Kraenepoel in Aalter wellicht zaterdag open

Discussie in '2011-2012' gestart door spoorzoeker, 3 feb 2012.

 1. spoorzoeker

  spoorzoeker New Member

  Volgens Het Nieuwsblad zou de Kraenepoel in Aalter (Oost-Vlaanderen) vanaf morgen (zaterdag) open zijn. Zie http://www.nieuwsblad.be/article/detail ... 120203_003 .

  Het is een relatief kleine plas, 22 ha, maar wegens ondiep en stilstaand water vriest hij als één van de eerste dicht.

  Voor je gaat toch best even checken of het echt opengaat, want intussen is er sneeuw gevallen, niet echt een pluspunt...
 2. seppe

  seppe Active Member

  Hij is open naart schijnt, maar op beperkte plaatsen slechts. Ik ga straks eens kijken, hopelijk is er geen massa-opkomst en wordt het ijs enigszins gespaard.
 3. spoorzoeker

  spoorzoeker New Member

  @ seppelybaert. Laat maar weten hoe het er is. Ik vrees wel een massaopkomst op een klein stukje ijs. Vanmiddag was het in het nieuws dat de Kraenepoel open is, en andere plassen (oa Donkmeer) nog niet.
 4. seppe

  seppe Active Member

  De sneeuw werd constant geruimd door de vele vrijwilligers met ijsmachientjes, echt knap. Er was een grote baan (eigenlijk 2) 'gemaakt' en wat stukjes ijs voor hockey en shorttrack.
  Er was maar een deel van de poel opengesteld, maar qua volk was het juist gepast vond ik. Het was nog geen échte overrompeling, eerst veel noren-schaatsers (zelfs een pelotonnetje), maar hoe later op de middag hoe meer volk en hoe minder 'schaatsers'. Tegen 16u ben ik weggegaan, het werd ook wel een beetje druk, morgennamiddag wordt het een ramp vrees ik. Als ik morgen ga, zal het 's morgens zijn denk ik :) (Als ik niet te stijf ben tenminste :lol:).
  In het ijs zaten hier en daar wel wat serieuze barsten, niet ideaal om in volle snelheid over te gaan.
 5. sibet

  sibet New Member

  @seppelybaert dan moeten we zeker eens samen geschaatst hebben.

  Ik was er zelf rond de middag en dan was het zeker leuk rondjes draaien.

  Eveneens rond 16u vertrokken, vond het veels te veel volk dan.

  Hopelijk kan het op de donk vanaf volgende week, da's iets dichter en makkelijker.
 6. seppe

  seppe Active Member

  Héhé vermoedelijk wel ;-) Vandaag ook geweest, niet te lang, van 12-14u, want wou mijn rug toch een beetje sparen aangezien ik morgenmiddag normaal ook zou willen gaan. Toen ik vertrok kwam ik massa's auto's tegen, dus ik denk dat ik op tijd vertrokken ben ;-) Wel meer barsten dan gisteren in het ijs, de schaatszone was wel wat uitgebreider tov gisteren.
 7. sibet

  sibet New Member

  Vandaag ook teruggegaan.

  Grotere tour mogelijk, maar het ijs wordt toch wel niet zo best meer. Hopelijk de komende dagen dat ze de ronde wat verleggen!

  Wel weer zalig schaatsen met de zon, van 1 tot 4!
 8. seppe

  seppe Active Member

  Ja klopt, het is 1 en al barsten en kloven nu, het kleine extra toertje van de baan is wel ok, maar zeer klein, hopelijk komt er snel wat 'veilig' ijs bij :)
 9. ZeeKoei

  ZeeKoei Well-Known Member

  mijn toertjes van zondag

  http://runkeeper.com/user/ZeeKoei/activity/69560996

  toen al veel scheuren/honden/sleeën op het ijs, ben in late namiddag gegaan toen de terugtocht al bezig was, volk ging dus langzaam aan weg, maar het ijs zelf was oppassen door te scheuren...

  zelf 2x goed 'op mijn doos gegaan' doordat ik paar cm met schaats van steunbeen in het ijs leek te zakken
  (of komt het doordat ik scheur niet zag)
  met kortere slagen ging het ietsje beter, als ik me voelde wegzakken kon ik snel genoeg naar ander been gaan, maar 't is toch schrikken... technisch doe ik als schaatsnoob wellicht iets totaal verkeerd, want zag andere norenrijders met mooie lange slagen passeren zonder dat ze enige last leken te hebben

  anyway, door hevige kniepijn ten vroegste donderdag terug het ijs op (wanneer ik hoop terug min of meer pijnvrij een trap op te kunnen stappen )
 10. spoorzoeker

  spoorzoeker New Member

  't Is inderdaad uitkijken voor de scheuren. Daarin schaatsen is zoiets als met je fiets in de tramsporen rijden :oops: .
  Maar los daarvan was het zelfs op zondagnamiddag nog leuk schaatsen.
 11. seppe

  seppe Active Member

  @Zeekoei, hoelang zijn de rondjes infeite? Inclusief en exclusief het extra rondje? Heb je dat kunnen vaststellen?
 12. ZeeKoei

  ZeeKoei Well-Known Member

  kleine rondje: +/- 700m
  met het extra stukje erbij: 950m
 13. seppe

  seppe Active Member

  Thanks Zeekoei a.k.a. Wouter :wink: Ik dacht aan zoiets, mss 100-150 meer dacht/hoopte ik ofzo :D

  De Kraenepoel heeft nu ook een piste langsheen de volledige poel, sinds gisteren in de late namiddag. Dat was best ook, want het werd véééél te druk gisterennamiddag. Volgens mij waren alle kinderen uit de lagere scholen uit Oost en West-Vlaanderen op het ijs :D Natuurlijk onderuitgegaan toen 1 van die kinderen zich uit het niets omdraaide en zijwaart achteruit schaatste, knal erop. Eerste valpartij, ik had de smaak te pakken en nadien nog één, maar dat lag aan mezelf en het geknoei op mijn nieuwe schaatsen (in combinatie met het slechte gleuf-ijs :roll:) :lol:

  Nuja in elk geval, dat belooft voor dit weekend, het zal een drukke bedoening worden. Ik zou hier beter wat minder posten over de Kraenepoel, misschien komt er dan minder volk :lol:

  Bij deze slechte reclame (het is wel effectief zo). Het ijs van de oorspronkelijke ronde is echt bijna niet meer schaatsbaar, het zijn 1 en al grove gleuven geworden (hoe komt dat eigenlijk?), eigenlijk moet je nu na elke grote ronde 500 meter pauze nemen :?
 14. sibet

  sibet New Member

  Och, ik denk dat de media eerder te zien heeft met het vele volk daar. Of je hier post zal dan nog weinig uitmaken. :roll:

  Alleszins goed dat ze de baan wat verlegd. Ik ga voor het weekend nog eens proberen. Het vorige stuk zag er maandagnamiddag al behoorlijk slecht uit. Maar da's niet moeilijk als je hoort dat er zondag 3000 mensen op het ijs waren.

  Hoe is de ijskwaliteit van de grote ronde?

  Gisteren aan het donkmeer geschaatst, maar er is daar geen structuur in de baan en iedereen rijdt door elkaar zodat je gewoon geen snelheid kunt halen.
 15. seppe

  seppe Active Member

  Héhé das een feit, vuile Kraenepoel-geobsedeerde media :lol:

  De kwaliteit van de grote ronde was gisteren op bepaalde stukken zeer goed, anderzijds is er elke 200 meter ofzo wel een stuk van 5-tal meter waarop er echt gaten/gleuven/ophopingen in het ijs zitten waar je niet langs kan/kon. Vreemd infeite. Ben er een paar keer met hoge snelheid over gegaan, geen aanrader, al helemaal niet voor de ijzers denk ik. Best wel jammer eigenlijk, want dan moet je telkens snelheid verminderen en met beide schaatsen over het ijs glijden en vooral hopen dat je niet valt.

  Jammer van het Donkmeer, had me al afgevraagd hoe het daar was. Ligt er dan geen sneeuwvrije piste of wat hebben ze daar gedaan? Alles sneeuwvrij gemaakt zonder een baan te trekken ofzo?
 16. sibet

  sibet New Member

  Ze hebben overal kriskras smalle paadjes getrokken, trok op niks iedereen door elkaar.

  Helemaal aan de andere zijde (kant donklaan) was wel een baan gemaakt, maar vrij kort (+- 300m) en dus veel bochtenwerk en niet ontspannend schaatsen. 'k heb het nog wat proberen verlengen met een sneeuwschop maar alleen is er weinig beginnen aan.

  Morgen ga ik maar weer naar Aalter, profiteren nu het nog kan.
 17. Brontes

  Brontes New Member

  Ik kom net van de Oude Durme in Hamme waar je in een prachtige omgeving kan schaatsen (3km) maar de ijskwaliteit is er jammer genoeg belabberd.
  Ik verwacht er morgen toch wel wat meer volk, en hopelijk wordt er nog een baantje geveegd.

Deel Deze Pagina