geen sprake.

  IJscondities vielen me niet mee. Natuurlijk ligt er sneeuw op het ijs, al ligt die vrij los en met een dikte van zo'n 3cm kun je daar nog wel doorheen schaatsen met eronder best mooi ijs. Maar dat ijs zelf was gisteren nog net te dun, met ook veel zwakke plekken die moeilijk te zien zijn door de sneeuw die erop ligt.

  Met een aantal man hebben we een klein baantje sneeuwvrij gemaakt maar echt een grote ronde al schuiven was nog niet mogelijk.

  Ik vraag me af of het vandaag wel al kan. Vanaf morgen meer kans schat ik in.
 4. Elsje18

  Elsje18 New Member

  Gisteren een natte voet gehaald. er is een klein baantje sneeuwvrij gemaakt, leuk voor de kids in het weekend. Er waren nog veel open wakken, ik verwacht dat het niets wordt.
 5. Oxylus

  Oxylus Well-Known Member

  Vandaag viel het ook nog een beetje tegen. Im ga zondag pas terug om te kijken of de omstandigheden wat beter geworden zijn.
 6. Mai25

  Mai25 New Member

  Afgelopen zondag heb ik hier geschaatst samen met twee anderen. Er waren ongeveer 20 a 30 man op het ijs. Het ijs was hier en daar bobbelig en op sommige plekken kraakte het een beetje. Maar verder hebben we een uur lang heerlijk geschaatst!
  In het midden is een wak, waar 's middags iemand in terecht gekomen is, maar omdat het niet diep is stond diegene maar tot zn middel in het water..
  Hoe het ijs er nu bij ligt weet ik niet ivm matig vorst.

  Bijgevoegde bestanden:

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina