Leekstermeer

Discussie in '2012-2013' gestart door françois, 16 jan 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. françois

  françois Member

 2. Groenewegen

  Groenewegen New Member

  Net op geschaatst. Het ijs ziet er heel mooi uit, maar nog niet dik genoeg om officiele mededelingen over te doen. Perfecte omstandigheden om te verkennen. In de hoek van het Leeksterhoofddiep en het Lettelberterdiep is het ijs wat dunner, dus ik heb het niet gewaagd om die kanalen op te schaatsen. Restaurant Cnossen is open.

  Voor degene met kinderen of die het op het meer nog niet aandurven is er halverwege de weg naar Cnossen een mooie gelegenheid om te schaatsen in ondergelopen natuurgebied, direct naast de weg (links). Kan je mooie rondjes van 800m+ schaatsen om er ff in te komen.
 3. havana

  havana New Member

  Sprak net een collega; je kunt inmiddels helemaal rond.
 4. Ianmuller62

  Ianmuller62 New Member

  Vanmiddag hele meer rond geschaatst. Beetje bobbelig ijs, verder mooi.
 5. ijsenweder7

  ijsenweder7 New Member

  Harde wind maar als je de bocht om bent gewoon laten duwen door de wind.Zo wordt een volle ronde een eitje.Een paar helden hadden een wak gemaakt bij Cnossen en zaten daar minstens 2 minuten in ook met het hoofd onder water.Het is gefilmd.
 6. lvroom

  lvroom New Member

  Vandaag een paar keer rond geweest, net als vele tientallen anderen. Schitterend ijs en betrouwbaar! Vanaf Cnossen buffelen naar de overkant met de forse wind en terug als een trein. Heerlijk. Hele rondje is, denk ik 6 km.
 7. breinder

  breinder New Member

  Heerlijk rondje gereden met mn zoontje, flinke snijdende wind maar wat een prachtig ijs, zie ook foto's via onderstaande deze link: http://www.everytrail.com/view_trip.php?trip_id=1986037

  Zoals te zien is kun je zelfs helemaal naar het haventje van Leek schaatsen, ik denk dat er uiteindelijk wel een stuk of 100 mensen zijn geweest.
 8. proeme

  proeme Well-Known Member

  Ik reed op de snelweg langs Leek en zag vlak voor Leek (vanuit Groningen gezien) allemaal auto's geparkeerd staan. Ik zag een vaart, maar geen enkele schaatser. Ik gok dat je vanaf daar naar het Leekstermeer kon schaatsen.

  edit voor mensen die na het lezen van dit bericht enthousiast in de auto springen zonder eerste verder te lezen: je kunt vanaf daar het Leekstermeer alleen zwemmend bereiken.
 9. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  Dat is deze plek:

  viewtopic.php?f=7&t=8006
 10. proeme

  proeme Well-Known Member

  ah, je hebt gelijk inderdaad
 11. Groenewegen

  Groenewegen New Member

  Ik was daar zaterdag, mooi geschaatst en ik dacht inderdaad dat de rij auto's wel zal opvallen voor de mensen die op de A7 langsreden. Voor de duidelijkheid, ja kan niet via die vaart naar het Leekstermeer tenzij je bereid bent om te zwemmen.
 12. havana

  havana New Member

  Vandaag geschaatst. Helaas verpest een steeds groter wordend windwak de pret. Het wak dreigt door de harde wind het complete meer in tweeën te verdelen.

  Het ijs vond ik wisselend, maar over het algemeen goed. Soms wat bobbels, maar er zitten ook genoeg pikzwarte, gladde stukken bij.

  Iedere ronde werd het wak weer een stukje groter, wat je goed kunt zien op de uitdraai van de GPS.

  [​IMG]

  Ik denk niet dat je morgen nog rond kunt, helaas.
 13. vandread

  vandread New Member

  Inmiddels kan je niet meer rond. Het is nu vnl heen en weer op de zuidkant van het meer.
 14. sailhorse

  sailhorse New Member

  Ook de noordkant is niet echt meer vertrouwd. Je ziet het windwak naar de noordwal toekomen. Houd de kant! Wel ongelooflijk mooi ijs!!
 15. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  Vanmiddag ook 2 rondjes gedaan in de diepvrieskou. Voor de wind de 45 km/h gehaald ondanks al wat botte schaatsen en terug op zijn langzaamst 14-15 km/h. Wel super om het meer eens zonder sneeuw te berijden.

  GPS-log:
  http://connect.garmin.com/player/264238218
 16. Nora

  Nora New Member

  Hallo :)

  Heeft iemand nog een update over het Leekstermeer? Hoe is het afgelopen met het windwak? Is het meer veilig, is er geveegd en kan het ijs grote groepen mensen aan? Ik neem aan dat er morgen heel wat mensen op pad gaan om nog te schaatsen.

  Dankjewel

  Groet
  Nora
Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina