Japanse schaatsen

Discussie in 'Lange baan' gestart door speedskating, 29 aug 2018.

 1. speedskating

  speedskating Member

  Japan verdient wel een topic of niet?
  Ze deden het zo goed afgelopen jaar!
  Jeronimo1 vindt dit leuk.
 2. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Japanse fans vieren hun successen op een geheel eigen manier. Daar kwam ik achter toen ik over Kodaira (blog) en Kikuchi (einde carrière) tweette, en ineens een stel Japanse schaatsfans als volgers kreeg. Een compilatie van fan-uitingen.

  Dit is een soort gigantisch Miho-Takagi-hoofd. Van papiermaché of zo.
  Foto komt van het twitteraccount Ku2Ko.
  [​IMG]

  Ik heb ook het idee dat zelfs @leenstrafan niet dit soort plaatjes zou maken van zijn idool.
  Het plaatje komt van het account Miho_Nao_Love. Hmm, van wie zou deze Japanner nou toch groot fan zijn?
  [​IMG]


  Al Engels lerend kwam deze Ayaka-Kikuchi-fan een heel belangrijk woord tegen. Het twitteraccount heet Smile__Aya_Mt.
  [​IMG]


  En ook dit account doet mee aan de Japanse twitterverjaardagskaarten-trend. Je hoeft geen roze bril op te zetten, die heb je echt niet nodig.
  [​IMG]


  In Nederlands heb je mutsen met het haar van Sven, in Japan sleutelhangers met schaatsers. Foto van het account megabass036. Ik vraag me wel af sinds wanneer Rigoberto Uran een Japanse shorttracker is geworden die ook bijverdient als kunstschaatser. o_O
  [​IMG]


  Tot zover het levende bewijs dat schaatsen ook leeft in een land dat niet Nederland heet. Maar dat wisten we al, want in Japan keken er best wel heel erg veel mensen naar de TP op de Spelen. En ook bij de huldigingen was het telkens erg druk. Ik zou de organisatoren van de WB in Tomakomai aanraden om een paar (tijdelijke) tribunes bij te bouwen, want die zijn er niet echt veel naast de baan.
  [​IMG]
  Laatst bewerkt: 4 sep 2018
 3. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Ik ging nog eens kijken bij onze Miho-en-Nao-fans, maar ze waren nu ander soort dingen aan het tweeten. Het ging over de aardbeving op het eiland Hokkaido, waar Obihiro en Tomakomai op liggen. De ijsbaan in Obihiro is beschadigd geraakt door de aardbeving. Het koelsysteem functioneert niet goed meer, waardoor de ijslaag flink dunner is geworden. De schade is zodanig, dat er compleet nieuwe ijsvloer moet komen, en die is pas eind oktober af. Dat is vlak voor de Wereldbeker half november. De Japanse kampioenschappen zijn niet in gevaar, want die zijn in Nagano.
 4. VorstM

  VorstM Well-Known Member

  De Japanse kampioenschappen. Zijn daar beelden van? Ik wil wel eens zien hoe het kan dat een land met zoveel diepgang op de 500m (10 man 35.00 of lager vorig seizoen) elke jaar Joji Kato en vooral Ryohei Haga naar de Worldcups afvaardigd.
  En ik wil Koki Kubo wel eens in actie zien, als nationaal recordhouder op de 1000m.
 5. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Beelden zijn er. Alleen heel moeilijk te vinden als je geen Japans kan. Er zal vast wel een livestream zijn, maar die hebben wij niet ontdekt omdat we hem niet kunnen vinden door de taalbarrière. En misschien zit er een geoblock op.


  Ryohei Haga werd op het Japanse NK trouwens derde bij de 500m en vierde op de 1000m, dus niet gek dat hij de WB in mocht.
  Laatst bewerkt: 11 sep 2018
 6. ZeeKoei

  ZeeKoei Well-Known Member

  Schade op Hokkaido is van dien aard dat ze zich terugtrekken uit de race om de winterspelen in 2026, ze willen zich niet focussen op het IOC bid book, maar op de heropbouw van hun stad.

  (Calgary, Stockholm, Erzurum en Milaan-Turijn zouden over blijven?)
  Had begrepen dat Sapporo zich al eerder wilde richten op 2030, omdat hun kansen voor 2026 te klein zouden zijn, hun intrekken van de kandidatuur kan ook deels in dit licht gezien worden.

  Modbreak SprintMaster: discussies over een eventuele OS in Japan kunnen beter in een apart topic, hier levert dat vervuiling/topic kapen op. Apart topic is inmiddels aangemaakt.
  Laatst bewerkt door een moderator: 22 sep 2018
 7. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Volgens een bericht op hun website kan de baan van Obihiro op 1 oktober al weer open. Dat is goed nieuws!
 8. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Schaatsen leeft niet buiten Nederland.
  Nee, echt niet.
  De pers besteedt er noooooit aandacht aan.
  [​IMG]

  Bron: Twitter @mi_tak19940522
  Giel1, Eelco, Duif en 2 anderen vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina