kun je ook schaatsen op het leersumseveld

Discussie in '2009-2010' gestart door Anonymous, 26 jan 2010.

 1. Anonymous

  Anonymous Guest

 2. martin.h

  martin.h New Member

  En zo ja, wat is de ijskwaliteit?
 3. Anonymous

  Anonymous Guest

  Als de melders van de vorige 2 berichten morgenvroeg nou gewoon even gaan kijken en dan een informatief berichtje op dit forum plaatsen, dan wordt dit een echt item. :(
 4. Anonymous

  Anonymous Guest

  Ik heb vanmiddag geschaatst op het Leersumseveld. Het was goed te doen. IJs wel bobbelig (sneeuwrestanten) maar glijd goed. Geen scheuren en een enkel wak.
  Er waren niet meer dan 20-25 man aan het schaatsen, dus alle ruimte.
 5. albertdevries

  albertdevries New Member

  Ik heb vanmorgen ook geschaatst op het Leersumse veld. Op de achterste plas (vanaf de hoofdingang) kun je prima schaatsen. Je kunt die plas ook vanaf de zijkant of achterkant bereiken (gaat sneller).

  groet, Albert
 6. Wakrijder

  Wakrijder Member

  Ja en nee! Ik heb vanmorgen gereden op de eerste plas (boswachterskant), maar dat hield niet over. De randen zijn maar twee cm dus het is lastig op het ijs komen. Het kraakt angstaanjagend en overal schieten de barsten erin. Volgens mij komt dat doordat er twee lagen op elkaar gevroren zijn. Met mijn stok kon ik er niet doorheen komen dus het lijkt meer dan zes cm. Toch rijdt het niet fijn als het zo verschrikkelijk kraakt. Heeft nog een nacht matige vorst nodig.
 7. Anonymous

  Anonymous Guest

  ja, gisteren (woensdag) ging het inderdaad prima op de derde plas, wel nog wakken, dus even goed kijken en wat sneeuw erop
  maar er zal wel wat sneeuw bij gevallen zijn
  Amerongen (uiterwaard) is ook goed te doen, maar ook hier pleksgewijs bobbels verborgen onder de sneeuw

Deel Deze Pagina